U susret Evropskom prvenstvu - Šta ''Orliće'' čeka ako prođu ''grupu smrti''?

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2017.
19:06
Izvor: Sportske.net

Zbog novog sistema takmičenja biće veoma teško plasirati se u samu završnicu, ali srpski reprezentativci su već pokazali vrhunski kvalitet. Verujemo u njih...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sedam dana je ostalo do starta mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Lalatovićevi ''Orlići'' će 17. juna od 18 časova u prvom kolu Grupe B odmeriti snage sa aktuelnim vicešampionom, selekcijom Portugala, a ovu ''paklenu grupu'' čine još i selekcije Španije i Makedonije, koje istog dana igraju od 20:45h.

Takmičenje će dan ranije od 18 časova otvoriti utakmica Grupe A, između branioca titule Švedske i selekcije Engleske, a u istoj grupi od 20:45h sastaće se domaća Poljska i ekipa Slovačke.

Za razliku od prethodnih šampionata, ovoga puta imamo i jednu grupu više, za titulu prvaka Evrope će se sada boriti ukupno 12 reprezentacija, a Grupu C činiće Nemačka, Češka, Danska i Italija.

S obzirom da ima ukupno tri grupe po 4 selekcije, prilika je da pogledamo i kakav je novi sistem takmičenja u pogledu plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Siguran plasman u polufinale izboriće tri pobednika grupa, a matematika će odlučivati o četvrtom učesniku.

To će, naime, biti najbolja od tri drugoplasirane reprezentacije, a od toga iz koje grupe bude došla ta selekcija, zavisiće i izgled polufinalnih parova.

Sistem izgleda ovako:

1) WA vs RB/RC/WC
2) WB vs RA/WC

Dakle, ako najbolja drugoplasirana dođe iz Grupe A, onda će ona u polufinalu igrati sa pobednikom Grupe B, dok će drugi polufinalni par činiti pobednici grupa A i C

U slučaju da najbolja drugoplasirana ne bude iz grupe A, pobednik Grupe B će u polufinalu igrati sa prvim iz Grupe C, a drugi par biće pobednik Grupe B i drugi iz grupe B ili C.

Kako rekosmo na početku, u konkurenciji pre svih Španije i Portugala, a ni Makedonija nije za potcenjivanje, našoj reprezentaciji biće veoma teško da se izbori za prvo ili najbolje drugo mesto, ali veru u njihov uspeh daje to što naš tim u velikoj meri čine igrači koji su pre dve godine na Novom Zelandu osvojili titulu prvaka sveta.

Pisali smo pre par dana kako bi mogla da izgleda startna postava našeg tima, a sada kada pred sobom imate i sistem takmičenja, možda je prilika i za prve prognoze učinka našeg nacionalnog tima na ovom Evropskom prvenstvu.

Pre dve godine nismo se dobro proveli na U21 prvenstvu, nedugo pošto je naš U20 tim postao prvak sveta, sada je prilika da šampioni sa Novog Zelanda zablistaju i na evropskom tlu.

Srećno, momci!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Saturday, 10.06.2017
19:08

Kvota na nas da osvajamo 30, da ulazimo u finale 12.

avatar
McMilan
Sunday, 11.06.2017
23:07

a kolika ja da zavrsavamo na 3 mestu u grupi?, sigurno jedno 1.85

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
11:07

Ne znam i ne zanima me.