U Superligi više nema igrača za reprezentaciju? Ali, imaće još jednu priliku u ponedeljak...

Autor: Beta Beta
utorak 20.09.2016.
13:12
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da ga raduje povratak suspendovanog Aleksandra Kolarova, kao i to da neće biti mnogo iznenađenja u sastavu na predstojećim kvalifikacionim utakmicama.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Srbija će u oktobru gostovati Moldaviji, a potom dočekati Austriju, u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Neće biti mnogo iznenađenja jer nema novih igrača na spisku. Nažalost, nemamo igrača koji mogu da budu veliko iznenadjenje. Veliko pojačanje biće svakako povratak Kolarova", rekao je Muslin prilikom objave spiska za predstojeće kvalifikacione utakmice.

Na Muslinovom spisku nije bilo iznenađenja, a promenu u odnosu na prethodni spisak je povratak Aleksandra Kolarova, kome je istekla suspenzija.

U sistemu sa dva zadnja vezna, selektor je pozvao četvoricu igrača, Nemanju Gudelja, Ljubomira Fejsu, Luku Milivojevića i Nemanju Maksimovića. Kako je rekao, ne vidi da iko više može da pomogne na toj poziciji, osim suspendovanog Nemanje Matića.

"Ne vidim ko može da pomogne. Verovatno će moći u budućnosti. To je igra sa tri napadača i dva zadnja vezna. Problem je u ovom sistemu i povratkom Matića ćemo svakako pojačati vezni red. Ne vidim ko može da nas pojača", rekao je Muslin.

Na spisku nema igrača iz srpskog prvenstva. Muslin je rekao da je takva situacija, ali je najavio da će se sastati sa 20-ak igrača iz Super lige.

"Sama činjenica da nisu na spisku, znači da u srpskom prvenstvu nema igrača za reprezentaciju. Ali, ima potencijalnih reprezentativaca", dodao je selektor reprezentacije i najavio da će tim potencijalnim reprezentativcima u ponedeljak organizovati trening.

Srbija je na početku kvalifikacija igrala nerešeno 2:2 sa Irskom, a selektor je kazao da nije bilo velikih razočaranja igračima posle tog susreta.

"Nemam mnogo velikih razočaranja iz prve utakmice u našoj ekipi i onih koji nisu zaslužili novi poziv. Biće izmena u timu jer igramo dve utakmice za tri dana. Gledaću da napravim najbolji tim za Moldaviju, pa tek onda razmišljati o Austriji", kazao je Muslin.

On je naveo da je njegova ekipa "igrala dobro" protiv Irske i stvarala šanse, i da samo rezultat nije dobar jer bi bilo "pravedno" da je Srbija pobedila.

"Imam razloga da budem optimista", dodao je selektor.

Prema njegovim rečima, Srbija je ranije "kiksala" protiv autsajdera, ali da takvih ekipa nema u kvalifikacionoj grupi, jer "niko ne sme da bude potcenjen".

"Tražiću maksimalnu mobilizaciju. Uradili smo dosta i igramo sve bolje, iako poslednja utakmica nije završena dobrim rezultatom.

Sport na visokom nivou je veliko opterećenje i igrači koji se bave vrhunskim sportom moraju da se nose s tim.

Moramo da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Važno je da se uzimaju bodovi. Ići ćemo maksimalno motivisani na sledećeg protivnika i znamo da je ta utakmica neka vrsta pozivnice navijačima da dodju na Austriju"
,
rekao je Muslin.

Srbija će gostovati Moldaviji 6. oktobra u Kišinjevu, a potom će četiri dana kasnije u Beogradu dočekati Austriju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Tuesday, 20.09.2016
16:48

Ristic, Srnic, Palocevic, Meleg, Djurdjevic... !

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 20.09.2016
18:46

Moras jos jednog naseg radi ravnoteze:-D Ako ne tako, onda Srnica precrtaj Hahaha Ne, ozbiljno, jos je rano za njega, a i ne znam gde bi taj mali igrao...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 20.09.2016
18:46

Pardon, Ristica, ne Srnica.

avatar
Anderton
Tuesday, 20.09.2016
14:56

Od domaćih igrača jedini koji u prvenstvu igra blizu nekog nivoa reprezentacije je Paločević, Ristić ne igra svoju poziciju, Srnića guše stranci, u Partizanu svi i dalje igraju suviše prosečno...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 20.09.2016
14:39

Meleg! je za reprezentaciju, a mogao si da pozoves i Rosica ili Pejcinovica, ovo vec nevezano za domacu ligu. Dmitrovic, Basta, Spajic, Radoja, Ivanic, Zivkovic, Sulejmani i Ljajic plus verovatno Sergej Milinkovic-Savic i mozda Pejcinovic ili Rosic i Skuletic- zbog cega uvek radimo na svoju stetu, zasto cemo i dalje da igramo sa trojicom stopera od kojih je jedan Ivanovic, alo, zbog cega je dobar Milivojevic, a nisu Brasanac i Petrovic, zasto Katai sad moze kad je otisao, a ne moze Sulejmani, zasto samo Tadic, a ne i Ljajic?! Ili jos bolje, zasto Markovic, a ne Sulejmani, i zasto Tosic, a ne Zivkovic?!?! Ne moze reprezentacija da bude sastavljena samo od nekadasnjih igraca Partizana, ali ne moze vala ni da se pravi ovakva tendenciozna selekcija!!! Zasto Ignjovski, a ne Basta, bas da cujem i ZASTO S. Mitrovic, a ne Spajic?! Mani(te) se vise Stojkovica i Kolarova, mani se Ivanovica i Tosica, za svoje MESTO u TIMU SRBIJE moraju ozbiljno da se zabrinu i Nastasic i Mitrovic i to treba mozda i najvise da bude pod lupom jer su i dalje veoma mladi, a vec dosta kompromitovani losim partijama za reprezentaciju (inace, bivsi igraci Partizana isto kao i Stojkovic, Tosic, Markovic, nema tu protekcije:-)) ono sto ti svakako mozes tj. moras da uradis jeste da konacno promenis tu idiotsku formaciju, zavrsi vec jednom sa eksperimentima, vreme curi!!!

avatar
joe n.sad
Wednesday, 21.09.2016
13:01

Uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem,narocito za Melega,Sergeja i Ljajica

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 21.09.2016
13:10

Hvala, brate moj novosadski.