U Štipu podignut spomenik Dragoslavu Šekularcu

Autor: Beta Beta
subota 03.06.2017.
20:43
Izvor: Beta, crvenazvezdafk.com

Legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Dragoslavu Šekularcu danas je u rodnom Štipu podignut spomenik.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Događaju su prisustvovali brojni bivši fudbaleri Zvezde, a prijateljsku utakmicu odigrali su veterani Bregalnice i beogradskog kluba.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu, okupljenima se prvo obratio Boško Đurovski, a zatim i druga Zvezdina zvezda, Dragoslav Šekularac.

"Nisam veliki govornik kao Boško, jer su mi pametne bile noge. Moram da zahvalim gradonačelniku Štipa, kao i svim Štipljanima jer su dozvolili da mi se napravi spomenik. Hvala i Žarku Kaluđeroviću i Zvezdinim veteranima koji su došli da mi uveličaju ovu proslavu. I da znate da se i danas osećam kao Štipljanin", rekao je Šekularac.

Okupljeni su zatim skandirali "Šeki, Šeki", na šta je on odgovorio: "Nemojte da proigram ponovo, majku mu, posle ovakvih aplauza. Još jednom hvala na svemu što ste učinili za mene".

Igrao se i meč veterana, na kome su između ostalih učestvovali Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Dragi Kanatlarovski, Boško i Milko Đurovski, Ilija Najdoski, Trifun Mihajlović, Mitko Stojkovski i Kiril Dojčinovski.

Dragoslav Šekularac se smatra jednim od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde. Debitovao je 1955. godine, a za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica, osvojio sedam titula prvaka i pet trofeja u Kupu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peron
Monday, 05.06.2017
12:05

A gde mu je terzic.. Sadasnja uprava... Eee moji vi.. Od kluba ostala je samo senka kao u kosarci..

avatar
Делија_момак
Sunday, 04.06.2017
00:56

Шеки, пази, снима се! Непоновљиви дриблер и на терену и ван њега. Увек без длаке на језику и увек и у свакој ситуацији господин! Јер такви су сви прави звездаши!

avatar
Fejs str Hehe sport
Saturday, 03.06.2017
23:29

Najbolji igrac Srbije ikad bolji i od Dzaje.

avatar
HEJ PJANO21
Saturday, 03.06.2017
22:57

On nije jedan od najboljih, on je NAJBOLJI dribler koji je ikad igrao na prostoru bivše Juge. Čast svima, ali Šeki je za klasu ispred svih! To znaju svi pravi poznavaoci fudbala. Nek nam je još dugo živ i zdrav!

avatar
Manitu
Sunday, 04.06.2017
09:53

Da, gledali ste ga dok je igrao.Nesto ste mi matori a jel si cuo nekad za Miloja Dugog Buzdovanovica e moj ti ne znas sta je dribler