U Savezu zadovoljni žrebom, na startu sa Gibraltarom

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.01.2017.
15:41
Izvor: Beta

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je da će Austrija i Rusija biti ozbiljni rivali mladoj selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je dodao da je cilj plasman u Italiju.

Screenshot: You Tube/FSSrbije
Screenshot: You Tube/FSSrbije

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi 7. kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2019. održava u Italiji, a rivali "orlićima" biće Austrija, Rusija, Makedonija, Jermenija i Gibraltar.

"Zadovoljni smo žrebom u Nionu, a svakom meču moramo da pristupimo sa dosta pažnje. U startu smo imali privilegiju da budemo u prvom šeširu i tako izbegnemo one najače rivale, a pogled na našu grupu govori da će nam Austrija i Rusija biti ozbiljni rivali", rekao je Bunjevčević za sajt FSS.

Srbija će prvi meč u kvalifikacijama igrati 1. septembra 2017. godine protiv Gibraltara, a potom će gostovati Makedoniji.

"Pažnju svakako zaslužuju i ostale selekcije, pre svega Makedonija. Ponavljam, možemo biti optimisti, a cilj se zna, plasman na EP u Italiji", rekao je Bunjevčević.

Do kraja 2017. godine "Orlići" će odigrati i mečeve protiv Rusije na domaćem terenu i protiv Austrije i Jermenije u gotima, dok ih u 2018. očekuju utakmice revanš utakmice.

Kvalifikacije će trajati do oktobra 2018. godine. Devet prvoplasiranih selekcija izboriće direktan plasman na EURO, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraće u baražu u novembru 2018. za još dva mesta na šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke