U ovim gradovima su rođeni naši šampioni!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.06.2015.
21:38
Izvor: Sportske.net

Ukoliko se niste podrobnije bavili poreklom momaka koji su u subotu Srbiji doneli titulu prvaka sveta iznenadićete se gde je sve posađeno srpsko seme procvetalo na Novom Zelandu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije u subotu se ovenčala titulom prvaka sveta u konkurenciji do 20 godina čime će imena momaka koje je Veljko Paunović poveo put Novog Zelanda zauvek ostati upisana u istoriji srpskog fudbala.

Širom Srbije i dijaspore u subotu je zabeležena svečarska atmosfera a posebno treba istaći rodna mesta naših reprezentativaca. Profesija kojom se bave uslovila je da kao mladi napuste svoja rodna mesta ali to ne znači da su zaboravili svoje sugrađane.

Verovatno vam do sada nije palo na pamet da se bavite pitanjem porekla naših reprezentativaca jer ih grb koji nose na grudima čini jednakim bez obzira na to gde su rođeni.

Ako pogledamo u "matične knjige rođenih" uvidećemo da je najviše igrača omladinske selekcije rođeno u Beogradu, čak sedmorica.

U prestonici Srbije rođeni su Saša Zdjelar, Nemanja Maksimović, Filip Manojlović, Stefan Milošević, Vukašin Jovanović, Marko Grujić i Filip Janković.

Na spisku koji broji 21 ime ipak ima mnogo igrača koji su rođeni u unutrašnjosti Srbije ali i van granica naše zemlje.

Šestorica reprezentativaca Srbije rođena su van srpske prestonice, pa će tako građani Negotina (Predrag Rajković), Pančeva (Nemanja Antonov), Nove Varoši (Ivan Šaponjić), Niša (Andrija Živković), Novog Sada (Radovan Pankov) i Kragujevca (Stefan Ilić) sa ponosom moći da kažu da je baš njihov sugrađanin stigao na krov sveta.

Deo reprezentativaca rođen je van granica Srbije, u Republici Srpskoj, Španiji, Švajcarskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Braća Milinković-Savić rođena su na Pirinejskom poluostrvu, Sergej u Ljeidi, Vanja u Orenseu, dok je Miloš Veljković građanin Bazela.

U zemljama našeg regiona rođeni su Staniša Mandić (Herceg Novi), Milan Gajić (Vukovar), Srđan Babić (Banja Luka), Mijat Gaćinović (Trebinje) i Miladin Stevanović (Bijeljina).

Selektora Veljka Paunovića ostavili smo za kraj. Čovek koji je bio "mozak operacije" Novi Zeland rođen je 1977. godine na jugoistoku Makedonije u gradiću Strumici, blizu granice sa Grčkom i Bugarskom.

Na ovaj način želeli smo da pokažemo gde je sve plodno seme posejano i kako je sudbina ugodila da momci koji su rođeni na različitim meridijanima i gradovima Srbije 2015. godine osvoje titulu prvaka sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
12:46

Antonov je Kacarevac, ovo znam prakticno iz prve ruke od ljudi tamo:-)

avatar
Povratak kraljaBAN23
Sunday, 21.06.2015
11:26

U mnogim mestima širom Srbije mlađe kategorije imaju katastrofalne uslove za trening još kad padne kiša onda taj trening ne može da liči na fudbalski zato je pravi potez FSS da širom Srbije napravi 30 terena sa veštačkom travom. To će dati rezultate za jedno 8-10 godina, još kad bi FSS poslušao Živadinovića da FSS pošalje trenere širom Srbije da rade sa mlađim kategorijama tj. da svaki okrug ima jednog trenera-mentora ostalih trenera koji rade sa decom onda bi se tek tada sa pobošljanim uslovima osetio napredak srpskog fudbala. Talenat nam niko ne može oduzeti.

avatar
djorkaef11
Sunday, 21.06.2015
00:59

Браво Иво! Нова Варош је поносна на тебе! Чекамо те! :)

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Sunday, 21.06.2015
00:31

Gajic je takodje zivi u Pancevu,a Antonov je iz Kacareva,selo pored Panceva

avatar
MojsijeRedstar
Saturday, 20.06.2015
23:44

Velika Srbija :D

avatar
stevan98
Saturday, 20.06.2015
23:04

Antinov iz Kacareva kod Pančeva