U kom će sastavu Partizan igrati protiv Rada?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.09.2017.
16:00
Izvor: Sportske.net

Nove promene u startnoj postavi su neminovne, kako će izgledati Đukićev izbor? Da li je vreme da odmore oni koji su izneli najveći teret od početka sezone?

Epa/Peter Schneider
Epa/Peter Schneider

Povezane vesti

U sredu protiv Napretka u Humskoj, šef struke Partizana je pomalo iznenadio izborom startne postave.

Mnogi su očekivali novu ''rotaciju'' i priliku za igrače iz drugog plana, ali Miroslav Đukić se odlučio da na teren izvede ekipu koja je na startu Lige Evrope izborila remi protiv Jang bojsa.

Time je Đukić pokazao koliko ceni ekipu Napretka, ali ne samo da Partizan nije dobio taj meč, nego je i ostao bez dvojice igrača zbog povreda. Kao što znate, u pitanju su levi bek Nemanja G Miletić i jedno od najvećih pojačanja ovog leta, Zoran Tošić.

Njih dvojica neće biti u konkurenciji za meč protiv Rada, ali s druge strane, Sejduba Suma se oporavio od povrede i vraća se u konkurenciju za sastav ekipe. Ipak, utisak je da gvinejski reprezentativac sutra na Banjici neće biti u startnoj postavi i da će biti sačuvan za četvrtak i duel sa kijevskim Dinamom.

Kada je u pitanju pozicija levog beka, Đukić je na današnjoj konferenciji za medije istakao da je Nemanja Antonov ''prirodna zamena'' za Miletića, pa će tako jedno od pojačanja crno-belih sutra nastaviti neobičan niz - jedna utakmica na tribinama, pa sledeća u startnoj postavi.

Kada je u pitanju zamena za Tošića, šef struke crno-belih je danas pomenuo i Petra Đuričkovića, pa će se i on možda naći među starterima, iako je protiv Napretka bio van ritma tokom drugog poluvremena.

Van ritma je bio i Jevtović, pa je za očekivati i povratak Radina u startnu postavu.

Zanimljiva je i sutuacija sa Tavambom. Snažni Kamerunac još od revanš meča protiv Budućnosti u Podgorici, na startu kvalifikacija za Ligu šampiona nije propustio nijedan meč i od pomenute utakmice odigrao je 14 uzastopnih mečeva u ulozi startera. Od toga, 10 je odigrao svih 90 minuta, a na četiri je zamenjen, dva puta u samom finišu.

Utisak je da je i on pomalo potrošen, da mu treba malo odmora, a protiv Napretka je bio prilično dekoncentrisan u završnici, kada je prokockao nekoliko izglednih prilika.

Ipak, teško da će se Đukić odreći usluga igrača u koga ima veliko poverenje u situaciji kada crno-beli nemaju pravo na kiks.

Isto ovo važi i za štopera Bojana Ostojića, koji nije ni minut odmarao od početka sezone - 16 utakmica je odigrao po 90 minuta na terenu. S obzirom da je sada tu i Milan Mitrović, možda bi to mogla da bude jedna od promena u sastavu.

Imajući sve ovo u vidu, startna postava Partizana sutra bi mogla da izgleda ovako:

Stojković,
Vulićević, Miletić, Ostojić (Mitrović), Antonov
Janković, Everton, Radin, Đuričković (Suma)
Ožegović, Tavamba (Solomon)
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milorad
Sunday, 24.09.2017
13:53

Nadam se da ce najuriti djukica posle poraza u cetvrtak od kijeva. Pocni bre da forsiras RADINA I SOLOMONA. da udje solomon u ritam jak. Drzis onog tawambu covek je ometen kao onaj wasington.

avatar
Blade1
Saturday, 23.09.2017
22:28

Kakve veze ima ko ce igrati kada ce se Rad svakako skloniti ili ce stici pomoc u vidu crvenog i gola iz ofsajda...

avatar
AlexPFC
Sunday, 24.09.2017
00:13

Ko bolje od zvezde zna da nam se skloni? Sklanjali ste nam se cele prošle sezone. Rad čak i da proba ne bi umeo toliko kvalitetno. Inače tu pomoć koju pominješ dobili ste vi i to baš u duelu sa Radom. Sudija ih je osakatio jer im nije dosudio čist ko suza penal a vašeg igrača poštedeo crvenog kartona.

avatar
AlexPFC
Sunday, 24.09.2017
17:14

@Gogi-11 Da li je moguće da u zemlji postoji neki sudija koji vam nije po volji? Pravo je čudo što Glođović, Majo ili recimo Grujić po završetku vašeg meča ne otrče na sever da proslave pobedu i tom prilikom poklone navijačima svoje žute dresove. Mogla bi čak i neka koreografija da se napravi u njihovu čast, zaslužili su :)

avatar
Gogi-11
Sunday, 24.09.2017
13:19

Pa u vasoj zadnjoj utakmici umesto 3 penala za rad vi im uvaliste rasizam,dobice danas partizan pa u sastavi je ne umoljiva trojka na celu sa mazicem...

avatar
ralee
Sunday, 24.09.2017
10:05

Mislim da nema smisla komentarisati sa tobom o golovima iz ofsajda, crvenim kartonima (kucaj crveni karton Antic), penalima, golovima sa atletske staze, ponistenim golovima i naravno Risticev gol pod precku.

avatar
svojnasvome
Saturday, 23.09.2017
20:17

Iliev ojacao odbranu o sredinu a totalno upropastio napad

avatar
AlexPFC
Saturday, 23.09.2017
17:47

Ostojiću je potrebna pauza. Loše je reagovao kod golova Radničkog i Napretka a ni protiv Jang B. se nije baš proslavio. U poslednje vreme mu lako pada koncentracija a Mitrović jedva čeka šansu. Miletić je povređen pa se njega ne treba plašiti. Jedini problem je Tavamba jer bi mogao da zaigra od prvog minuta.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 24.09.2017
14:26

Samo reci o kome treba da napravim klip :D Šalu na stranu nakon što ga više od dve godine trpim, nisam mogao više da trpim ovaj amaterizam koji treneri Partizana forsiraju na štetu celog kluba. Dečko nije igrač za Partizan, lično mislim da on nije ni za fudbal uopšte ali objektivno dovoljno je pogledati samo ta dva klipa protiv Jang Bojsa i Napretka i zaključiti da se radi o amateru. Nakon svake njegove utakmice ići će njegovi highlights, a vrlo verovatno i nakon svakog ulaska u protokol jer je jasno vidljivo sa Meseca da su Radin i Marjanović daleko bolji igrači (gnušam se dok ovo poređenje pravim).

avatar
AlexPFC
Sunday, 24.09.2017
17:31

To samo znači da ćeš napraviti baš dosta klipova jer Đukić na njega izgleda ozbiljno računa :) Mada u skorije vreme bio je jedan fudbaler Partizana koji me je dovodio na ivicu nervnog sloma. U pitanju je Aleksandar Miljković. Britki desni bek a po potrebi i štoper šupljih nogu i klizavih kopački, retko kada je loptu iz šesnaesterca izbacivao iz prve. Zamlatara nogama nekoliko puta pa i uspe da šutne loptu :) Ne znam ko je bio njegov menadžer ali tom čoveku treba podići bistu. Uspeo je da ga ubaci ni manje ni više nego u Bragu :)

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 23.09.2017
16:20

Mozes misliti, stoper nije imao ni minut odmora. Miletic ili Ostojic- OUT, Mitrovic- IN, Radin OUT- Suma IN, Djurickovic OUT- Pantic IN, Tavamba ili Ozegovic- OUT, Jovanovic- IN.

avatar
Nenad Jovanovic
Saturday, 23.09.2017
22:07

Bravo...treba pruziti sansu mladim igracima.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 24.09.2017
14:28

Ne treba dok ne potpišu profesionalne petogodišnje ugovore, ako smo ozbiljan klub, ako nismo razigravaćemo klince za osrednje klubove iz Serie A što je za mene ponižavajuće.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 23.09.2017
22:10

Hvala, Neso:-D

avatar
Budva
Saturday, 23.09.2017
16:14

Dajte malo onog malog Jovanovica...zasto mu se ne pruzi sansa

avatar
Povratak kralja 56
Saturday, 23.09.2017
16:18

Verovatno zato što još uvek nije potpisao profesionalni ugovor, a stipendijski mu ističe na kraju sezone.

avatar
Nenad Jovanovic
Saturday, 23.09.2017
22:13

Tako ti je brate u Srbiji dovedes igrace koji ne mogu nigde da igraju,razigravas neke pozajmljene igrace,a nasi mladi i talentovani cekaju.

avatar
Povratak bota 7855
Saturday, 23.09.2017
20:44

Stavite Haradinaja da igra špica.