Turnir 'Valerij Lobanovski' - Evrogol Ristića, "Orlići" ipak bez trofeja

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.06.2016.
18:30
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ostala je bez trofeja na turniru "Valerij Lobanovski" pošto je u finalu poražena od selekcije Izraela.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Memornijalni turnir "Valerij Lobonovski" koji se tradicionalno održava u Kijevu završen je trijumfom mlade fudbalske reprezentacije Izraela.

Selekcija Izraela savladala je u finalu turnira reprezentaciju Srbije rezultatom 3:2 (1:1) iako su izabranici Tomilsava Sivića bili bolji rival na terenu.

Srbija je posle pola časa igre stigla do prednosti evrogolom Mihaila Ristića ali je samo dva minuta kasnije Plakuščenko iskoristio pad koncentracije u našem timu i poravnao na 1:1.

Potpuni preokret u današnjem finalu režirao je Ohan u 55. minutu kada je pogodio donji desni ugao gola Borisa Radunovića, ali već u 68. minutu Uroš Đurđević biva precizan posle kornera i ponovo poravnava rezultat.

Delovalo je da će penali odlučiti pobednika i verovatno bi tako i bilo da u 78. minutu Milan Gajić i Boris Radunović nisu napravili grešku i omogućili Hugiju da donese pobedu Izraelu.

Izrael je tako još jednom bio bolji od Srbije u borbi za trofej na pomenutom turniru, pošto je i 2007. godine mlada selekcija ove zemlje savladala "Orliće" u finalu.

Srbija je učešće na ovom turniru iskoristila da se pripremi za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a za utehu je to što je Uroš Đurđević poneo nagradu za najboljeg napadača.

SRBIJA
: Radunović, Gajić (od 82' Jović), Antić, Filipović, Maraš, Lukić, Ristić (od 63'Plavšić), Čavrić, Ožegović (od 63' Golubović), Đurđević, Gaćinović (od 63' Damjanović)

IZRAEL: Krštul, Goldberg (od 46' Hozes), Habasi( od 90. Konstantini), Abuabajid, Danjino, Plakuščenko (od 70' Perec), Ohana, Gozlan (od 66. David), Ejbrom (od 46 Baliti), Sagaš, Safuri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke