Tumbaković: "Pojačanja potrebna u svim linijama"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.12.2014.
18:13
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Nekadašnji trener i sportski direktor a sada potpredsednik FK Partizan Ljubiša Tumbaković govorio je danas o strategiji crno-belih kada je transfer politika u pitanju i tom prilikom otkrio kako će stvari u buduće funkcionisati počev od januarskog prelazno

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Novopečeni potpredsednik FK Partizan zadužen za sportski sektor odgovarao je tokom dana na pitanja novinara koja se tiču predstojećeg prelaznog roka i načina na koji će crno-beli u budućnosti funkcionisati kada je prodaja i kupovina igrača u pitanju.

Ranije danas Tumbaković je istakao da Petar Škuletić neće biti prodati Lilu a onda se prešlo na ostale igrače i njihov status u klubu.

Na pitanje o statusu Andrije Živkovića i njegovog ugovora sa Partizanom Tumbaković nije dao konkretan odgovor ali je od novinara zatražio strpljenje i poručio da će Upravni odbor nakon upoznavanja sa situacijom u klubu dati sve informacije predstavnicima medija.

Bivši trener i sportski direktor kluba iz Humske potvrdio je da je sa Markom Nikolićem već obavio razgovor i od njega dobio spisak igrača koje bi strateg crno-belih voleo da ima u timu.

"Marko mi je temeljno predstavio svoje namere. Uslovno rečeno, postoji transfer lista, i postoji velika grupa igrača koja u ovom trenutku može da bude interesantna za našu ekipu a neke stvari ćemo pokušati da što pre realizujemo" rekao je Tumbaković.

Premda nije govorio o imenima Tumbaković je precizirao da su pojačanja potrebna u svakoj liniji tima.

"U svim linijama tima su potrebna pojačanja. Za ambicije Partizana nemamo dovoljan broj napadača. Danko ima otvoren ugovor koji podrazumeva da u svakom trenutku u kom se pojavi dobra ponuda može da ode i u tom slučaju ćemo sigurno tražiti adekvatnu zamenu" objasnio je potpredsednik crno-belih.

Raniji plan priprema ostaje na snazi a na sednici UO nije bilo reči o novom sekretaru stručnog štaba. Tumbaković je izrazio žaljenje što je Ljubiša Ranković napustio klub i konstatovao da će odluka o njegovom nasledniku biti donesena vrlo brzo.

Jedna od centralnih tema Tumbakovićevog obraćanja medijima bilo je i pitanje Partizanove strategije po pitanju omladinske škole i problema sa mladim igračima koji prerano napuštaju klub.

"Stav ovog rukovodstva biće da se bazira na afirmaciju mladih igrača iz svoje škole. To podrazumeva da igrači u klubu provedu jedan duži vremenski period što donosi kvalitet, rezultate i zaradu" rekao je Tumbaković.

On je dodao da postoji plan da se sa mladim igračima koji potpisuju prve profesionalne ugovore ide na opciju saradnje u trajanju od četiri godine kako se ne bi događalo da talenti poput Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića prerano napuštaju Humsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke