Tumba o Partizanu: ''Nisam hteo da budem u istom košu sa svinjskim trgovcem''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.10.2016.
15:33
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Trofejni trener Partizana, potom sportski direktor, pa potpredsednik, danas sa uspehom korača ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, kao selektor reprezentacije Crne Gore. Ipak, i dalje prati sva dešavanja u Humskoj.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Iako nije očekivao da će na mestu potpredsednika Partizana provesti tek nekoliko meseci, Ljubiša Tumbaković nema za čime da žali, jer mu na novom poslu, u ulozi selektora reprezentacije Crne Gore mnogo bolje ide.

On je sa ''Sokolovima'' u prva tri kvalifikaciona meča osvojio sedam bodova i zauzima prvo mesto u svojoj grupi.

Na tu, ali i na temu Partizana popularni Tumba govorio je u intervjuu za ''Danas'', gde je otkrio tajnu svog uspeha sa selekcijom Crne Gore.

''Disciplina! Volim i tražim red. Od prvog dana okupljanja do razlaza, van terena podjednako koliko i na terenu. Kroz celu svoju trenersku karijeru insistirao sam na pravilima i njihovom poštovanju'', istakao je Tumbaković, a njegovi igrači ta pravila za sada očigledno poštuju.

U isto vreme, i Srbiji odlično ide u kvalifikacijama, pa postoji teoretska mogućnost koji bismo svi želeli, jeste da se Muslinov ''Orlovi'' i Tumbini ''Sokolovi'' možda sretnu u Rusiji i odmere snage na Mondijalu.

''Uvek sam voleo večite derbije, a ovaj bi bio poseban. Siguran sam da će Srbija otići u Rusiju, možda čak i prva od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, a bilo bi super da joj se pridružimo i mi iz Crne Gore. Trudimo se svim silama'', objašnjava Tumbaković.

Partizan je u ovom trenutku za njega bolna tema, ali njegova ljubav prema klubu iz Humske nikada se nije i neće dovoditi u pitanje.

Ni danas ne krije koliko je ogorčen na pojedine ljude iz uprave u kojoj nije uspeo da nametne svoj način rada.

''Nije se moglo s ljudima koji nemaju veze s fudbalom, a imaju moć. Nisam hteo da budem u istom košu sa svinjskim trgovcem, koji je postao predsednik kluba'', poručio je Tumbaković.

Ipak, bez obzira na sva negativna dešavanja u Partizanu u poslednje vreme, na činjenicu da klub ni posle dve zakazane izborne Skupštine nije uspeo da izabere novo rukovodstvo, Tumbaković smatra da se klub ne može uništiti.

S tim u vezi, dao je jednu zanimljivu ''definiciju'' Partizana.

''Nije fraza, Partizan je iznad svih nas. Neprolazan i izdržljiviji od svakog pojedinca, ma koliko mu on zla ili dobra doneo'',
zaključio je popularni Tumba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
EDO
Monday, 17.10.2016
23:44

Slika govori vise od reci...

avatar
Anderton
Monday, 17.10.2016
22:24

Uf, nisi ni ti nevin sa tvojim odlaženjima i vraćanjima.

avatar
perinho 777
Monday, 17.10.2016
19:22

Posteni uzgajivac svinja :D

avatar
KO!
Monday, 17.10.2016
17:58

kasno rece petarda

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 17.10.2016
15:36

Zivot je kratak, umetnost lepa, a PARTIZAN vecan. ‘Live ART, love PARTIZAN and DISobey!’