Treneru Zvezde smetaju tekstovi o Luki Adžiću!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.12.2016.
10:54
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Uoči večerašnje utakmice protiv Mladosti iz Lučana na Marakani, Miodrag Božović se osvrnuo i na medijske napise posle pobedonosnog gola Luke Adžića u prošlom kolu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda je proteklog vikenda u uzbudljivoj završnici savladala domaći Metalac sa 2:1, a ono što je ostavilo još upečatljiviji utisak, jeste činjenica da je pobedonosni gol u poslednjim trenucima meča postigao 18-godišnji Luka Adžić, samo desetak minuta pošto je ušao u igru.

Naravno, usledili su brojni hvalospevi na njegov račun, deo toga svakako je zaslužio, ali trener Crvene zvezde Miodrag Božović smatra da je bilo i preterivanja u medijima.

Zbog toga je pred meč sa ekipom Mladosti iz Lučana skrenuo pažnju svima da se sa time prestane i da se ne stvara prilika mladim igračima da ''prepano uzlete''.

U izjavi koju je preneo zvanični klupski sajt, Božović je priznao da je Adžića uveo u igru sticajem okolnosti.

''Protiv Metalca sam uveo Luku Adžića pri rezultatu 1:0 zato što nije bilo nikog drugog ko je mogao da uđe. Da je bilo iskusnijeg igrača na klupi, taj igrač bi pre dobio šansu.

Adžić je talentovan igrač, ali smeta mi sve ovo što se piše po novinama o njemu. Ovde brzo dižu ljude u nebesa, ali brzo ih i spuštaju. Nemojte tu decu da hvalite i uzdižete, ni Adžića, ni Račića'',
poručio je Božović.

Naravno, Zvezda ima još nekolicinu talentovanih prvotimaca, koji takođe čekaju svoju priliku u seniorskom pogonu, ali Božović podseća da se nalazi u specifičnoj poziciji po tom pitanju.

''Drago mi je i što je Račić odigrao dobro, to je Zvezdina budućnost i treba da se forsiraju mlađi igrači, ali ne možete i da forsirate mlađe igrače i da budte prvi i da prodajete fudbalere. To je vrlo teško'', zaključio je Božović.

Podsetimo, večerašnji meč između Crvene zvezde i Mladosti počinje u 18 časova na Marakani, pa će biti zanimljivo videti da li će Adžić i Račić ponovo dobiti priliku da zaigraju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 46
Thursday, 01.12.2016
18:30

Kako samo volim ovog Grofa što je toliko lukav. Nemojte da hvalite Adžića i Račića već pišite o tome da ne znamo gde nam je Kanga jer ne prima platu. Bravo, samo udri po Terziću, navijam za Grofa :D

avatar
El Buitre
Thursday, 01.12.2016
15:41

Zna on zasto ne zeli...dva gola za cetredeset sekundi ...ma nije namesteno ,i nemoj da ga podsecate na to.

avatar
neme
Thursday, 01.12.2016
13:43

jos dva gola i pravac Benfika za 3 milke doktor ne dangubi,a tamo ga ceka Jovic,Saponjic ali ko ga to posle zanima vazno je da stigne ziva valuta.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Thursday, 01.12.2016
12:43

decko dao gol metalcu a mediji odlepili stizu cestitke, kao da je dao 3 gola realu

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 01.12.2016
12:17

ko zna i ume, moze upravo da sa klincima osvoji ovu nasu ligu, naravno dva tri iskusna mora da ima u prvom timu ali ne 10 dede od po 30 i kusur...

avatar
Milan Mihajlovic
Thursday, 01.12.2016
12:16

Naravno da moze da se forsiraju mladji igraci i da se bude prvi. Pa neces da forsiras ceo omladinski tim vec da nekolicinu najtelantovanijih polako uvodis u prvi tim. Koga ces da prpdajes ako ne mlade? Da neces mozda Sikimica od 30 leta ili Vijeru kome istice ugovor?