Trener Nefčija: "Partizan za svako poštovanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.08.2014.
19:07
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Nefčija Bojukaga Hačijev izjavio je da žreb za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope nije bio naklonjen njegovoj ekipi jer je Partizan ugledan rival koji ima bogato evropsko iskustvo i koji se kao takav mora poštovati.

neftchipfk.com
neftchipfk.com

Povezane vesti

Žrebom za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope koji je u petak održan u Nionu odlučeno je da vicešampion Srbije ukrsti koplja sa predstavnikom Azerbejdžana, ekipom Nefčija.

Dva kluba dobro se poznaju jer su u sezoni 2012/2013 igrala u istoj grupi u Ligi Evrope kada su obe utakmice završene bez pobednika.

Trener Nefčija, Bojukaga Hačijev, izjavio je posle današnjeg žreba u Nionu da njegov klub nije imao sreće jer je za rivala dobio ekipu bogatog evropskog iskustva.

"Nismo imali sreće na žrebu. Partizan je klub bogatog evropskog iskustva, iza njih su dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Dobro se poznajemo jer smo imali prilike da igramo u Ligi Evrope gde smo ostali nesavladani" rekao je Hačijev.

Dve pomenute utakmice igrane su tokom jesenjeg dela sezone 2012/2013. U Beogradu je bilo 0:0 a duel u Bakuu završen je rezultatom 1:1.

"Partizan je ozbiljan protivnik, za svako poštovanje. Dolaze iz Srbije koja ima sjajne fudbalere a imajući u vidu da se prva utakmica igra na našem terenu ostaje nam da se što bolje pripremimo. Pokušaćemo da ispišemo istoriju drugim plasmanom u grupnu fazu LE" zaključio je Hačijev.

Nefči je 2012. godine postao prvi klub iz Azerbejdžana koji je uspeo da se domogne grupne faze jednog evropskog takmičenja ali se mnogo toga promenilo u odnosu na tu najuspešniju godinu u istoriji kluba.

Partizan će ovoga puta biti u istoj poziciji kao i rival protiv kojeg igra jer prvenstvo Azerbejdžana počinje ovog vikenda što znači da će oba kluba u dvomeč plej-ofa kvalifikacija za LE ući sa istim brojem odigranih mečeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke