Tradicija kaže - "Azeri" ne umeju sa Srbima

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.08.2014.
20:34
Izvor: Sportske.net

Iako po tradiciji klubovi iz Azerbejdžana igraju čvrsto i primaju malo golova kada ukrste koplja sa srpskim ekipama, nijedan tim iz ove bivše sovjetske republike još uvek nije uspeo da slavi u duelu sa Srbima što će obradovati navijače Partizana.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije moraće što pre da preboli eliminaciju iz kvalifikacija za LŠ i okrene se dvomeču sa azerbejdžanskim Nefčijem koji sa sobom nosi veliki ulog za crno-bele u datom trenutku.

Žreb u Nionu poslao je crno-bele na predstavnika Azerbejdžana treći put u istoriji kluba a dueli sa Nefčijem biće svojevrsni rimejk onoga što smo imali prilike da gledamo u grupnoj fazi Lige Evrope 2012. godine.



Klub iz Humske igrao je 2008. protiv Intera iz Bakua u kvalifikacijama za LŠ i ostvario pobedu i remi. Sa Nefčijem su crno-beli dva puta remizirali 2012. godine ali za poraz još uvek ne znaju, baš kao ni ostali srpski timovi koji su se u prošlosti sastajali sa timovima iz Azerbejdžana.



Nikada nijedan klub iz ove zakavkaske zemlje nije slavio protiv srpske ekipe a osam puta su se sastajali naši klubovi sa predstavnicima Azerbejdžana.

Crvena zvezda je u sezoni 1999/2000 u kvalifikacijama za Kup UEFA dva puta bila bolja baš od Nefčija, a Vojvodina je u kvalifikacijama istog takmičenja u Novom Sadu tukla Olimpik (1:0) a u Azerbejdžanu je odigrala nerešeno (1:1).

Istorija govori da srpski klubovi nemaju poraz od ekipa iz Azerbejdžana što znači da će tradicija biti na strani Partizana, ali isto tako treba imati u vidu da ekipe iz bivše sovjetske republike po pravilu igraju tvrd fudbal na mali broj golova.

Partizanu u korist ide podatak da je u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za LE gost Nefčija i da će, vrlo verovatno, pred svojim navijačima rešavati pitanje plasmana u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

1999/2000
Kup UEFA (kvalifikacije)
Nefči – Crvena zvezda 2:3
Crvena zvezda – Nefči 1:0

2008/2009
Liga Šampiona (2. krug kvalifikacija)
Inter – Partizan 1:1
Partizan – Inter 2:0

Kup UEFA (1. krug kvalifikacija)
Vojvodina – Olimpik 1:0
Olimpik – Vojvodina 1:1

2013/2014
Liga Evrope (grupna faza)
Partizan – Nefči 0:0
Nefči – Partizan 1:1

Ukupan učinak srpskih klubova protiv timova iz Azerbejdžana 8 4 4 0 10:5 +5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke