Tompus, loza i specijalna poruka - Ovo su Grofovi šampionski rituali!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.05.2016.
09:54
Izvor: Sportske.net

Dugo se u srpskom fudbalu nije pojavio trener sličan Miodragu Božoviću, a o posebnosti stratega Crvene zvezde i ritualima koji su ustanovljeni u minuloj sezoni progovoreno je nakon što je osvojena šampionska titula.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na zasluženom odmoru posle duge sezone u kojoj su obezbedili šampionsku titulu i izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Klupsko rukovodstvo na čelu sa Zvezdanom Terzićem obezbedilo je uslove za normalan rad stručnog štaba i fudbalera, a tvorac uspeha bio je Miodrag Božović koji je zajedništvo iz svlačionice preneo na teren što je bila formula za uspeh.

Sezonu u kojoj je Crvena zvezda osvojila 27. šampionsku titulu pratili su i pojedini rituali Miodraga Božovića o kojima je po završetku Superlige progovorio njegov prvi saradnik i sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević.

"Grof je iskren i, pre svega, veliki čovek, a zatim pedagog koji voli svoj posao i bezrezervno mu se predaje. Od jutra do večeri zna da sa saradnicima analizira svaki trening, utakmicu, smišlja kako će izgledati novi radni dan" počinje priču Raosavljević.

Zahvaljujući Božovićevim metodama rada u svlačionici Crvene zvezde stvorena je fantastična atmosfera, a sve je počivalo na međusovnom poverenju i poštovanju pravila.

"Pravilnik je morao da se poštuje od strane igrača i saradnika. Grof drži datu reč i to su igrači shvatili. Mnogo puta je znao da im uputi lepu reč, da nekom doskočicom nasmeje pojedince" objašnjava sportski direktor crveno-belih.

Što se tiče rituala koji su uspostavljeni od strane Miodraga Božovića, njegov prvi saradnik otkrio je pojedine koji bi mogli da budu interesantni navijačima.

Trener crveno-belih zbog problema sa kičmom nije mogao klupskim autobusom na duga putovanja, već je sa Raosavljevićem putovao kolima, a kada je sa ekipom bio u autobusu nije dozvoljavao puštanje muzike.

"Dogovarali smo se da ne dolazim u karantin, već dva sata pre meča da se nađemo u njegovoj kancelariji. On zapali tompus i skuplja energiju i koncentraciju, a verovatno u glavi vraća film da li je sve rečeno" dodaje Raosavljević.

Neizbežan ritual nakon svake pobede na domaćem terenu bilo je nazdravljanje čašicom domaće lozove rakije, a postojala je i poruka koju je Božović izgovarao pred stručnim štabom uoči svakog meča.

"Samo još ove da pobedimo... I tako je ova poruka postala naš zaštitni ritual, koji je nastavljen i posle rekornog niza. Boža je ljudsko božanstvo i profesionalac koji nije trenerski policajac" zaključuje sportski direktor Crvene zvezde.

Kao zaključak priče navodimo i tvrdnju Blaža Raosavljevića koji ističe da je Miodrag Božović otišao na kraći odmor posle proslave šampionske titule, ali je saradnicima ostavio spisak sa željenim pojačanjima i planom za ono što sledi već na startu priprema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
perinho 777
Thursday, 26.05.2016
14:43

Grof je nesto najbolje sto se desilo Zvezdi u posledjnih 10 godina. Kakav covek,sjajan!