Tomić: "Sve snage ka duploj kruni!"

Autor: Beta Beta
subota 23.07.2016.
16:32
Izvor: Beta

Odgovornost je preuzeo Ivan Tomić za neuspeh protiv Zaglebja, a sada gleda samo napred ka utakmici sa Bačkom.

zaglebie.com
zaglebie.com

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da preuzima punu odgovornost za eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu Evropa, kao i to da prošlost ne može da se promeni i da sva energija treba da se usmeri ka osvajanju "duple krune".

"Stvorili su se euforija i optimizam posle prve utakmice i do pre tri dana je sve bilo fantastično. Sada je, nakon jednog promašenog penala, potpuni raspad, potop, ništa ne valja. Pokazalo se da pobede doživljavamo u vidu vatrometa, a poraze kao da je, ne daj Bože, sahrana i potreba za linčom. U sportu tako ne može da se radi, u sportu je neophodno racionalno prilaziti pobedama i porazima", rekao je Tomić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je eliminisan od Zaglebja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su obe utakmice završene bez golova, a poljski tim je na penale prošao dalje.

"Ono što je prošlo ne možemo da promenimo, koliko god patili zbog toga. Možemo da se fokusiramo na ono što tek treba da se desi", dodao je trener crno-belih.

Tomić je preuzeo odgovornost za eliminaciju i izvinio se navijačima Partizana, ali im je i zahvalio na velikoj poseti i podršci jer je ekipa ispraćena aplazuom posle prve utakmice na stadionu u Humskoj.

On je istakao da je "apsolutno spreman za kritike", koje treba da postoje, ali da budu smislene, a ne da se "traže po svaku cenu". Takođe, naveo je da ne beži od kritika i da ne želi da se "zubima drži za mesto trenera".

"Spreman sam na sve, ništa ne želim po svaku cenu. Trudim se i radim najbolje što mogu i stajaću iza svake svoje odluke, pogotovo za one koje se tiču mladih igrača i budućnosti kluba. Otvoren sam za razgovore. Postoje dva načina za trenera, da podnese ostavku ili bude smenjen", rekao je Tomić i dodao da "neće da priča unapred" kada je reč o njegovoj budućnosti u klubu.

Tomić je rekao da Partizan sve resurse treba da usmeri ka osvajanju šampionske titule i trofeja u Kupu Srbije.

"Ostaje nam da se koncentrišemo i iskoristimo sve svoje resurse da osvojimo duplu krunu. Želimo da forsiramo mlade igrače, pogotovo iz omladinske škole, da imamo optimalan broj stranaca. Nije nam stil, nije u interesu Partizana i srpskog fudbala da pravimo legiju stranca", rekao je Tomić.

Posebno je istakao to što je protiv Zaglebja u timu bilo mnogo mladih igrača, poput Nikole Milenkovića, Miroslava Bogosavca, Marka Jankovića, Nemanje Mihajlovića i Dušana Mihajlovića, i dodao da Partizan ima perspektivu.

"Sasvim sam siguran da su oni budućnost Partizana i da posle ove izuzetno bolne eliminacije ima perspektivu. Pitanje je samo koliko verujemo u ovu ideju, sistem i način rada. Najlakše je posle jedne utakmice tražiti glave i smene. Mnogo toga sam prošao u Partizanu i ništa ne može da me iznenadi. Borim se za nešto za šta mislim da je za dobrobit srpskog fudbala", rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, prošla sezona je proglašena za jednu od najneuspešnijih iako je Partizan "igrao sjajno u Evropi", dok je sada početo na drugi način, ali će i ova opet biti proglašena na isti način.

Kao razloge za eliminaciju od Zaglebja, Tomić je naveo bolji položaj poljskog fudbala u odnosu na srpski, uporedjivajući dve zemlje na rang listama UEFA i FIFA, rezultate reprezentacija u poslednje vreme, infrasturkturu i to što je "njihova liga u ekspanziji, što se ne može reći za našu".

"Sve su to stvari koje i te kako utiču", dodao je trener crno-belih.

On je naveo da Zaglebje i Partizan imaju isti budžet, ali da je poljski klub tri godine nastupa u istom sastavu, a kontinuitet je, prema njegovoj oceni, jedan od preduslova za rezultate.

Tomić je ocenio da je rezultat najvažniji i da su golovi ti koji odlučuju, ali da je Partizan bio bolji rival u dvomeču sa Zaglebjem.

"Posed u dve utakmice je bio 60-40 u našu korist, broj pasova je 400 za nas. Naravno da to ne odlučuje, ali može da ukazuje na način, stil i filozofiju igre Partizana. Broj šuteva na gol je 35-21 u našu korist. Mislim da smo bili bolji protivnik. Nismo prošli dalje zbog nedostatka sportske sreće", rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, iako je u klubu više od šest meseci, tim koji je igrao protiv Zaglebja je formiran na vreme, ali da je mesec dana mali period da se ekipa uklopi.

"U Lubinu je bila tek druga utakmica koju igramo zajedno. Najboljih 10 igrača sveta da stavite u tim, nemoguće je da očekujete da briljiraju posle mesec dana", naveo je trener Partizana.

Tomić je kratko govorio i o predstojećem rivalu Bačkoj, a kako je kazao, njegovu ekipu čeka teška utakmica.

"Čeka nas teška utakmica, posle svega što nas je snašlo.Bačka je sasvim zasluženo ušla u viši rang. Igrala je lep, napadački i brz fudbal i čestitam im na tome. Imaju jasnu ideju, sledili su je prošle sezone, što im je donelo rezultate i dobru igru", kazao je Tomić.

Utakmica će se igrati sutra od 19.00 na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

49 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Djudjic
Sunday, 24.07.2016
21:11

Sad kad ste odigrali sa Backom 0:0, svom snagom na Lav kup.😃

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 24.07.2016
13:17

Kao i prosle godine :)

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 24.07.2016
10:23

Хоће и на Ади купаче да удари сунце у главу.

avatar
Sunday, 24.07.2016
08:04

Koja demagogija...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 24.07.2016
07:45

Нема дуго да су их Пољаци послали на купање, а Томића је изгледа већ сунце ударило у главу.

avatar
Sunday, 24.07.2016
00:05

Puna podrška!Titula nema alternativu!Jovičić predsednik!

avatar
Poznavalac
Saturday, 23.07.2016
22:41

Tesi se ivane,coveku bez morala i stida!

avatar
chaki
Saturday, 23.07.2016
22:35
avatar
Peđa3
Saturday, 23.07.2016
22:05

Jadni mi sa njima!

avatar
poljskikupanjac
Saturday, 23.07.2016
21:21

Prosle godine ste se kleli u Evropu,a prvenstvo je bilo u drugom planu.Sad pustate drugu pricu da je Evropa cipiripi liga,a prvenstvo bitno. I sve to radite kako bi zamazali oci navijacima,a to ce vam i uspeti,zato sto su partizanovi navijaci previse plitki.

avatar
Poznavalac
Saturday, 23.07.2016
22:42

Pametno zboris!

avatar
Sunday, 24.07.2016
08:05

Bravo, ziva istina, sto bi se reklo, svaka ti je k'a Njegoseva :-)

avatar
Lord Bobinhooo!
Saturday, 23.07.2016
20:47

Sa tobom na klupi naucna fantastika!

avatar
Tommy_Shelby
Saturday, 23.07.2016
19:40

Kleo sam se u njega dok je bio sportski direktor. Doveo diaru,moreiru,jucu. Zahtevao od jokana da igra sa dva napadaca. I sad taj isti Tomic igra sa jednim Djurdjicem. Oterao trujica,knezevica,bozinova,bandu iz nekih svojih licnih razloga. I ko sta radi,samo se porede sa zvezdom od prosle godine. Mislim da nisu ni blizu zvezde,zato mu zelim sretan put.

avatar
The Real Man
Saturday, 23.07.2016
20:59

Da li je moguce da neko misli da ako se igra sa jednim napadacem da je ta formacija defanzivnija nego formacija sa 2 napadaca?? Igras sa Djurdjicem, ali imas levo i desno krilne napadace, iza napadaca jos jedan igrac znaci da napadas sa 4 igraca, jos da je umesto Brasanca neko ko zna da posalje pas ili da da gol, bilo bi ekstra. U formaciji sa 3 napadaca ti ne mozes da koristis ofanzivne krilne igrace kao sto je Mihajlovic, ne mozes da koristis poluspica Radovica, vec bi zarobio Mihajlovica u veznom redu skroz levo i recimo Radovica skroz desno. Ta 4-4-2 formacija se igrala pre 15 godina, sada sve jace ekipe igraju 4-2-3-1 i to je ono sto igra Partizan, pa i Real, Barsa, Bajern itd... Da smo im ugurali jedan gol u BG-u sve bi bilo drugacije i svi bi velicali Tomica i Ilieva!!!

avatar
paok
Sunday, 24.07.2016
09:51

Jel se secas mozda kada je Jokanovic bio trener kako se igralo. Zajedno Dijara i Jovetic pa nismo ispadali od ovih levaka. Ako igra sa jednim zadnjim veznim onda mogu dva napadaca. Ne kontam zasto bi morao da igra formaciju za koju kazes da se igrala pre 15 godina

avatar
Tommy_Shelby
Saturday, 23.07.2016
22:58

Naravno da ih ne bi velicao jer je prikazana igra ocajna.nI to o cemu ti pricas nema veze sa tim sto ja govorim. Tad kad je Jokan vodio ekipu igrali su 4-1-3-2nSa dva klasicna spica a po bokovima krila a iza njih ofanzivni bekovi(ivan stevanovic i obradovic). I sad mi nemoj reci da je to defanzivnije od ovog sto su igrali pre neki dan. I namerno sam naglasio Djurdjic jer decko nista nije pokazao. Pa mali Vlahovic je duplo vise pokazao.nA i taj Radovic je bas napravio razliku,Sale za njega i dalje doktor.

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 23.07.2016
21:10

Ajde ja sam Zvezdas i meni je apsolutno svedno sta se desava kod vas.Ali opet rad sam da nasi klubovi imaju uspeha u evro takmicenjima radi laksih protivnika narednih sezona.Ali mi nisu neke stvari jasne u vezi Tomica.Dovede levog beka plati ga nekih 250-300 000 evra pricaju price kako imaju igraca za LŠ a onda ga nema ni u protokolu za utakmice sa Poljacima a igra mu Bogosavac koji ostavlja ne rupe vec kratere u odbrani..Otera Jovanovica koji je sa Goguom odigro 6 meseci korektno bez vecih gresaka i dovede Ostojica koji je i stari i spori a da nekazem i losi igrac i opet gurne klinca od 18 god u igru.Zamene vrsi prekasno i kad ih izvrsi nista se nemenja jer menja igrace koji su istog profila i kad se izvrsi izmena u igri se nista ne promeni.Neko ce sad reci pa na prolece je Partizan osvojio najvise bodova.To jeste ali nebitnih bodova kad je sve vec bilo gotovo i odluceno.Dovodi igrace i hvali ih kao da je doveo Mesija i Ronalda.Sad bas citam ovaj zadnji brazilac izjavio da nemoze da odigra ni 20 min.Pa rodjadje moj jesi ti profi fudbaler ili sta.Jesi ti zadnjih 6 meseci samo pijancio i klopo prasice ili si odrzavo kondiciju.Svaki profi fudbaler odrzava kondiciju nema veze sto nema klub.

avatar
GNP
Saturday, 23.07.2016
19:29

Grobari sada im treba pruziti punu podrsku,lako ih je pljuvati! U nedelju svi u Novi Sad,i ti,i ti i ti!!!

avatar
Igorinjo
Saturday, 23.07.2016
19:14

Idemo momci dupla kruna!!!

avatar
pjer
Saturday, 23.07.2016
18:56

prvo prodaj te sve pa onda na duplu krunu ....

avatar
Povratak kralja_68
Saturday, 23.07.2016
18:36

Објаснио, изнео чињенице, а сви заборављају да би он освојио титулу прошле сезоне да нас је водио од почетка, највише бодова је узео, то не могу једино да му забораве и опросте Делије.

avatar
Дошао је крај
Sunday, 24.07.2016
09:27

Брате да ли је могуће да то заиста мислиш? Николић и Милинковић су имали визију Партизана, имали смо игру са њима! Богосавац, Гогуа, па и Вулићевић везе немају! Радовић такође, увек је био нула! У Партизану једино што је урадио је био гол у Дњепропетровском! За Михајловића сам сто пута написао да је суви просек, чак и испод просека! Ђурђић јако лош за сад! Светле тачке су Евертон и Јанковић, дечко убија, а и оставља срце на терену! Томић је уживљен да је Станојевић, а реално није С од Станоје, који је краљ и после Тумбе најбољи тренер Партизана! Све док су у клубу, Вазура, Вучелић, Вулетић наш Партизан ће да тоне све дубље и дубље! Сламка спаса за Партизан је Бјековић, мада је ова година врв изгубљена већ! И да, одлика губитника је поређење са највећим противницима, што још једном показује да је Томић назалост лузер и да ће наш Партизан и ове године гледати у леђа Звезди! Заиста ми је жао, али тако је!

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 24.07.2016
13:21

Hahaha kad je uzeo najvise bodova kad smo imali 32 boda prednosti?hahaha

avatar
Saturday, 23.07.2016
17:57

Daj prvenstvo, dovoljan je za ovu sezonu i samo jedan trofej, eto im ga Kup.

avatar
Povratak kralja XLI
Saturday, 23.07.2016
18:19

Ne može-DUPLA KRUNA!

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 24.07.2016
13:21

Hahaha hoce kao i prosle sezone :D

avatar
Saturday, 23.07.2016
19:05

Isti odgovor kao i za Mikelea dole...

avatar
Povratak kralja 73
Saturday, 23.07.2016
18:40

Zašto Čačanima da damo kup kad smo jači od njih :D

avatar
masimomorati
Saturday, 23.07.2016
17:39

Oterati nabjedjenog...

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 23.07.2016
17:25

Tako je Tomiću puna podrška i tebi i Ilijevu!

avatar
PARTIZAN 36
Saturday, 23.07.2016
17:23

SAMO ZA TOMICA!A mnogi su zaboravli ,da je jedini TOMIC uspeo zaustaviti posrtali voz posle onolike razlike u prvenstvu....a to sto smo jednu godinu ispali pa šta niko nije večan.Pa šta ce zvezda,da kaže sto decenijama nije ni blizu EVROPE?Maribor je prosle godine isto ispao pa nije bilo rezanja....daj nama srbima uvek nesto smeta nista nam ne valja....ZA PARTIZAN I TOMICA TAKODJE ZA ILIEVA JEDN VELIKI BRAVO I PODRSKA

avatar
Povratak kralja 66
Saturday, 23.07.2016
18:31

Ne treba da se upoređujemo sa Zvezdom i Mariborom jer smo bolji do njih ali je Tomić na pravom putu da stvori ozbiljan tim, a to izgleda mnogima sreću kvari. Pravi navijači, oni stariji Grobari će sigurno podržati Tomića, ovi ostali koji se lože na svakakve gluposti će ga pljuvati dok ne svhate.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 24.07.2016
13:22

Sto nas ni jednom niste pobedili,ni blizu cak,ostavili vas 32 boda kaze bolji hehdhe

avatar
mile stojkovic
Saturday, 23.07.2016
18:53

Mislis da je veliki uspeh bio zaustaviti voz..kad je vec bilo -32 ?! Sta si ocekivao,da bude 50 bodova razlike na kraju..pa logicno je bilo da posle onolikog minusa..ako nista drugo bar odrzi taj minus..uz sve slabiju igru Zvezde..koja je igrala lagano i bez nekog imperativa u nastavku prvenstva.Pruzate podrsku pogresnim ljudima..mada meni je svejedno,navijac sam Zvezde,iako iskreno vise volim kad je trka zanimljivija..a ne vec na pola sezone sve reseno.

avatar
Saturday, 23.07.2016
16:44

Menjaj formaciju u 4-3-3.