Tomić: "Penal? Dobro smo prošli, bio je kontrafaul!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.03.2016.
13:07
Izvor: Sportske.net

Uoči sutrašnjeg četvrtfinalnog duela u Kupu Srbije sa Radničkim iz Niša, trener Partizana Ivan Tomić govorio je i o dešavanjima na "večitom derbiju". Posebno je bio interesantan osvrt na nedosuđen penal za crno-bele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da njegove fudbalere sutra očekuje teška i komplikovana utakmica protiv niškog Radničkog u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Veći deo Tomićevog razgovora sa novinarima odnosio se, međutim, na prethodni derbi i poraz od Crvene zvezde, iako je trener pokušavao da, kako je rekao, "arhivira" taj meč.

"Čeka nas teška utakmica. Radnički ima trenera koga izuzetno poštujem. Sve ukazuje na to da će utakmica biti teška i komplikovana, ali nas zanima prolaz, jer je ovo takmičenje u kome želimo da osvojimo trofej. Dosadašnji rezultati u međusobnim susretima ništa ne menjaju u pripremi meča", rekao je Tomić.

Novinare je zanimalo da li trener crno-belih oseća pritisak posle prva dva kola u takmičenju.

"Osećao sam pritisak i pre prva dva kola, osećam ga i posle, osećaću ga u svakom trenutku, kakvi god da su rezultati. Dok god sam u Partizanu osećaću pritisak. Ja sam ovde došao iz fudbalskih namera i svakoj utakmici prilazim na isti način", rekao je Tomić.

Partizan je zvanično osudio suđenje, a igrači i navijači su zajednički ocenili da su crno-beli teško oštećeni.

"Da, razočaran sam mnogim stvarima. Ne bih da ulazim u detalje sada, ali sam razočaran mnogim stvarima. Kada analiziram utakmice, uvek prvo krećem od sebe", rekao je Tomić.

Novinare je zanimalo i da li je ekipa vežbala penale pred meč sa Radničkim, a posle susreta sa Zvezdom, u kome nije dosuđen penal za Partizan.

"Pročitao sam posle da penala možda nije bilo, da je možda bio kontrafaul. Tako da smo mi dobro prošli jer Mihajlović nije dobio žuti karton. Kup svakako donosi mogućnost penala, ali mi ih ne vežbamo, jer imamo prečih stvari da vežbamo, nemamo vremena za penale. Sasvim sam siguran da do toga neće doći", rekao je Tomić.

Trener je kazao da veruje da se ekipa ohladila posle derbija.

"Mislim da smo ohladili glave. Tu uvek postoje podsvesne stvari koje su jače od vas i koje vas izbace iz cipela. Nije lako vratiti se u kolosek. Mi smo odmah porazgovarali i svu svoju energiju i misli usmerili na ono što nas čeka sutra, a ono što nas čeka sutra je, hteli mi to da priznamo ili ne, mnogo važnije od onoga što je bilo", rekao je Tomić.

Novinari su nastavili da pitaju Tomića o derbiju, na šta je trener reagovao kroz osmeh, ali je ipak odgovrio na pitanje o svom ponašanju .

"Ja radim sve da arhiviramo tu utakmicu, a vi sve de se vratite. Iskreno, kako god to vama izgledalo, ja sam u derbiju uživao u fudbalskim segmetnima koji su se dešavali na terenu i drago mi je što sam bio akter jedne takve partije i jednog takvog Partizanovog pristupa, uprkos svemu, da ne otvoram Pandorinu kutiju. Zadovoljan sam i ponosan i pristupom igrača, od kojih nisam mogao da očkujem više", rekao je Tomić.

Crno-beli će zbog incidenata u derbiju sutra protiv Radničkog igrati pred praznim tribinama. Huligani su nekoliko puta prekidali meč sa Zvezdom, čak i u trenucima kada je njihova ekipa dominirala na terenu, ali je Tomić kazao da mu nije lakše što će igrati bez publike.

"Zanimljivo pitanje, ali ne, naravno da nam ne odgovara. Kada sam dolazio u Partizan, jedan od ciljeva osim pobeda, rezultata, trofeja i igara bio je da što više navijača dolazi na utakmice, jer će to značiti da će publika prepoznati kako Partizan igra. Kada se igra bez publike, to liči na trening utakmicu, a nama treba sve da to ne liči na praznu utakmicu", rekao je Tomić.

Partizan ima sitnih problema sa povredama, a posle popodnevnog treninga će se znati koliko će ekipa biti spremna.

Utakmica Partizan - Radnički igra se sutra od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

74 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Wednesday, 02.03.2016
15:56

Плачи, моли, ту помоћи нема :-D

avatar
PeraKojot
Tuesday, 01.03.2016
21:46

Najjace mi je ono kad Tomic preti naizmenicno levom i desnom rukom, a Vlajko ga ne zarezuje. Neke stvari nemaju cenu.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
17:50

https://www.youtube.com/watch?v=GcITDRZjEc4

avatar
bobar84c
Tuesday, 01.03.2016
18:14

Ja vidim nedosudjen penal nad Grujicem. Takodje nedosudjena 3 crvena za trenrea Tomica, Evertona i Stevanovica.... Sve u svemu dobro ste prosli moglo je da bude 5 1 za Zvezdu.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
19:18

Nemoj vise da mi pises.

avatar
bobar84c
Tuesday, 01.03.2016
18:18

Zaboravih jos da je trebalo prekinuti mec i proglasiti sluzbeni rezultat 3 0 za Zvezdu posto niste u stanju da kontrolisete navijace.

avatar
denikv
Tuesday, 01.03.2016
17:20

zivo me interesuje da je bilo obrnuto sta bi rekle ove baba sere iz ljutice bogdana. bice dana zivot nije stao u subotu.

avatar
jv
Tuesday, 01.03.2016
17:03

Zasto svako prica samo o onom sta mu odgovara? nBilo je na derbiju mnogo sudijskih gresaka, ali je li iko gledao Liverpul-Siti? O greskama u toj utakmici za engleski kup se mnogo manje govori, i nema toliko optuzbi na racun sudija. nSta to govori o nama?nMoje skromno misljenje:n1. Partizanu ponisten cist gon2. Penala nije bilon3. Ako je Lukovic dobio crveni, mnog pre toga ga je trebao dobiti Everton za nekoliko divljackih startova na Grujicun4. Tomic je MORAO dobiti crveni

avatar
Scarface
Tuesday, 01.03.2016
18:17

terzic izjavio da je everton trebao da dobije crveni i svi zvezdasi prate svog cobana.kao da niko nije gledao utakmicu.nista novo iz ljutice bogdana.to stalno rade...

avatar
Grof ne zna za poraz
Tuesday, 01.03.2016
16:55

Ooooh moj Boze sad pocinjem da ih zalim.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.03.2016
16:31

vama je iovako prazno stalno,a sto je realno,penala nema ni u ludilu

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 01.03.2016
17:14

heroes zvezda bre i ostali boje se gde ste bre pesnici

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.03.2016
19:59

ajde jedva cekam :)

avatar
Sone97
Tuesday, 01.03.2016
16:16

Meni nije jasno zasto ljudi u Partizanu non stop pricaju o penalima? Evo kaze covek nesto protiv Radnickog spomenuo penal..

avatar
PoparaZarko
Tuesday, 01.03.2016
21:31

Upali mozak, iskljuci internet, postavili su mu pitanje o eventualnom penalu/ima, zbog toga covek spominje penal..

avatar
PLAYBOY
Tuesday, 01.03.2016
16:05

Ovako, realno stanje na derbiju bilo je:n1.Partizan mnogo veci posed lopten2. Partizan imao vise sutevan3. Sudjena dva nepostojeca ofsajda PArtizanu, iz tih sansi je mogao direktno da da gol n4. Ponisten cist gol zbog nepostojeceg ofsajdan5. Penal po meni je bio, po zvezdasima i SNS-u nije bion6. Prekrsaja za Zvezdu iz kog su dali gol nije bio!n7. Korektan drugi gol Zvezde, direktno greska Gogue i Jovanovica sto su olako pustili Vijeiru.n8. Odlicna igra sledecih igraca: u Partizanu ( Bogosavac, Gogua, Mihajlovic, Brasanac) u Zvezdi ( Kahriman, Grujic, Vijeira, Donald)n9. Losa igra sledecig igraca: u Partizanu (Stevanovic koji je operisan od fudbala, Bozinov, Bandalovski koji ne zna da centrira da mu zivot zavisi od toga, Everton kiks igrac) u Zvezdi ( Lukovic, Petkovic)n10. Igrac utatmice po meni bi trebao da bude Kahriman a ishod utakmice bi minimum trebao da bude neresen!!! nSPORTSKI POZDRAV!

avatar
Cica Boris Fr
Tuesday, 01.03.2016
16:28

Sve se slazem, sem za Bandalovskog, po meni on je mnogo bolji od Vulicevica koji posle povrede ne lici vise na onog Vulicevica na kog smo navikli da gledamo, i da je Bandalovski igrao celu jesenju sezonu ne bismo bili toliko u bodovnom zaostatku, moje je misljenje, mozda gresim !!!

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.03.2016
16:32

Lukovic pojeo bozinova,nije primio loptu ni jednomnPartizan 1 vise sut sa pola sata igraca vise hahaha :Dncist faul za Zvezdu..npoz :D

avatar
Перица Лацковић
Tuesday, 01.03.2016
16:04

Najviše volim smradove koji se kriju iza lažnih profila i kukaju i komentarišu ...penal nije bio pa da se zemlja okrene još milion puta oko svoje ose...ofsajd nije bio takodje ali nije sudija stigao lepo da vidi i ja bih pogrešio 90% jer ofsajd se sudi i kad je igrač u liniji a ne samo i kada predje liniju milion puta se taj delić sekunde ne može predvideti...Činjenično stanje je sledeće da ste ove sezone uništeni sistematski od strane vašeg vrha...sami sebe pokopavate tako što iz tima skalanjate možda jedinog vrednog igrača celog tima....a zašto ga sklanjate iz pogona zato što ima svoje mišljenje i što se drži toga da ne da da mu se nameće sistem koji se godinama nameće u srpskom fudbalu...e ako se suprotstavio neko i nema veze da li je ili nije iz Zvezde ili Partizana svako to dete treba samo da odlučuje i o ugovorima i da li ili neće da produžuje ugovor...Derbi je dobro i prošao da niste kukavički i smišljeno pravili prekide i bakljade sa ciljem da Zvezda ne dođe do svoje igre i uspeli ste jedino u tome...Da je bila mirna i opuštena utakmica kakva je trebala da bude bilo bi minimum 2:4 ili 2:5 po svemu što se videlo na terenu i da ljubitelji fudbala uživaju....nego ste kao sise stisli bulju i gledali da vas ne ponizimo ,a ovamo sad ispadoste i bolji u derbiju...Bitno je samo jedno poraženi ste nažalost minimalno ali svakako više nego zasluženo pa i da ste imali i penal i gol opet bi vam dali još dva više samo da se igralo normalno kao svi svetski derbiji.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.03.2016
16:33

Hohoh majstore imas pivo samo reci kad :D

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 01.03.2016
17:13

pastiru ajd bre da se nadjemo vise da vas pojedem za dorucak! povedi stoju lorda svetskog sampona i sve ostale heroes-e bre. cekam vas 'shevi!

avatar
Dropkick Murphys 01
Tuesday, 01.03.2016
17:10

A sve ovo sto si majstorki napisao i objasnio,videce se u plej ofu....Samo ako oni dodju do pej ofa......E,tada treba odigrati sa 100 posto,kao da je finale LS.....Da ih oducimo od fudbala,i da im ne padne na pamet ikada vise da kukaju,placu i izmisljaju.....

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 01.03.2016
15:55

ajd da je samo penal bio u pitanju pa da se ne prica toliko ali 3 dosudjena ofsajda jedan pri tome i gol e to je vec nesto deseto

avatar
Ako cemo realno
Tuesday, 01.03.2016
17:03

I 32 boda minusa tek o tome da se ne prica :)

avatar
Thursday, 03.03.2016
14:36

Bio je penal jer je postavio svoju ruku i sprecio dalje kretanje lopte- ofsajd jeste bio, jedino je sporno da li su oni osteceni i za onaj gol, ali penal je sigurno postojao.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 01.03.2016
19:46

od vas smo dobili samo -6 ostalih -26 od ostalih tako da ne balavi! videcemo vas mocni tim na leto kada vas opet neki kairati naprase 5:0!

avatar
nekros77
Tuesday, 01.03.2016
15:39
avatar
Партизан Шампион
Tuesday, 01.03.2016
15:27

što bi reko Pešić oni dadu gol vi ...

avatar
Loading...
Tuesday, 01.03.2016
14:52

Ali on ne trazi alibi

avatar
Čika Marko
Tuesday, 01.03.2016
14:51

Tomicu volim te ko trenera ali brate mnogo kukas...kao moja komsika Stana!!!

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 01.03.2016
14:44

Lepo je sto priznajes da nije bio penal,naravno da nije.I ajde ostavite se ,10 godina se krade pa nikom nista,penal Krstajica nad Kadu-om koji nije dosudjen direktno je nosio i titulu,pa smo preziveli....sada malo vi prezivljavajte komsije i-opusteno samo.

avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 01.03.2016
14:38

Ivan Ne Trazim Alibi Tomic. Ivica Iliev. Kakvi likovi vode partizan, pa to je strasno. :D

avatar
Grobari1970
Tuesday, 01.03.2016
15:09

a koji likovi vode zvezdu? ajde nadji mi igraca kojeg je tomic nasao a da nije valjao? nemoj da mlatis praznu slamu.jednostavno vucicev tim ne moze niko da pobedi.u stanju ste sve da ukradete samo da bi dobili ali u evropi sam vas video kako ste prosli,tako da cuti. A sto se tice tekme.ajmo realno da sudimo pa da vidimo ko je bio bolji i ko bi pobedio.

avatar
paok
Tuesday, 01.03.2016
17:26

Bar ne vode kao vasi koji su bili u zatvoru ili se skrivali u inostranstvu,ipak ima razlike.A kako su odjednom postali super i nisu nista krivi znas i ti dobro

avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 01.03.2016
16:43

Nema to veze sa igracima. Pricam o izjavama. Covek je komedija. Ne trazim alibi, ali...Ne trazim alibi, ali. Kontradiktoran je. Zvezdu ne moze niko da pobedi jer ima 10x bolji tim od svake ekipe u Srbiji. Video si ekipu protiv Kairata, koja veze nema sa ovom ekipom. Igrala su 3 igraca koji igraju i danas. Nema sta da sudimo, pobedila je Zvezda 2-1. :)

avatar
Tuesday, 01.03.2016
15:46

Lepo da se plate i dovedu Cakir ili Ricoli pa da onda vidimo pravdu i cija baba crnu vunu prede Hahaha

avatar
Selim Nesat
Tuesday, 01.03.2016
14:38

NE PRAVISE PEDAGOG TI SI VEC U PARTIZANO TRI DANA KAO TEBE TREBATI BRATE ISKUSTVO ZA VODZEJNE EKIPU KAO SVAKI COVEK STA NE MOZE DA BUDE TRUBAC ISTO VAZI I ZA VAS TOMICU KAO TRENER TREBATI VREME DA UCIS JOS I PUNO

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 01.03.2016
17:11

Neko ti pokvario tastaturu?Trubač ipak mora u školu.

avatar
paok
Tuesday, 01.03.2016
17:28

Poradi malo na pravopisu pa komentarisi,kao da si zavrsio nekoliko razreda osnovne.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
14:30

Samo da primetim da su mnogi zvezdasi pisali da treba i da navijaju za to da nam se svira penal pre Derbija, a posle toga su OPET odmah plocu promenili i upinjali se iz petnih zila da dokazu da nije postojao! P.S. Zar je moguce da je neko rekao da je ono bio kontrafaul?! Hahaha

avatar
Milan Mihajlovic
Tuesday, 01.03.2016
14:58

Osteceni mozda jeste ali to nije ni prvi ni poslednji put. Bila je ostecena i zvezda pa sta je tu je. Sudije su ljudi kao svi i mogu da pogrese. Gresili su i mnogo bolje sudije na mnogo vaznijim mecevima. A sto se penala tice, nije ga bilo realno. A ovo za kontrafaul nigde nisam procitao. I nemoj da se zalite na sudije kad imate onakav tim i onako kvalitetnog trenera. Da sam nas niste pobedili a ostale sve jeste pa da kazete da ste bolji. Ovako ne znam koja je logika.

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 02.03.2016
21:43

Pod kojim kriterijumima nije bio penal, kontakt se iz aviona vidi, ali ne blagi kontakt, vec snazan(cak i na usporenom snimku) postavljena noga. Pa seti se sta je vama sve sudjeno za penal, seti se Mrdje od skora. Pokusavate da ubedite nekoga za nesto sto je toliko ocigledno da je to neverovatno, pa jel smo svi mi maloumni? Logika je u tome da vam se sve pravi da budete prvaci, sponzori na prvom mestu. Dragi nam premijer kaze da je drzava jednako pomogla i jedne i druge.. Direktno jeste jer nisu ludi da rade ocigedne stvari, dovodjenje sponzora je nesto sto indirektno utice najvise. Znas li ti sta je 4 miliona godisnje od samo jednog sponzora? Ne bih se nista bunio, ali ljudi, vi nemate nikakav rezultat u Evropi u poslednjih 10 godina, dakle, lose se radi izuzetno dugo, svi placamo bahacenje postenjacina iz kluba koje tereti poternica. Otvorite vise oci ili ce vas jahati do kraja zivota. Lako je sada dok roditelj moze da upregne, ali kad njih ne bude, tek tad cete doci pameti. Pomalo kasno, ali to je vas izbor...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
15:40

Penal je bio, a Derbi je Derbi i narocito tu ne pobedjuje uvek bolji...

avatar
cukambre
Tuesday, 01.03.2016
15:02

Sudija vas je ostetio i sta sad mi da radimo? Da se obesimo? Pa nismo ga ja ili neki drugi navijac naterali da ne dosudi penal. Ti koji pisu gluposti su klinci a ti si lud posto se sa svakim od njih raspravljas.A i ti cesto pises svasta na nas racun...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
14:29

Imam samo jednu zelju, a to je da ovo bude poslednji Derbi na kojem je Partizan (prvo) ovako ostecen, a zatim ostecen i za penal. Znaci, cak mozete i da nam ne priznate neki gol, ali dajte da se sudi kako treba i da pobedi bolji na terenu! Jesmo i mi stvorili atmosferu pre Derbija te smo time napravili dodatni pritisak da nam se dosudi penal, ali kad ti neko ne zeli dobro u 34% Derbija, ne znas vise ni kako da se ponasas!

avatar
Paisley > man scums
Tuesday, 01.03.2016
14:42

Awww mukice, nemoj da plačeš, da čika bonu

avatar
Tuesday, 01.03.2016
14:58

Da cika tebi lizalicu:-D

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 01.03.2016
14:50

Ofsajd nije bio, tu jeste oštećeni, ali za penal, daj molim te. Napravili ste toliku frku, kontakt jeste bio, penala ne. Zatrčao se u Petkovića, počeo da pada pre, nije ni pokusao da ga izbegne.

avatar
Dropkick Murphys 01
Tuesday, 01.03.2016
14:21

Kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme,kme....

avatar
El Diablo
Tuesday, 01.03.2016
16:40

Bar si nesto naucio za ovih 6 godina.Aplauz.

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 02.03.2016
21:48

@Dropkick Murphys 01 Trofej LS mozes da vidis negde drugde, ali u Srbiji ne jer je CZ osvojila KES, a to su 2 razlicita takmicenja. LS je mnogo jaca. Drugo, nisi ni bio rodjen kada ste ga uzeli. Kako znam? Da se proceniti po tvojim komentarima koliko imas godina.. Dajem ti te informacije cisto da to ne radis ubuduce jer ipak takav fudbalski znalac treba da zna neke osnovne stvari, a ne da te ispravlja neka tamo moja malenkost...

avatar
paok
Tuesday, 01.03.2016
17:34

Jel te to Dule naterao da places 15 godina.

avatar
Dropkick Murphys 01
Tuesday, 01.03.2016
17:19

I naucio sam da izbrojim nepravilno izvedene aute........Inace,naucio sam kakav je osecaj videti uzivo trofej LS,naucio sam kakav je osecaj kada 18 godina Veciti rival ne moze da te dobije kuci..Takodje naucio sam i kako se sa pola snage dobijaju Derbiji,i sto-sta sam ja naucio od kada pratim Zvezdu,a tome ima 30+godina.........A aplauz sacuvaj za vas,ako uspete da udjeteu plej of.....

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 01.03.2016
14:08