Tomić otkrio zbog čega Abu nije igrao

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2016.
17:18
Izvor: Sportske.net, Beta

Partizan, prosto, ne može bez problema ove sezone. Još jedan se pojavio uoči današnjeg meča sa OFK Beogradom.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kako su igrali u većem delu jeseni, fudbaleri Partizana nastavili su i danas, na startu prolećnog dela sezone.

Poraz od OFK Beograda (1:2) ozbiljno je uzdrmao i ovu reenoviranu ekipu Partizana, i to kolo pre 150. večitog derbija koji ih očekuje već narednog vikenda.

Kao svojevrsna uvertira u ovakav epilog bila je situacija sa Abubakarom Oumaruom, koji nije želeo ili nije mogao da nastupi danas na Vračaru.

A o čemu se zapravo radi, trener Ivan Tomić je otkrio novinarima posle meča.

"Pre utakmice mi je rekao da se ne oseća dobro i da je pod velikim pritiskom zbog cele situacije, a ima i problema s kolenom, pa je sve to uticalo na to da ne bude u sastavu", rekao je Tomić.

Podsetimo, Oumaru ima ponudu iz Kine, ali crno-beli nisu bili zadovoljni ponudom i do transfera (još uvek) nije došlo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
21:47

pre 4 satanIako mi je bila zelja da nesto bude od Miladina Stevanovica i iako mi je bilo zao sto je vracen u Teleoptik, na ovim pripremama sam video da od decka nema nista i sad bih najradije voleo da ga vise kod nas ne vidim vec negde drugde. Sacuvaj me Boze, ovde malo toga valja, niti smo mi resili problem golmana, niti stopera (u mnozini), mozda ni agresivnog, a pametnog i jednostavnog defanzivnog veznog, niti desetke koja bi bila otresita, niti desnokrilnog veziste, niti centarfora, a i bekovi su nam pod ne bas cak ni malim znakom pitanja. Nista od ovoga sto je danas vidjeno ne sme da prodje bez analize, Tomic ima plus za odlaske izuzev bocnih pozicija na sredini terena gde smo sad deficitarni i nemamo alternative, ali za dolaske mora da istrpi kritiku makar je podelio sa jos njih deset pored sebe! Kao sto sam redovno apostrofirao, Kljajic nije ni za drugog golmana, po meni ni za treceg, Saranov tesko da je za prvog, za drugog je mozda, Gogua treba pre Stevanovica, a Jovanovic je samo i iskljucivo za rotaciju tek kao neka cetvrta-peta opcija jer inteligenciju nema, ali ima radnu etiku i voljni momenat, borac je i ratnik cime moze da nadomesti neke mane, ali opet ne mnogo i sigurno ne sve, Bog neka nam je u pomoci sa njim kao starterom cak i do leta. Fali nam trke, agresivnosti i atleticizma, duel-igre, smisla za akciju, utrcavanje u prostor nije bilo lose, ali i to moze i mora mnogo bolje. Abu treba da bude prodat koliko sutra, ja sam znao da cemo mi imati problema ako ga dovedemo i da decko nece izdrzati cak ni tu jednu sezonu kod nas, ali nisam znao da smo toliko smotani i da nam je tajming u pogledu svega skroz pogresan! Ne umemo da prelomimo i presecemo, eto vam ga Fofana u spicu i eto vam Kljajic na golu, Lukic isto nije neko ko treba da zapocinje na sredini terena, nadam se da ce napredovati, ali nisam ubedjen u to! P.S. Za one koji tvrde da je Petrovic zasluzio crveni (za sad vidim da je to Toni Kros napisao), sram da vas bude koliko nemate pojma:-DnČeka kontrolu

avatar
SrdjanMaksa
Monday, 22.02.2016
03:28

Plus kao vrata od mene za ovaj komentar. Na pocetku sezone sam pisao ovde na sajtu, da se plasim igraca koji jure iskljucivo novac - Abu. Ok, momak je odigrao solidno evropske utakmice ali, hajde realno - fokusirao se u tih par utakmica da bi bio skautiran / snimljen i da bi ''uhvatio'' neki ugovor (bilo gde, bilo koja liga, bilo koji klub) sa velikom cifrom (veliko u skladu sa njegovim godinama). Ono sto mi je na pocetku smetalo, cinjenica da ga je Zile ignorisao na terenu i da nas je to kostalo prolaska u LS, oh well, ne znam vise - ne zna se koji nas je vise kostao u totalu... Eto, mali dodatak, ako dozvolis na tvoj komentar.

avatar
Monday, 22.02.2016
15:21

P.S. Zile ce nas vise kostati, ali Zile je i vise doneo od Abubakara jer ne bismo smeli da gledamo samo ovu sezonu- Abu nije nista dao u domacem prvenstvu, a Andrija itekako jeste i hvala mu na tome, ovo sad pisem bez ijedne trunke ironije...

avatar
Monday, 22.02.2016
15:20

Nece da mi objave repliku, samo cu uzvratiti da sam i sam imao taj isti strah i gajio podozrenje prema Abuovom boravku u Partizanu...

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
21:44

Saponjica ste prodali za bednih milion i po evra, danas Tomic igra sa timom s kojim nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu, ne radi se tako! Titula je izgubljena jos u oktobru, sad ce biti poprilicno tesko sa Cukarickim, Vojvodinom i Borcem u borbi za Evropu jer jednostavno nemamo pravog organizatora igre i neshvatljivo je da nismo nikoga doveli na toj poziciji, katastrofalan prelazni rok bez obzira na sve objektivne okolnosti! Druga stvar, ako je vec postojala ta ponuda za Jevtovica, a Tomic ga nema u prvom planu pa prodajte ga, kuka se da nema love, a prosle godine isto smo imali ponudu od Anderlehta za Cirkovica i gde je sada on?! Otici ce za 0 evra, tako isto smo imali ponudu za Nemanju Petrovica letos iz Nemacke, a nismo ga prodali i sta sad- i tu propade lova! Treba da stvorimo tim za leto, pocev od golmana- Kljajicu se zahvaliti i umesto njega dovesti ili Jovanovica iz Radnickog Nisa ili Borjana ili mozda cak i Stevanovica iz Cukarickog, nisu skupi i to je realno. Isto tako, treba videti kako ce odigrati ovo prolece Bogosavac, ako i on podbaci, treba nam i levi bek, stoperske pozicije su donekle popunjene jer nam se na leto vraca Balazic, ali i tu ce verovatno trebati jedan, a definitivno nam treba jedno krilo jer Birmancevic (to mu cak i nije primarna pozicija) i Golubovic su jos neiskusni i jos premladi; sto se tice organizatora igre, treba odmah dogovoriti sa Sumom da na leto potpise ugovor jer ce biti slobodan igrac i to nam odgovara da ne trosimo lovu na obestecenje jer tek onda novca nece biti, ako ode Brasanac, treba i njemu naci zamenu, i definitivno nam trebaju 2 centarfora u slucaju da Bozinov i Fofana odu (racunam da Abu vise nije tu), s takvim timom bismo trebali da izborimo grupnu fazu LE jer tu lezi kes, a to nam je jedina sansa da obezbedimo godisnji budzet ili dobar deo njega. DA LI JE U SKLADU?

avatar
Anonymous
Sunday, 21.02.2016
21:35

Pre utakmice rekao mu je da se ne oseca dobro i da ima probleme u glavi zbog cele situacje... :D Iz aviona se vidi da ne zeli da igra vise za klub koji se ne bori za titulu i ima -30, vec zeli da ide u neki drugi klub o kome se pricalo da ima odlicnu ponudu.

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 21.02.2016
23:15

Pa da lepse mu da igra u 2 kineskoj ligi.I jos kaze kako nije nista zaradio,pa ja ne znam za sta je on igrao u onom kineskom klubu dok nije dosao u Srb.

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 21.02.2016
21:10

Neka otkrije zasto je izveo na teren igrace koji cak nisu ni trenirali zajedno.Na Kipru uigravao Goguu i Jovanovica na stoperima a izveo neku levu postavu.

avatar
Gall
Sunday, 21.02.2016
21:47

Gogua povredjen,kazu i Bozinov,ali zasto Bandalovski nije igrao stopera a ne Stevanovic koji je bio ocajan zasto nisu igrali Lukic i jevtovic umesto onog Petrovica koji nema veze sa zivotom i standardno ocajnog Ilica ? Zasto od pocetka nisu igrali Vlahovic i Fofana ? Sta je sa pricom o dva napadaca ? Pojela maca ?

avatar
Monday, 22.02.2016
01:03

Kakva dva napadaca, na trecini priprema je vec odustao od toga, a nemoj biti toliko siguran da je Jevtovic bolji od Ivana Petrovica. Naravno, nije ni ovaj neka klasa, daleko od toga...

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 21.02.2016
23:13

Kao prvo Gogua nije povredjen,to je sigurno,a Banda nije igrao uopste jer mu preti suspenzija,da je igrao danas i dobio zuti karton,bio bi suspendovan za derbi.Fofana je igrao od pocetka.Nego jel si ti gledao utakmicu uopste ili pises napamet?

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
21:04
avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
21:00

Saponjica ste prodali za bednih milion i po evra, danas Tomic igra sa timom s kojim nije odigrao ni jednu pripremnu utakmicu, tako se ne radi! Titula je izgubljena jos u oktobru, sad ce biti poprilicno tesko sa Cukarickim, Vojvodinom i Borcem u borbi za Evropu jer jednostavno nemamo pravog organizatora igre i neshvatljivo je da nismo nikoga doveli na toj poziciji, katastrofalan prelazni rok bez obzira na sve objektivne okolnosti! Druga stvar, ako je vec postojala ta ponuda za Jevtovica, a Tomic ga nema u prvom planu pa prodajte ga, kuka se da nema love, a prosle godine isto smo imali ponudu od Anderlehta za Cirkovica, gde je sada on?! Otici ce za 0 evra, tako isto smo imali ponudu za Nemanju Petrovica letos iz Nemacke, a nismo ga prodali i sta sad- i tu propade lova! Treba da stvorimo tim za leto, pocev od golmana, Kljajicu se zahvaliti i umesto njega dovesti ili Jovanovica iz Radnickog Nisa ili Borjana ili mozda cak i Stevanovica iz Cukarickog, nisu skupi i to je realno. Isto tako, treba videti kako ce odigrati ovo prolece Bogosavac, ako i on podbaci treba nam i levi bek, stoperske pozicije su donekle popunjene jer nam se na leto vraca Balazic, ali i tu ce verovatno trebati jedan, a definitivno nam treba jedno krilo jer Birmancevic (to mu cak i nije primarna pozicija) i Golubovic su jos neiskusni i jos premladi; sto se tice organizatora igre treba odmah dogovoriti sa Sumom da na leto potpise ugovor jer ce biti slobodan igrac i to nam odgovara da ne trosimo lovu na obestecenje jer tek onda novca nece biti, ako ode Brasanac trebamo mu naci zamenu, i definitivno nam trebaju dva centarfora u slucaju da Bozinov i Fofana odu (racunam da Abu vise nije tu), s takvim timom bismo trebali da izborimo grupnu fazu LE jer tu lezi kes, a to nam je jedina sansa da obezbedimo godisnji budzet ili dobar deo njega.

avatar
bobar84c
Sunday, 21.02.2016
19:14

Uganuo trepavicu.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 21.02.2016
19:03

ma da kao i Asceric sto nije bio danas, kazite lepo istinu a ne fol, foliranti jedni...

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
18:41

Узрок пораза је очигледан и потпуно јасан! То што није продат Андрија Живковић! Због тога нису Недић и Вазура имали ништа да се истале! А и кафе куварице и сви остали круцијални фактори!nnРешење је јасно! Као и узрок пораза! Да се сместа у Кину продају Брашанац и ово дете што је први-други разред средње школе, Влаховић! Одмах! Овај први, да случајно не да неки гол у наредном колу, а овај други јер нама не требају ти играчи поникли у Партизану! Шта ће нам?!

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
18:39

Tvoj imenjak Golac je rekao svoje...

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Sunday, 21.02.2016
18:22

Ko da je sad to bitno...