Tomić: "Odgovornost ogromna, titula je prioritet"

Autor: Beta Beta
sreda 08.06.2016.
13:00
Izvor: Beta

Ekipa Partizana danas je "upalila motore" nakon kratke pauze. Vremena za više odmora nema, Ivan Tomić želi maksimalno dobro da spremi ekipu za Evropu i domaća takmičenja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da oseća "strašno veliku" odgovornost i da klub ima najviše moguće ambicije u predstojećoj sezoni.

"Osećam strašno veliku odgovornost jer znam šta ovaj dres, grb i klub očekuje od svih ljudi koji su njegovi članovi. Mi smo tim. Tradicija Partizana koja je duža od sedam decenija pred nas postavlja najviše ciljeve. Svako u svom delu posla mora biti spreman da da svoj maksimum i iskoristi svoje kapacitete", rekao je Tomić novinarima.

Fudbaleri Partizana su se u Sportskom centru Teleoptik okupili pred početak priprema za novu sezonu. Na spisku se našlo 32 imena, a Tomić je kazao da očekuje veliki broj i dolazaka i odlazaka.

"Možemo da dođemo u poziciju da u jesenjem delu sezone odigramo 36 utakmica i neophodno nam je da imamo dva tima približnih kvaliteta zbog rotacija, velikog broja utakmica", kazao je Tomić.

Prema njegovim rečima, pojačanja su "neophodna" i očekuje dolazak velikog broja igrača koji mogu odmah da igraju jer "nema vremena za čekanje".

On je naveo da je su u drugom delu prošle sezone svi igrači, a posebno mladi, iskoristili šansu i da su dobro odradili posao.

Tomić je dodao da je cilj titula u Super ligi Srbije, ali i plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

"Ambicije su najviše. Titula je primarni cilj. Jednostavno, svakom takmičenju moramo da pristupimo sa najvišim ambicijama. Dobre igre u Evropi omogućavaju finansijsku injekciju jer je poznato stanje. Osvajanje titule je nešto što je prioritet i što otvara veliku mogućnost nakon toga", rekao je Tomić.

On je naveo da Partizan u evropskom takmičenju ne sme da se opusti "ni protiv koga" i da misli da će lako da pobedi.

"Čeka nas veliki i zahtevan posao", dodao je trener crno-belih.

Jedan od igrača koji bi mogao da pojača Partizan na leto je Miroslav Radović, a Tomić je rekao da bi takav fudbaler značio timu.

"Cenim Radovića, fantastičan je momak i igrač. Videćemo kakve su njegove ambicije i kakva je situacija. Naravno, neizmerno bi nam značio i videćemo šta će doneti dani pred nama", rekao je Tomić.

Tomić je dodao da je "fantastično" to što će kapiten Partizana Saša Ilić igrati i naredne sezone i da mu je privilegija što će učestvovati u njegovim "poslednjim igračkim koracima i godinama". "To je legenda i momak koji je kamen i stub temeljac ovog tima i celog Partizana na neki način", istakao je Tomić.

Kada je reč o Marku Jovanoviću, koji je napustio Partizan, Tomić je rekao da ne bi bilo fer da taj igrač ne bude u prvom planu i da je zbog toga došlo do rastanka, ali da očekuje da se on nekad vrati.

Kada je reč o saradnji sa radnom grupom, trener je kazao da je sastanak prošao "jako dobro" i da nema prepreka da se funkcioniše na najprofesionalniji način u interesu Partizana.

Partizan će sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Takođe, klub će braniti trofej Kupa Srbije, dok će pokušati da vrati titulu, pošto je prošlu završio na drugom mestu iza "večitog" rivala Crvene zvezde.

Fudbaleri crno-belih će u Beogradu biti do 21. juna, kada će otputovati na pripreme u Poljsku, gde će boraviti do 7. jula.

Kvalifikacije za Ligu Evropa počeće u drugom kolu, a prvu utakmicu odigraće 14. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NJRBOB
Wednesday, 08.06.2016
15:46

Super sto Sale pušač ostaje u Partizanu :P Najbolje vesti za Zvezdu do sada :D

avatar
Fair Play
Wednesday, 08.06.2016
18:40
avatar
NJRBOB
Thursday, 09.06.2016
03:51

Mislis? Potrci 40 min i trazi izmenu:P

avatar
bobar84c
Wednesday, 08.06.2016
13:57

Titulu zaboravi

avatar
Saša Gecaj
Wednesday, 08.06.2016
13:04

kazu da ce proslijediti Saleta Lesteru,pa ce ga vratiti u zimskom prelaznom roku..

avatar
GOODBYE HORSES
Wednesday, 08.06.2016
13:02

NAPRED PARTIZAN!