Tomić: ''Nije prijatno gledati tabelu, Zvezda je favorit!''

Autor: Beta Beta
petak 26.02.2016.
12:37
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je zbog prednosti na tabeli Crvena zvezda favorit u predstojećem 150. "večitom derbiju", ali je dodao da je to motiv za njegovu ekipu koja će pobedom pokušati da se iskupi za veliki zaostatak.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

"Sigurno da nije prijatno gledati tabelu, s toga je Zvezda favorit, ali to može da bude veći motiv za nas da pokažemo da je veliki zaostatak uzrok gustog kalendara. Imamo mogućnost da se pobedom na neki način iskupimo za ti razliku", rekao je Tomić novinarima na stadionu Partizana.

Partizan sutra dočekuje Crvenu zvezdu u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

U 150. "večiti derbi" Zvezda ulazi kao lider na tabeli i sa čak 29 bodova više od Partizana, koji je na četvrtom mestu.

Tomić je rekao da će biti zadovoljan ako njegovi igrači u sutrašnjoj utakmici prikažu angažovanje, trud i rad koji ostvaruju na treninzima. Dodao je da svih 25 igrača konkurišu za tim i da nije posebno razmišljao o tome ko će braniti.

Na pitanje o velikom pesimizmu navijača uoči derbija zbog velikog zaostatka, Tomić je rekao da je obaveza crno-belih da ubede svoje pristalice da im pruže podršku.

"Napravili smo veliki rez u ekipi, a naša obaveza je da ubedimo navijače da zaslužujemo podršku i da svi zajedno radimo pravu stvar za Partizan", rekao je on.

Govoreći o Zvezdi, Tomić je kazao da ta ekipa ima mnogo vrlina.

"Igraju zajedno šest meseci, pojačali su se, imaju veliko samopouzdanje zbog 20 uzastopnih pobeda. Potrebno je da lociramo njihove manje i da ih iskoristimo. Kod njih ima mnogo igrača koji su postizali golove, tu su Ugo Vijeira, Aleksandar Katai, Marko Grujić... Opasni su na prekidima", rekao je trener Partizana.

Tomić je naveo da je zadovoljan što će i kao trener biti akter "večitog derbija", pošto je prethodno učestvovao kao igrač i kao sportski direktor.

"To je ogromno rivalstvo, 'večiti derbi' će trajati zauvek. Ne bih želeo da raspirujem mržnju, da pozivam na ratove i borbu, a od moje ekipe očekujem angažovanje i trud. Očekujem mnogo golova na utakmici, ali mi da postignemo više. Nikad ne treba da obaćavamo rečima, pošto dela govore mnogo više"
, rekao je Tomić.

Utakmica Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 17.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 26.02.2016
13:48

17:00- Saranov, Bandalovski, Gogua, Jovanovic, Bogosavac/Subic- Everton- Lukic/Kosovic/Ilic, Brasanac- Mihajlovic, Bozinov/Vlahovic, Mihajlovic.

avatar
Friday, 26.02.2016
14:41

* Mihajlovic, Bozinov/Vlahovic, Stevanovic- trebali ste da objavite i drugi jer postoji razlika, korigovao sam ovaj komentar kao sto to i sada cinim...

avatar
Krcunijo najboLa si!
Friday, 26.02.2016
15:28

samo da ne igra lukic opet kazem ja u njega nemam nikakvo poverenje a vreme mu je da se pokaze vise bre!

avatar
Friday, 26.02.2016
15:17

Sta da ti kazem, jace je od mene...

avatar
degrobarizator
Friday, 26.02.2016
15:05

Drugi? Ovo ti je, otprilike, dvestoti koji si sastavio :). Ne smeta mi, samo konstatujem.