Tole najavio izbore na svim nivoima!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.06.2015.
19:59
Izvor: Sportske.net

U ponedeljak održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Na dnevnom redu bila dešavanja u FS Vojvodine, zatim istraga UEFA oko nameštanja mečeva u JSL, ali se razgovaralo i o vanrednim izborima na svim nivoima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek FSS Tomislav Karadžić predsedavao je današnjom sednicom Izvršnog odbora, na kojoj se najpre razgovaralo o najnovijim događajima u FS Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice, konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku.

Od Fudbalskog saveza Vojvodine zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS dao je ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine.

Druga važna tema koja je danas razmatrana i koja je izazvala veliku pažnju javnosti, jeste istraga UEFA o navodnim nameštanjima pojedinih utakmica u domaćem šampionatu.

Komesar za integritet FSS Milivoj Mirkov obavestio je članove IO o pristigloj dokumentaciji, a jednoglasni zaključak koji je tim povodom donet na današnjoj sednici jeste da ''svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet, budu poslati tužilaštvu na u dalju postupak''.

''Članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvaničnog organa Republike Srbije. Istovremeno usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica'', navodi se u saopštenju.

A onda, iznenađenje ili ne, tek prvi čovek FSS Tomislav karadžić je obavestio prisutne da u prvoj polovini jula planira sazivanje vanredne sednice Skupštine FSS sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbori na svim nivoima!

Do tada, Karadžić će obaviti razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.

''Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti'' poručio je Karadžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 02.06.2015
19:03

Nemoj da mi dirate Toleta, secem ruku koga dirne :)

avatar
Vanja Grubač
Monday, 01.06.2015
22:00

I jel ima poštenog protiv kandidata?Pa naravno da nema .Daleko je on od poštenja ali oni još dalje.

avatar
Pera Zambula opet
Monday, 01.06.2015
22:08

Ma preuzeli su samo funkcije nna manjim nivoima, njemo nista ne mogu, ceo savez drzi Tole legendaaaaaa :)

avatar
Roči Salamanka
Monday, 01.06.2015
21:22

Tole legendo,da si ti nama ziv i zdrav i za spas srpskog fudbala jos jedan mandat,zasluzio si!

avatar
Pera Zambula opet
Monday, 01.06.2015
22:04

Tole jelegendaaaa....ima da dobije i ove izbore :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 01.06.2015
20:32
avatar
ruud gullit
Monday, 01.06.2015
20:22

kao i bezbroj puta do sada...

avatar
Аполо
Monday, 01.06.2015
20:12

...samo nikako on da se makne. Neki kad puste korenje na funkciji moze samo visa sila da ih otera.

avatar
Pera Zambula opet
Monday, 01.06.2015
20:57

Tole legendaaaa ;) Najbolji lik ikada koji se pojavio u fudbalu....Terza i njegovi pajtosi nemogu da se razmasu od njega i da se nauzivaju na tim funkcijama :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
19:41

Ja sam to samo iskoristio da i mladoj pozelim da osvoji titulu:-D

avatar
Raky_b
Tuesday, 02.06.2015
06:23

Apolo, samo mi reci zbog cega je tu Tole kriv sto na m je kvaliteta fudbala u slobodnom padu?nnije on kriv za financijsko stanje u drzavi, nemogucnost klubova da zadrzi klince.n niti klubovima on moze doneti po 10M evra godisnje, niti moze doneti zakon po kojem niko ne bi smeo van drzave dok ne napuni 23 godine!nja se slazem da je on los, da je strasno sto u Srbiji kad neko pusti korenje to ne moze niko poseci...ali kriviti njega za ovakve stvari je plitko.nbas kao i za Partizanove titule u vreme kad su u Zvezdi imali takve vedete u klubu da ni najzesci navijaci sa severa ne mogu navesti po pet igraca iz svake sezone u poslednjih 7 godina.

avatar
Аполо
Monday, 01.06.2015
22:54

Terzica gotivim koliko i Karadzica, ne znam ni ko ga dovede u moj klub. Ljude poput njih dvojice (korov) treba oterati sto dalje od srpskog fudbala. Eto drago mi je zbog Partizana sto je uspeo da se makar izjednaci sa Zvezdom po broju titula za vreme Toletovog mandata, ali fudbal nam nikad gori nije bio... Nazalost vecini to ne smeta i Toleta podrzava svim snagama, a normalni ljudi su odavno poceli da prelaze na SBB kako bi na sport klubu pratili engleski fudbal gde poslednji na tabeli moze blizance da pojede za dorucak, rucak i veceru.

avatar
bora majstor
Monday, 01.06.2015
22:02

tako je nek ide tole ,a da se pojave sveze snage u liku terzica i kokeze ......P R E M U D R O S S S S

avatar
Vanja Grubač
Monday, 01.06.2015
22:01

Preuzeli su skoro sve funkcije sm njegove i eto ne mogu ,smeta on...kakav krimi rad.