Tole: "Kosovo* će čekati bar do juna 2016."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.09.2015.
10:21
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić poručio je sa Malte da se o članstvu fudbalskog saveza takozvane države Kosovo u UEFA raspravljati možda tek u junu 2016. godine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vest da bi UEFA mogla da raspravlja o članstvu fudbalskog saveza međunarodno nepriznate i samoproklamovane države Kosovo na redovnom Izvršnom komitetu koji se održava na Malti izazvala je nezadovoljstvo u domaćoj javnosti.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić tvrdi da će se o statusu FS Kosova raspravljati tokom tekućeg Izvršnog komiteta, ali ističe da to ne znači izjašnjavanje o prijemu fudbalskog saveza međunarodno nepriznate zemlje u UEFA.

"Zahtev nepriznate države i nepriznatog fudbalskog saveza biće na dnevnom redu kao deseta tačka, o njemu će se, dakle, raspravljati, ali imamo čvrsta uverenja da se o njemu neće odlučivati na ovom Izvršnom komitetu, jer ovo telo i ne donosi odluku o takvim pitanjima" objasnio je Karadžić.

Čelnici fudbalskog saveza takozvane države Kosovo apostrofirali su početkom nedelje kako će UEFA primiti taj "Savez" u svoje okrilje a potom omogućiti Kosovu da se priključi kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

"Nama je kao predstavnicima FSS predočeno da o ovoj stvari ne može da se odlučuje pre Kongresa UEFA, a to znači najkasnije u junu 2016. godine! I tu je FSS zaštićen jasnim i strogim slovom Statuta UEFA" konstatuje Karadžić.

Ostaje nada da će članstvo FS Kosova u UEFA bar još neko vreme ostati van dnevnog reda ali se čini da se radi o neminovnosti koja kuca na vrata i samo je pitanje trenutka kada će Evropska kuća fudbala povući isti potez kao Međunarodni olimpijski komitet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Monday, 21.09.2015
06:26

Eto, samo se odlaze nesto sto ce Zapad i definitivno podrzati, kao i sve dosad sto je islo na nasu stetu. No, u neku ruku za ocekivati da ce to biti presedan. Rekli su nece Kosovo biti presedan pa eto dosao na red Krim, mozda u buducnosti Juzna OSetija, Abhazija, Katalonija, Republika Srpska... Mislim sto da ne, kada se medjunarodno pravo tumaci kako kome padne napamet, a ocigledno uslov da budes priznat nisu UN, sto ne bismo ziveli na divljem zapadu. Oni bar znaju kako je to pa se verujem nece buniti :)

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 18.09.2015
08:53