Tole Karadžić ima pravo da ''predlaže i interveniše''!

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.12.2014.
17:51
Izvor: Beta

Posle današnjeg oglašavanja ministra Rasima Ljajića, Fudbalski savez Srbije je izdao saopštenje u kome objašnjava sporne detalje uoči nedavne sednice Zajednice superligaša.

panoramio.com
panoramio.com

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da predsednik te organizacije Tomislav Karadžić ima pravo da savetuje, predlaže i interveniše kako bi se došlo do pravih rešenja u Zajednici superligaša.

"Statutarno pravo predsednika Saveza jeste da savetuje, predlaže i eventualno interveniše u cilju donošenja pravih rešenja u fudbalskoj organizaciji. Dakle, to nije lobiranje, već je to rad za kreiranje svih preduslova koji bi kompletan srpski fudbal učinili boljim", saopštio je FSS.

Takođe se navodi da sukovodstvo rukovodstvo FSS i Karadžić razgovarali sa većinom čelnika klubova i da je namera bila da se "provere ideje i postojeći predlozi", u cilju usaglašavanja stavova pre samog zasedanja.

"Tačno je i da smo kontaktirali odredjene ljude koji su bliski sa pojedinim klubovima, a koji bi svojim uticajem pomogli u rešavanju postojećih problema. U tom cilju razgovarali smo i sa gospodinom Rasimom Ljajićem, koji najvećim delom brine o dobrom funkcionisanju fudbalskog kluba Novi Pazar", dodaje se.

FSS je naveo da to nikada ne bi objavio, ali da je tačno da je razgovarano sa Ljajićem, kao i da u toj organizaciji misle da je ta odluka ispravna.

"Ukoliko donošenje takve odluke nije bila greška rukovodstva FSS, ne vidimo zašto bismo napravili grešku ako pozovemo rukovodstvo tog kluba da pomogne u rešavanju jednog problema koji je ometao normalno funkcionisanje Zajednice", dodaje se u saopštenju.

FSS je poručio ljudima koji obavljaju važne političke funkcije da je "mešanje u izbor fudbalskih organa najstrožije zabranjen".

"Mišljenja smo da je najbolje da svako radi svoj posao za koji je zadužen. FSS je u obavezi da očuva stabilnost fudbalske organizacije, što će svakako i dalje činiti", navodi se.

FSS je saopštio da duži vremenski period "na legalan i pre svega sportu primeren način", pokušava da pomogne u procesu rešavanja vodećih kadrovskih rešenja u Zajednici superligaša.

"Razlog za takav pristup jeste namera da se konačno prevaziđu podele koje predugo traju i reši pitanje rukovodilaca domaćeg takmičenja u skladu sa Statutom, a koji bi onda brinuli i pomogli na putu unapređenja klupskog fudbala u Srbiji", saopštio je Savez.

Kako je navedeno u saopštenju, FSS je uoči poslednje Skupštine Zajednice superligaša video Gorana Milanovića na čelu te organizacije.

"Naše uverenje je bilo bazirano na njegovom iskustvu u rukovođenju Jagodinom, uspesima koje je postigao u matičnom klubu, ali i kompletnom stručnošću dokazanom u radu fudbalske organizacije. Procena je bila da bi upravo Milanović sa pomenutim kvalitetima uspeo da objedini sve postojeće razlike, klupske interese i unapredi rad Zajednice i samog takmičenja", saopštio je FSS.

Skupština Zajednice je tokom nedelje na burnoj sednici izabrala prvog čoveka Vojvodine Zorana Šćepanovića za predsednika te organizacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke