Tole: "Infantino je prijatelj srpskog fudbala"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.02.2016.
19:38
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić poručio je da izbor Đanija Infantina za predsednika FIFA predstavlja pobedu za fudbal.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) u petak je dobila novog predsednika pošto je Švajcarac Đani Infantino odneo pobedu u trci sa šeikom Al Kalifom.

Fudbalski savez Srbije bio je jedan od pet nacionalnih saveza koji su predložili generalnog sekretara UEFA za naslednika Sepa Blatera, a nakon završetka izbora predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ovakav ishod glasanja predstavlja pobedu za fudbal.

"Velika pobeda za fudbal. Izborom Đanija Infantina za predsednika, FIFA je dobila neophodnu stabilnost i mislim da će se u veoma kratkom roku videti koliki značaj ima ova promocija za samu organizaciju i fudbal u svetu" rekao je Karadžić.

Kako je već rečeno, FS Srbije je imao veliki uticaj na izbor Đanija Infantina koji je veliki prijatelj našeg nacionalnog saveza.

"Značajan deo posla uradili smo nedavno u Beogradu kada smo ugostili predstavnike mnogih nacionalnih saveza i posle svega, mogu da kažem da sam zadovoljan kako je FSS odradio čitavu kampanju. Đani Infantini je prijatelj srpskog fudbala i našeg Saveza i ja mu čestitam na velikoj pobedi" poručuo je Karadžić.

Većinom glasova Švajcarac Đani Infantino je izabran za novog predsednika FIFA. On će tu dužnost obavljati sve do 2019. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke