Tole ih zove: ''Džajo i Zeko, samo napred!''

Autor: Darko Mitrović
subota 05.12.2015.
12:27
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek FSS razjasnio nedoumicu, protivkandidati su - dobrodošli na izborima.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DR
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DR

Povezane vesti

Iako je posle sednice Odbora za hitna pitanja FSS od 17. oktobra sve izgledalo drugačije, prvi čovek Saveza Tomislav Karadžić uverava da su i Dragan Džajić i Žarko Zečević dobrodošli da se kandiduju na predstojećim izborima u FSS.

A nedoumicu je izazvao jedan član odluke na pomenutoj sednici, u kome se navodi da kandidat koji se prvi put kandiduje za funkciju predsednika ne može biti stariji od 65 godina, kao i da  kandidat koji se već nalazi u mandatu, može biti stariji od 65 godina.

To praktično znači da Tomislav Karadžić može bez ikakvih prepreka da se ponovo kandiduje za mesto predsdnika, ali da njegovi potencijalni protivkandidati Dragan Džajić i Žarko Zečević ne ispunjavaju ovaj uslov.

Ipak, u izjavi ''Novostima'', popularni Tole objašnjava da bi, naprotiv, baš voleo da se i oni kandiduju i da pomenuta odrdba nije obavezujuća.

''Ta odluka ima zapravo status preporuke. Dakle, prošla je naš Odbor za hitna pitanja, a Izvršni odbor FSS će tek utvrditi konačnu listu predloženih kandidata. Inače, odluka od 17. oktobra ove godine sadrži čak devet tačaka i u svakoj od njih se precizno objašnjava koje uslove kandidat sve mora da ispuni.

Pošto, ponavljam, odluka ima status preporuke, nema nikakvih prepreka da se, na primer, dvojica pomenutih ljudi kandiduju za mesto predsednika. Njihova kandidatura je, čak, dobrodošla!'',
poručio je Karadžić.

Izbori se očekuju na proleće, u martu ili apšrilu naredne godine, do kada će i ova situacija oko Karadžićevih protivkandidata biti mnogo jasnija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 05.12.2015
17:19

Sa 65 gpd svi treba da idu u penziju i oslobode mjesta mladjim i sposobnim ljudima