Tole: "Doći će rezultati"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.03.2015.
16:35
Izvor: Beta

Čelni čovek FSS-a i dalje veruje da naša reprezentacija ima šanse da se plasira na EP u Francuskoj naredne godine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da veruje u bolje dane nakon serije loših rezultata nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dodje, verujem u bolje dane", rekao je Karadžić novinarima na aerodromu u Lisabonu uoči povratka reprezentacije Srbije u Beograd.

Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugala sa 1:2, čime su praktično izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala.

"Da smo došli do boljeg rezultata u Portugalu, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psiholoskom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat", kazao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni štab imaju puno poverenje saveza.

"Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava", naveo je prvi čovek FSS-a.

On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj.

"Verujem u to da će Portugal svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu", kazao je Karadžić.

Po njegovom mišljenju, ključna utakmica za reprezentaciju Srbije biće protiv Albanije u Elbasanu.

"Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo", rekao je Karadžić.

Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke