Tim pobeđuje, u Partizanu besni rat "svih protiv svih"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.12.2014.
11:38
Izvor: Sportske.net

Neko bi trebalo fudbalerima Partizana da uplati beneficirani radni staž posle svega što se dešava u Humskoj. Rat za fotelje besni...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan ima najbolji tim u ovoj sezoni, kao i u velikoj većini prethodnih u poslednjih sedam godina, to nije sporno, bez obzira na kriva ogledala u navijačkoj ostrašćenosti.

Ali, neverovatno je da klub nikada nije uspeo, ne samo da bude stabilan, već i da stvori pretpostavke za normalno funkcionisanje. Čak ni ulazak u Ligu šampiona  nije doneo mirno more, sećamo se kako je Aleksandar Stanojević, u paketu sa Krstajićem u koga se svojevremeno uprava klela, napustio klub.

Kontinuitet uprave, uz kozmetičke promene tokom godina sada preti da bude narušen, a rat koji besni oko Humske pokazuje da će, bez obzira na ishod izbora klub i u budućnosti biti u opasnosti od potresa.

Prema informacijama iz kluba, Upravni odbor, a tim i sve ostalo se odlaže, pa je u ovom trenutku neizvesno hoće li izbora biti u dogledno vreme, odnosno narednih nekoliko nedelja.

Razmena vatre na relaciji Dragan Đurić - Žarko Zečević pokazuje da i nekadašnje rukovodstvo ima svoje kandidate, tačnije Zorana Popovića koji jeste član uprave, ali insistira na diskontinuitetu sa sadašnjim vlastodršcima.

Deo okupljen oko Đurića i, mnogi kažu sive eminencije Branka Ružića isturio je u prvo plan potpredsednika Mileta Jovičića, dok Popovića predstavljaju kao kandidata vlasti.

Politika je deo srpskog fudbala, mada niko o tome javno ne govori, tokom proteklih nedelja kolale su informacije da je uzet tajm-aut, kako bi se proverila bliskost Popovića sa jakim političarima u vrhu države.

U Partizanu su prvo insistirali na jedinstvu pre nekoliko meseci, a onda su pukotine u upravi počele da liče na provaliju, ta osnovna podela na liniji Popović-Jovičić, kao frontmeni dve struje je dodatno zakomplikovana isturanjem bodlji ka opoziciji koja je želela da kandiduje Nenada Bjekovića.

Postoje tri strane?

Ne, u Partizanu nema ništa jednostavno, tu je i četvrta, oličena u Albertu Nađu nekadašnjem čoveku od poverenja Dragana Đurića. On je svojevremeno stao na stranu aktuelnog predsednika u izbornoj trci protiv Save Miloševića, ali kasnije je sa mesta koordinarora sportskog sektora, nezvaničnog direktora demisionirao u običnog člana UO koji je marginalizovani.

Nađ je izneo optužbe na račun sadašnje uprave čiji je bio deo, a videćemo hoće li se rasplesti ona priča o pretnjama od strane huligana koje je doživeo i koje je prijavio policiji. Tada je pričao da će sve izaći na videlo, ali je kasnije čitava stvar gurnuta pod tepih.

Spekuliše se sa dugom, bilo zaposlenima, bilo menadžerima koji bisere škole odvode u bescenje, nije ni jasno da li je konačna suma od oko 14 miliona evra u "crvenom" tačna. Svaka strana u ovom čvoru ima svoju priču i svoju verziju spasa...

Partizan je u stanju stalnog rata, a niko da se seti da održi opelo sportu i njegovim principima...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke