Terzić: "Zvezda je na 'aparatima za disanje'"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.02.2015.
18:40
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o problemima koji tište najtrofejniji srpski klub i o planovima koji bi mogli da dovedu do oporavka posrnulog giganta "koji se nalazi na aparatima za disanje".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda rešio je tokom prethodne nedelje nekoliko gorućih pitanja kada su dugovanja prema bivšim igračima u pitanju čime je sprečeno oduzimanje bodova od strane FIFA.

Gotovo pola miliona evra uplaćeno je na račune Poljaka Bronovickog i bivšeg kluba Natanijela Asamoe ali crveno-beli tek sada moraju da se okrenu servisiranju obaveza u iznosu od 422.000 evra kako bi Disciplinska komisija FSS ukinula zabranu registracije novih igrača.

"Tokom ove nedelje trebamo da rešimo dug od još 422.000 evra kako bi registrovali igrače. Nadam se da ćemo uspeti do petka. Ne obećavam, ali se nadam. Posle toga ćemo pričati šire o evropskoj licenci" kaže Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde podseća da su nagomilani dugovi osnovni problem za normalno funkcionisanje kluba i da se nekadašnji šampion Evrope za sada drži na "aparatima za disanje".

"Mi 95% našeg vremena trošimo rešavajući nasleđene probleme. Za sada ih uspešno rešavamo, a do kada ćemo uspeti ne znam. Poznato je da je Zvezda dužna 52 miliona evra, a ovo rukovodstvo se nije zadužilo ni dinar i trudimo se da smanjujemo, ali na ovaj način mi smo samo na 'aparatima za disanje'" podseća Terzić.

Kao jedino rešenje za izlazak iz krize Zvezdan Terzić vidi donošenje zakona o privatizaciji koji bi se odnosio na sportska društva i klubove.

"Što pre je potreban zakon o privatizaciji, da se definiše vlasnička struktura, da uđe privatni kapital i da se zna ko je gazda. Crvena zvezda nema čemu da se nada bez toga" zaključak je prvog operativca najtrofejnijeg srpskog kluba.

Crvena zvezda do početka prolećnog dela sezone mora da se izbori sa zabranom registrovanja novih igrača a onda sledi dvomesečna golgota kada je evrolicenca u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan
Tuesday, 10.02.2015
19:53

Suspendovan na 6 meseci, a on i dalje obavlja svoju duznost???? I niko nista vise ne pise o tome? Da li je to moguce bilo gde u svetu?Sta radi FSS,da li se njihove odluke postuju.Hoce li neko postaviti pitanje Karadzicu ili nekom iz FSS da odgovori na ovaj slucaj.