Terzić: "Tačno je, Božović razmišlja o odlasku"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.12.2016.
19:04
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić progovorio je tokom večeri o statusu trenera Miodraga Božovića i poručio da bivši šampion Evrope ne zavisi od jednog čoveka ma kako se on zvao.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem su iščekivali četvrtak kako bi konačno saznali da li Miodrag Božović ostaje na "Marakani" ili napušta crveno-bele.

Čelnici aktuelnog šampion Srbije održali su tokom dana sastanak na našem najvećem stadionu, a nakon svega oglasio se generalni direktor Zvezdan Terzić koji je pokušao da objasni aktuelnu situaciju.

"Razgovarali jesmo, naša želja je da ostane. On nije podneo ostavku, Upravni odbor mu daje punu podršku, navijači mu daju punu podršku, nemam razlog da sumnjam da će on do isteka ugovora da bude trener Zvezde" rekao je Terzić, a prenosi portal "Mondo".

Uprkos tome što je i sam Miodrag Božović u više navrata svojim izajvama davao nagoveštaj da bi mogao da napusti Crvenu zvezdu, prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana optužio je novinare za priču oko Božovićevog odlaska.

"Imali smo radi sastanak, jer je polusezona, pretresli šta se depšavalo, dogovrili se oko nekih stvari i to je to. To ste vi novinari napravili priču. Miodrag Božović ima ugovor sa Zvezdom do 2018. godine, ima apsolutnu podršku uprave, ima apsolutnu podršku javnosti, navijača. A ima i želju da ostane" dodao je Terzić.

Zvezdan Terzić je potom priznao da Miodrag Božović razmišlja o odlasku ali da razlog za tako nešto nisu finansije jer se Zvezda nalazi u boljem položaju nego pre godinu dana.

"Finansije nisu problem, prošle godine u ovo vreme bili smo u lošijoj finansijskoj situaciji, pa nije razmišljao o odlasku. Jeste, istina je da razmišlja o odlasku. Istina je, ali nije to tako kao što je predstavljeno da je već otišao" istakao je Terzić.

Nakon današnjeg sastanka poznato je i to da Miodrag Božović ima punu podršku uprave da nastavi sa radom, ali Zvezdan Terzić poručuje da niko neće na silu biti zadržavan.

"Na putu je da uzme drugu titulu, 'duplu krunu', nema nijedan razlog da ide. Ja se iskreno nadam da će ostati. Nije mu postavljen nikakav rok, nismo hteli da ga oročavamo. Naravno da ne možete nikog na silu zadržavati, ali naša iskrena želja je bila da ostane i to smo mu rekli" kazao je Terzić.

Osim toga, Zvezdan Terzić ističe da je i sam Miodrag Božović u nekim ranijim izajavama objasnio da klub kakav je Crvena zvezda ne zavisi od jednog pojedinca pa tako ni od sadašnjeg trenera.

"Što kaže Božović, 'otišao je i veliki Dragan Džajić jednom iz Zvezde, pa je živela'. Živeće Zvezda i bez Božovića i bez Zvezdana Terzića i bez Toze Mijailovića i bez svakog, jer je iznad svih nas. Zvezda je nas napravila, a ne mi nju. Sigurno je da nam u ovom momentu promena na klupi ne treba" zaključio je Terzić.

Za kraj je generalni direktor odobio da komentariše priče o potencijalnim naslednicima Miodraga Božovića istakavši da Zvezda ima trenera i da ni sa kim nije obavljan razgovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Žile Stajić
Friday, 16.12.2016
18:15

Počela bježanija .Treba očekivati u dogledno vrijeme povlačenje i ostale garniture iz sadašnje uprave . Natrpali su para u džepove i logično je da slijedi lagano povlačenje bez ikakve odgovornosti .

avatar
svojnasvome
Friday, 16.12.2016
09:33

Pretreso polusezonu...pa sem namestenih nista niste dobili...bolje finansije..ubedjujes sebe il citaoce? Moze li ofk bez tebe? Pitaj kosana sto je bas naveo ofk zvezdu spartaka?!

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 15.12.2016
21:39

Terzić upravo i izgleda kao da ga je zvezda napravila, Grof takođe, Džajić isto. zvezda možda i može da živi bez vas ali bez sudija ne može, ne, ne.

avatar
Mustafa sa pašnjaka
Thursday, 15.12.2016
23:45

Isto kao što ti nemožeš bez Zvezde.

avatar
Red Star
Friday, 16.12.2016
00:08

Ko je imao Toleta, a sada Vucelu za predsednika nema moralno pravo da proziva bilo koga. A pomenuta dvojica izgledaju kao da ih je partizan napravio.

avatar
ZubA
Thursday, 15.12.2016
20:56

E pa Grofe srecan ti put. Upravo vi po Lalata ili Robija. Ali da imaju odresene ruke u izboru tima kao i Grof.

avatar
paok
Friday, 16.12.2016
09:01

Ja se slazem sa tobom kao Partizanovac. Mnogo bolje bi vam bilo da dodje neko od te dvojice koje si pomenuo.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 15.12.2016
20:54

Finansije nisu problem...Zvezda je nas napravila, a ne mi nju...Samo dva pitanja-Dug je? Šta je zvezda napravila od tebe?