Terzić potvrdio pregovore sa Kairatom i rumunskim klubovima

Autor: Beta Beta
petak 19.02.2016.
14:52
Izvor: Beta

Stvar oko Džošue Parkera i Idana Vereda bi trebalo uskoro da bude rešena, a pored toga, Zvezdan Terzić je govorio o trenutnom stanju u Crvenoj zvezdi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je javnost olako prešla na priču o takmičenju u Ligi šampiona, iako još nije osvojena titula u Super ligi Srbije.

"Zvezdaška javnost je željna uspeha i evropskih utakmica, međutim, titula u Srbiji još nije osvojena. Moram da podsetim ljude da je šest godina titula bila misaona imenica... Olako je načinjen prelaz na Ligu šampiona, svi pričaju o tome. To jeste cilj i želja, ali to neće biti lako", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda je jesenji deo šampionata u Super ligi Srbije završila na prvom mestu sa 62 boda, čak 25 više od prvih pratilaca - Čukaričkog i Borca iz Čačka.

"U klubu smo na početku sezone, odnosno na sednici 18. jula, kao prioritetni cilj odredili osvajanje titule, a o svemu drugome smo rekli da ćemo razgovarati posle. Nije lako učiniti to, ali ćemo uraditi sve da tako i bude. Mislim da smo u klubu sposobni, da imamo dovoljno veštine i pameti da dodjemo do rezultata i makar plasmana u Ligu Evropa, što ne bi značilo samo u finansijskom smislu, već bi donelo i radost armiji navijača", rekao je on.

"Ne treba zaboraviti da je Crvena zvezda nedavno bila klinički mrtva. Mi smo veoma brzo uspeli da je vratimo na pravi put. Znamo šta je cilj, kojim putem treba ići. Idemo korak po korak", dodao je Terzić.

Novinare je zanimalo kakav je status defanzivca Vukašina Jovanovića, odnosno da li je postigao dogovor oko prelaska u Zenit iz Sankt Peterburga.

"Vukašin se nalazi u Sankt Peterburgu na medicinskim pregledima. Mi smo se sa Zenitom dogovorili, a na njemu je ostalo da utanači detalje ugovora. Mislim da će u toku današnjeg dana ili sutra biti realizovan transfer u ruskog premijerligaša", kazao je generalni direktor kluba.

Terzić se osvrnuo i na status Idana Vereda i Džošue Parkera.

"Njih dvojica su licencirani još od prošle godine. Međutim, u ekipi možemo da imamo četiri stranca i dvojicu sa prostora bivše Jugoslavije. Oni nisu u prvom planu. Razgovarali smo s Kairatom o pozajmici Parkera i to je manje više dogovoreno, ali tu postoje neke ne-fudbalske stvari. Dobili bismo ukupno 200.000 evra ukoliko bi Kairat otkupio ugovor, ali Parker ima problema oko starateljstva nad sinom. Sledeće nedelje u Londonu ima suđenje, a tu problem stvara daljina njegovog boravka", rekao je Terzić.

"Za Vereda smo našli klubove u Rumuniji, pošto on ima i njihovo državljanstvo. Zaineteresovani su Astra i Dinamo Bukurešt, ostalo je da se dogovori oko finansijskih uslova", dodao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Friday, 19.02.2016
21:39

ako prodas parkera sce pare mozes komotno staviti sebi u dzep...

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 19.02.2016
16:45

Mislim da nije nije lepo ovo što je rekao za Parkera. Privatni problemi su ipak privatni problemi

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 19.02.2016
16:18

Terza jos jednom ponavljam, ako uspes da prodas Parkera ti si i za Mamica u fudbalu tata-mata.