Terzić: "Niko od prvotimaca nije na prodaju, ali..."

Autor: Beta Beta
petak 18.12.2015.
15:24
Izvor: Beta

Mora od nečega da se živi i preživi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Odlazeći generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da niko od standardnih prvotimaca nije na prodaju, ali da je crveno-belima potreban novac kako bi dobio licencu Uefa za takmičenje u evropskim takmičenjima.

"Nijedan igrač koji danas igra standardno nije na prodaju. Sa druge strane novac nam je potreban da bi klub dobio Uefa licencu, nastavio da živi i pobedjuje. Ne očekujemo da nam neko pokloni novac. Novac se, kao i svuda u svetu mora zaraditi, i to od TV prava, ulaznica, sponzora, UEFA takmičenja i transfera. To su pet ključnih izvora prihoda u svim klubovima sveta",
rekao je Terzić za Zvezdinu reviju.

On je dodao da su TV prava prodata pre par godina, da su ulaznice jeftine zbog male platežne moći gradjana Srbije, tako da klubu preostaje samo novac od velikih sponzora i prodaje igrača.

"Voleo bih da izbegnemo prodaju igrača, ali videćemo. Postoji mogućnost da se sa nekim inostranim klubom potpiše predugovor sada, da sada dobijemo sav novac, ali da igrač ostane kod nas do kraja avgusta i završetka kvalifikacija za Ligu šampiona", dodao je on.

Terzić je ponovio da je Zvezdi prioritet da osvoji šampionsku titulu ove sezone i naredne izobri plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evropa.

"Više bismo voleli Ligu šampiona, ali je to i teži put. Od ove godine i Liga Evropa donosi prihod od Uefa i to 6,5 miliona evra direktno, plus četiri miliona evra prihod od ulaznica plus mnogi indirektni prihodi. Jedini ispravan put za dugoročnu finansijsku stabilizaciju kluba jeste svake godine učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evropa. Ubedjen sam da ćemo u tome i uspeti", ocenio je Terzić.

On je rekao da u ovom trenutku nije moguće oformiti regionalnu fudbalsku ligu, iako bi ona donela ekonomski napredak klubova.

"Možda bi takva liga imala dobre ekonomske efekte na neke klubove u regionu, ali mislim da u ovom trenutku nije još sazrelo vreme da mi igramo sa hrvatskim i bosanskim klubovima u zajedničkoj ligi. Imali bi više štete nego koristi. Rano je za tako nešto", ocenio je Terzić i dodao da bi trebalo doneti zakon o privatizaciji.

"Mislim da bi trebalo doneti zakon o privatizaciji fudbalskih klubova kao mogućnost, a ne kao obaveza, pa neka klubovi sami izaberu da li hoće da sprovedu proces privatizacije ili mogu uspešno funkcionisati i kao udruženja gradjana", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Friday, 18.12.2015
23:30

Stize jos jedan novi veliki sponzor u zvedu, mozda bude izdasan kao gasprom

avatar
Dragan Andric
Friday, 18.12.2015
23:14

ovaj Terzic sta je po zanimanju

avatar
Vanja Grubač
Friday, 18.12.2015
19:42

Odlazeći generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda ...ne bi on nigde dok ima para,a samo kuka.nOn je dodao da su TV prava prodata pre par godina, da su ulaznice jeftine zbog male platežne moći gradjana Srbije, tako da klubu preostaje samo novac od velikih sponzora i prodaje igrača.Onda svaka druga utakmica slobodan ulaz znači 0.Liga Evropa donosi prihod od Uefa i to 6,5 miliona evra direktno, plus četiri miliona evra prihod od ulaznica-mala platežna moć svaka druga džabe pa tih 4 miliona znači 480000000 dinara.Neka je prosečna cena karte 500 dinara to znači 960 000 karata.Ej skoro milion karata?!Koliko to utakmica treba sa punim kapacitetom na Rajku?17 punih kapaciteta .Onda dodje neki neatraktivan protivnik kao Kairat i tuga...

avatar
Goran Popovic
Friday, 18.12.2015
19:19

Naravno Terza, dok Tuzilastvo za oprganizovani kriminal donese presudu za sve tvoje malverzacije i zloupotrebe, zbog kojih si se krio dve godine van zemlje, pa je morala biti raspisana poternica Interpola. Kada ojadite ljude i zmete veliki novac, koji zavrsi u vasem dzepu, logicno je da odgovarate. Naravno, verujem u pravdu, jer u protivnom svi cemo tako raditi, pa cemo se braniti lex specijalisom, jer nam u suprotnom ne moze niko nista. Zato, strpi se jos malo, stize presuda.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 20.12.2015
13:30

Navedi jednu malverzaciju ili zloupotrebu osim onih izmisljenih.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 18.12.2015
17:47

Terzicu drzi ih u neizvesnosti da se jos malo nadaju.