Terzić: "Ne vredi nam titula u ovakvoj ligi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.10.2014.
20:02
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Prvi operativac FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je uoči današnjeg prijateljskog susreta sa Borcem o svom boravku u Londonu, odnosu sa Tomislavom Karadžićem, ali i o strategiji oporavka kluba sa "Marakane".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda gostovao je u petak Borcu iz Banja Luke a meč je završen pobedom beogradskih crveno-belih.

Uoči utakmice igrane na "Gradskom stadionu" Zvezdan Terzić je za portal "Mondo" govorio o jutrošnjim informacijama da se sastao sa Pinijem Zahavijem, ali i o trenutnom odnosu sa Tomislavom Karadžićem i onome što Zvezdu čeka u budućnosti.

"Nije istina da sam bio kod Zahavija. Boravio sam dva dana u Londonu zato što se tamo održavao samit evropskih lidera u sportu, bio sam i na 'Stamford bridžu', a to da sam bio sa Zahavijem su obične spekulacije, koje nisu tačne" rekao je Terzić.

Podsećamo da je dnevni list "Sport" u današnjem izdanju preneo informaciju da Terzić sprema teren za prodaju Zvezdine "dečurlije" ali je vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde demantovao te navode.

Govoreći o aktuelnoj situaciji na relaciji Crvena zvezda - FSS, odnosno njegovom odnosu sa Tomislavom Karadžićem, Terzić je objasnio da predsednik FSS trenutno funkcioniše po principima Slobodana Miloševića.

"Ovo liči kao na borbu opozicije tokom 90-ih. Kada su tražili izbore, Sloba bi otišao u svoj Parlament i pitao poslanike: 'Verujete li mi?', oni bi rekli: 'Verujemo' i to bi bilo to. Podrška koju Karadžić dobija od svojih delegata nije realna slika odnosa u fudbalskoj Srbiji" rekao je Terzić.

Pored toga, Terzić je dodao da Karadžić ne sme sebi da dozvoli da Crvenu zvezdu smatra samo jednim od 2.600 klubova jer to neminovno vodi u nezdrave odnose.

Osvrnuo se Zvezdin operativac i na trenutno stanje u klubu, probleme koji stoje za vratom, ali i na predstojeći 147. "večiti derbi".

"Derbi jeste važan i zbog prestiža i zbog psihološke prednosti, ali nekad je potrebno napraviti dva koraka unazad da bi posle napravio pet koraka unapred" rekao je Terzić i dodao,

"Zvezda je prošle i pretprošle godine jurila titulu, a devalvirala je klub, ne znam iz kog razloga. Neće biti smak sveta ako Zvezda ne osvoji titulu, ovu godinu treba da iskoristimo za stratešku stabilizaciju. Ne vredi ništa Zvezdi titula u ovakvoj našoj ligi, ako Zvezda nema jasan cilj da za tri, četiri godine igra konstantno u Ligi šampiona" zaključio je Terzić.

Crveno-beli trenutno imaju 20 osvojenih bodova posle osam kola u JSL a narednu utakmicu u domaćem šampionatu igraju na gostovanju Partizanu 18. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke