Terzić: "Karadžić mi je prijatelj, ali mora da ide"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 25.09.2014.
12:49
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde u razgovoru za Tanjug ponovo poziva Tomislava Karadžića da pokrene konkretne poteze i potvrdi da li ima podršku o kojoj govori.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nakon utakmice u Kruševcu, fudbalski klub Crvena zvezda je intenzivirao inicijativu za promenama u rukovodećim strukturama Fudbalskog saveza Srbije.

Govoreći za Tanjug, Terzić ističe da su greške sudija u Kruševcu bile instruisane, podseća da se čelni ljudi Saveza oglušavaju na pozive Crvene zvezde i poručuje da su promene hitno potrebne za dobrobit fudbala.

„Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žaugubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina. Suđenje u Kruševcu bilo je inicijalna kapisla i kap koja je prelila čašu. Neophodna nam je nova energija i krv koja bi pokrenula Srbiju.”, poručio je Tanjugu zvezdan Terzić.

Podsećamo, crvena zvezda je prošle nedelje zvanično zatražila od Karadžića da u roku od 30 dana podnese ostavku i raspiše vanredne izbore. Crveno-beli podsećaju da Tomislav Karadžić ima rok od 60 dana da izvrši rekonstrukciju Izvršnog odbora i reforme unutar Saveza, te da će ukoliko se to ne desi Crvena zvezda ponovo pokrenuti vanredne izbore.

Za razliku od martovske Skupštine, crveno-beli ovoga puta neće odustajati.

„On je tada ničim izazvan tražio na Skupštini da se delegati izjasne o poverenju, zloupotrebio tu sednicu i manipulisao glasanjem da je fudbalska Srbija za njega, što nije tačno. Ako je Karadžić toliko uveren u podršku koju uživa, neka se uveri u nju, raspiše izbore i pobedi ponovo.”, rekao je I poručio da želja za promenama u Savezu s njegove strane nije lično usmerena na Tomislava Karadžića.

"Mi smo prijatelji već 25 godina, imali smo i dobrih i loših vremenskih intervala i ne bih želeo da se ovaj zahtev posmatra lično.”, istakao je Terzić u opširnom intervjuu koji mlžete pročitati OVDE.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke