Terzić: "Jači smo od Partizana"

Autor: Beta Beta
sreda 08.02.2017.
17:01
Izvor: Beta

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je najveći kvalitet tima, uz pojačanja, to što je ostao "netaknut" u zimskom prelaznom roku.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda će u prolećnom delu sezone pokušati da zadrži šest bodova prednosti u odnosu na Partizan i odbrani titulu šampiona Srbije.

Terzić je istakao da je odbrana titule ostala Zvezdin prioritet.

"Težimo najvišim ciljevima, a to mora biti osvajanje šampionske titule jer je sezona izgubljena kada god se to ne desi. Fokusirani smo da osvojimo Super ligu Srbije i da se što bolje spremimo za kvalifikacije za Ligu šampiona."

"Svesni smo kvaliteta naše ekipe, a najveći je taj što je tim ostao netaknut. Doveli smo nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača koji će biti prava pojačanja"
, rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima u Pafosu.

On je ocenio da Zvezda ima kvalitetniji tim od Partizana i da će to "dokazati na terenu".

Terzić je istakao da Zvezda neće imati potrebu da na leto dovodi još pojačanja, osim dvojice igrača, na pozicijama štopera i desnog beka.

"Što smo hteli da dovodimo, doveli smo, eventualno jednog ili dvojicu igrača za evropsku Zvezdu. Imamo kostur tima, trener Miodrag Božović ima slatke muke"
, rekao je Terzić.

On je ocenio da su Nemanja Milić, Abraham Frimpong i Ričmond Boaći veoma blizu tome da se nametnu treneru Miodragu Božoviću.

"To možemo da karakterišemo kao dobro odrađen prelazni rok. Sva trojica su, kako stoje stvari, praktično već izborila mesto, bar prema onome što su pokazali", rekao je Terzić.

Posebne reči hvale imao je za napadača Boaćija, za koga je rekao da je veliki talenat koji ima brzinu, skočnost i fenomenalnu tehniku.

"Došao bez obeštećenja i plata prepolovljena, mislim da je to izuzetno dobar potez. Nismo mogli da nadjemo kvalitetnije rešenje za taj novac. Zvezda odavno nije imala takav profil igrača. Mnogo će od njega moći da nauče ostali napadači"
, rekao je Terzić.

Kada je reč o Nenadu Milijašu, Terzić je kazao da će iskusnom veznom fudbaleru biti potrebno vreme jer dva meseca nije trenirao sa ekipom.

"Milijaš nije doveden da odmah počne da igra. Od njega očekujemo mnogo tek kada bude bilo najpotrebnije, a to je plej-of prvenstva"
, kazao je Terzić.

Poslednje pojačanje crveno-belih je mladi brazilski desni bek Mateus Viveiros, za koga je Terzić rekao da ga je skauting služba dugo pratila.

"Viveiros je potencijal i mislim da će biti osveženje za srpski fudbal. Došao je bez obeštećenja, uz 30 odsto prava Sao Paulu od sledećeg transfera. Imamo mogućnost da otkupimo te procente ako budemo zadovoljni"
, rekao je on.

Po njegovim rečima, Viveiros može da bude "dostojna zamena" za Marka Petkovića, za koga je "vreme da ode i reši egzistenciju" posle dugo godina u klubu.

Dolaskom Viveirosa trebalo bi da bude zaključen zimski prelazni rok, ali je Terzić ostavio otvorenom opciju kupovine štopera Bogdana Planića iz Vojvodine.

"Kod Planića problem predstavlja visina obeštećenja. Vojvodina je tražila 300.000 evra. Posle je to smanjeno, ali u ovoj situaciji je svako plaćeno obeštećenje previsoko. Možda ga i dovedemo, ali je sada pat pozicija"
, rekao je Terzić.

On je rekao da se klub više neće zadovoljavati onim što igrači mogu da pruže u domaćem prvenstvu.

"Dominirali smo u domaćoj ligi, ali se videla fizička inferiornost pojedinih igrača kada smo se sudarili na višem nivo", rekao je Terzić.

Terzić je rekao da je uveren da je trenutni tim "mnogo jači" od onog koji je letos igrao kvalifikacije za evropska takmičenja.

"Ovaj tim je jači, čvršći, fizički moćniji. Pre svega zbog Boaćija i Frimponga, a i Gelor Kanga i Džon Ruis su tada bili potpuno nespremni. Zvezdi nedostaje Aleksandar Katai koji jednim potezom reši utakmicu. Nedostatak Luisa Ibanjesa i Uga Vijeire se može nadoknaditi. Mihailo Ristić nije mogao da dobije šansu od Dušana Anđelkovića koji proživljava drugu, treću mladost. On može da igra još pet godina bez problema"
, rekao je Terzić.

On je kazao da će plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja sledeće sezone zavisiti od mnogo faktora.

"To je naš cilj, ali će zavisiti od mnogo stvari, žreba, sreće, grešaka koje će se desiti ili ne. U Ligu šampiona su ulazili i slabiji klubovi, ali to nije rezultat sistemskog rada, već splet nekih okolnosti. Biće potrebno da se poklope mnoge kockice", kazao je Terzić.

Upitan o izbacivanju Partizana iz UEFA takmičenja, Terzić je naveo da se nada da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažiti žalbu crno-belih.

"Ne bih voleo da Zvezda profitira na nevolji drugih. Ako Partizan ne može da igra, igraćemo mi, ali se iskreno nadam da će CAS usvojiti njihovu žalbu. Ali, uradićemo sve da ne bude takav scenario i da budemo šampioni", naveo je direktor Zvezde.

Terzić je naveo da je zadovoljan kako prolaze zimske pripreme u Pafosu, gde ekipa ima "sve uslove za dobar rad". On je naveo da utakmice u tom periodu treba uzimati sa rezervom.

"Iskustvo nas je naučilo da ekipe koje su igrale dobro tokom priprema kasnije ne pružaju blistave partije. Ako se žestoko radi tokom priprema, igrači su umorni i lopta ih posle ne sluša", dodao je direktor Zvezde.

Zvezda je u Pafosu igrala tri pripremne utakmice, u kojima je pobedila drugoligaše Šopron iz Mađarske i Olimpiju iz Rumunije, kao i kiparski Aris Limasol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
napred Panktizan!
Thursday, 09.02.2017
17:26

Ako ti kazes...

avatar
paok
Thursday, 09.02.2017
11:11

Po cemu ste to bolji, trenutno jeste ispred ali nije ni pola prvenstva. Sve se bojim da ste doveli sve sto ste hteli. Prvo vas ispali Rumun pa onda kao niste ga hteli nego uzmete Milijasa koji nema gde da igra.

avatar
El Diablo
Thursday, 09.02.2017
01:47

Terzane,i vas kosarkaski klub je jaci od naseg pa vrlo dobro znamo ko je pobedio u nedavnom derbiju.

avatar
Old_school
Wednesday, 08.02.2017
23:38

Ovaj se pretplatio na izjave. Citam sta prica ovde i onda odem na Marakanu, a tamo tuga od fudbala. Ne zna se ko nam sta igra. A kondicija 0. Nema igraca koji zna da predribla dva protivnika. O odbrani je zaista suvisno trositi reci. Koga god si doveo, promasio si. Kad ti je Andjelkovic jos najbolji pogodak, sta reci...

avatar
Povratak kralja 50
Wednesday, 08.02.2017
22:33

Prvo je postavio svog pajtosa tadašnjeg predsednika Vojvodine na čelo zajednice Super lige, a onda su dogovorom sa naivnom upravom Partizana dogovorili da se ne napadaju u medijima zbog navodnog popravljanja imidža Super lige i domaćeg fudbala. To je bio zvezdin plan da neometano radi sve ovo što je radila u prethodnih 22 kola na štetu Partizana i u svoju korist. I pored svega toga ove sezone imaju samo +6 ali i pored toga opšti utisak stručnih ljudi u domaćem fudbalu da je Partizan jači od zvezde. Pošto iz zvezde nisu mogli više da slušaju pohvale Partizanu i ignorisanje njihovih pobeda, jer je svima postalo sve jasno odlučuju da se svakog ponedeljka neko od njih oglašava KZŠ. Ne samo da se već par nedelja javlja samo Terzić nego se ne javlja ni samo ponedeljkom već običnom nedeljom pa onda ponedeljkom, a sad vidim ubacuje u sredu. Ne treba svaki drugi dan već svaki dan da pričaš o Partizanu jer nas sanjaš koliko smo jači i pored toga što si očigledno siguran da Vojvodina ne može da bude ispred vas i da ćete vi sigurno u LŠ čak i ako CAS ne poništi odluku UEFA-e. Koliki je strah u zvezdi i da su svesni koliko je Partizan jači govori i prelazni rok. I pored toga što nikog nisu prodali, što nisu imali dinara u kasi i što imaju preko 40 igrača na platnom spisku odlučuju se da pozajme novac od banke, tj. ranije naplate ratu da bi doveli još jedno 6-7 igrača i približe se brojki od 50 igrača. Imaju na svakoj poziciji po 4 ili po 5 igrača na nekim, a račun im nije likvidan mesecima da ne kažem godinama. Zašto toliki strah da najbolji klub i tim u državi bude i prvak, zašto tolika želja za titulom kad je realno ni klupsi ni timski ne zaslužujete, nemate kvalitet ni kao klub, a ni kao tim. Cilj je da budeš bolji od najboljeg, a ne da ga uništavaš i saplićeš gde i koliko možeš samo da bi na kraju sezone prividno bio bolji i upisao titulu, a kad dođe Evropa pokažeš sve što (ne) znaš.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 08.02.2017
21:43

Nisi to pokazao na terenu ;)

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 08.02.2017
19:48

Kao veliki Zvezdaš moram priznati da Zvezda momentalno nije bolja od partizana, nego je mnogo bolja, a ko u to ne veruje tabela govori sve.

avatar
Filip MUFC
Wednesday, 08.02.2017
19:06

Normalno da jesmo, ali nemoj da ih provociraš.Vidiš bre da u naletu adrenalina maštaju o pobedi na našoj Mari za rođ.Do duše mogu samo da maštaju, ali opet nemoj Terza.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 08.02.2017
19:00

Терза то је јасно као дан.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 08.02.2017
19:24

Sta je jasno ko dan? Da prosli derbi niste imali normalnu priliku?

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 09.02.2017
17:38

Grofe, mozda smo zaboravili, daj podseti nas zaboravne u kom bese minutu ta vasa sansa.

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 09.02.2017
17:37

@Doktor Trax, ako ti ona akcija kod Partizanovog gola nije bila dobra, onda stvarno ne znam sta je za tebe dobro u ovoj ligi. To je bio odlican mat u tri poteza. Mada mozda nismo gledali ni isti derbi posto kazes da osim toga nismo imali jos sansi a pogodili smo i precku i imali solidnu uigranu akciju za Djurdjevica kod slobodnjaka gde su svi ocekivali direktan sut. Mozda su lepse akcije kada ti se neko sklanja, a ti akcijas, ali za derbi je ovo od jednog tima dosta. Ukupno je derbio bio los jer je drugi tim bio apsolutna nula u svakom smislu.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 09.02.2017
13:13

Нема потребе да се понављам. То да ми на последњем дербију нисмо имали озбиљну прилику су ваше познате приче за малу децу. Ја не омаловажавам никог али не дозвољавам ни другима да омаловажавају моју Звезду.

avatar
Doktor Trax
Thursday, 09.02.2017
12:26

Eto vi je imali sem Leovog gola i to nije neka kvalitetna akcija bila vise nasa odbrana koje kao da nema, utakmica licila na petoligaski derbi na nekoj livadi.

avatar
RVLT
Wednesday, 08.02.2017
18:29

Sta cete igrati? Kakve mi veze imamo sa vama. Jedino ako nije preneto sve sto je izjavio ovaj pekinezer, ovako ispada da misli da cemo mi igrati LS:-D

avatar
Lazar Grobar
Wednesday, 08.02.2017
18:24

Videli smo 17. septembra. Toliko jači da su promenili tokom jeseni 50 formacija,50 igrača... Videćemo na nečiji rođendan,dobiće komšinica poklon za rođendan,a i za 8. mart.

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 08.02.2017
18:22

vajo svaki dan samo o nama ah ha

avatar
djenka1
Wednesday, 08.02.2017
18:12

Pa to je jasno ko dan

avatar
Marko83
Wednesday, 08.02.2017
18:07

Opterecen si Partizanom, jednostavno neizlecivo!

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 08.02.2017
18:06

Axaxaxa vic godine. Menjaj dilera.