Tavambino veče u Subotici!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.08.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Tri od tri - maksimalan učinak Partizana na startu nove superligaške sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle dve pobede na domaćem terenu, Partizan večeras, iako bez Vulićevića, Jankovića i Nemanje G Miletića, upisao i prvi trijumf na gostovanju.

Uspešnu seriju na domaćoj sceni ekipa Miroslava Đukića je nastavila protiv Spartaka u Subotici, gde je po teškom terenu i teškim vremenskim uslovima slavila rezultatom 1-0.

U prvih pola sata gotovo da nije bilo zanimljivog sadržaja, izuzev jednog pokušaja Uroša Đurđevića u četvrtom minutu, kao i još par poluprilika.

I onda, usred prave uspavanke, crno-beli su stigli do vodećeg gola. Marko Jevtović je u 30. minutu sa centra igrališta poslao dugu loptu ka Tavambi, Kamerunac je umakao pažnji svojih čuvara, golman Ostojić je pokušao da istrčavanjem spasi što se spasiti može, ali je snažni napadač Partizana rutinski završio ovu akciju - 0:1.

Tavambin gol i reakcije navijača Partizana OVDE.

Od tog trenutka, ''Valjak'' je ''dodao gas'', mogao je sve da reši u narednih nekoliko minuta, ali su gosti propustili par odličnih prilika za ubedljivije vođstvo.

Tavamba je u 32. minutu mogao sve sam da završi solo prodorom, ali on je na kraju pokušao da asistira Đurđeviću i to nije uradio ni pravovremeno, ni dovoljno precizno.

Do kraja poluvremena beležimo i priliku Sejdube Sume koji je, kao i u još nekoliko situacija, prilično komplikovao i dao vremena Subotičanima da stvore veliku gužvu pred svojim golom i odbrane se.

U nastavku, Partizan nije previše forsirao u ofanzivi, čekao je da se domaći otvore i da iskoriste višak slobodnog prostora na njihovoj polovini.

Najbliži golu bio je Uroš Đurđević u 74. minutu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, kada je odlično šutirao, ali je lopta okrznula stativu i završila u gol-autu.

Dva minuta kasnije, domaći su opasno pripretili preko zapaženog Hajdina, koji je snažno šutirao po zemlji, ali se kapiten Partizana na današnjoj utakmici, golman Filip Kljajić nije dao iznenaditi.

Sejduba Suma, Partizanovo najskuplje pojačanje, ponovo nije imao snage za više od sat vremena na terenu, zamenio ga je Đuričković, a utisak je da je danas pokazao najslabiju partiju od dolaska među crno-bele.

Na ulasku u finiš meča, trener Partizana odlučio se za povučeniju formaciju, pa je izvukao Đurđevića iz igre, a priliku ukazao Kosoviću.

Spartak: Ostojić, Noboru, Jočić, Kerkez, Nikolić, Ivanović, Hajdin, Savković, Abaz, Stojković, Ćalasan.

Partizan: Kljajić, Nemanja R Miletić, Ćirković, Ostojić, Munir, Jevtović, Everton, Suma (Đuričković od 63.), Pantić, Tavamba (Jovanović od 90.), Đurđević (Kosović od 81.).

--
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neymar-junior-10
Monday, 07.08.2017
02:47

Jos kad bi Jankovic popravio realizacju gdje bi nam bio kraj.

avatar
Didije
Monday, 07.08.2017
01:50

Tavamba za klasu ispred svih! Neznam sta vidite u Jankovicu ni zavrsnog pasa ni suta cisti trkac.

avatar
Mario98
Sunday, 06.08.2017
23:04

Vidi se izostanak Jankovica

avatar
Vladimir Tepes
Sunday, 06.08.2017
21:35

Svi pišete o igračima Partizana, a niko da se seti i da napiše po koju reč o igračima Spartaka! Zašto je na kraju 0:1 sa ni JEDNOM konretnom prilikom iz igre, već samo iz prekida po koja šansa? E pa ljudi da je Partizan imao trojac Ćalasan-Kerkez-Hajdin garantujem da ne bi primio nabonaj način ni jedan gol od 5 protiv Olimpijakosa! Ova dva halfa i levi bek vrede više od naših 6 igrača na tim pozicijama! Kad gledate utakmicu gledajte i protivničku stranu a ne samo tim za koji navijate! Možda Suma i Djurdjević uopšte nisu bili loši samo su protivnički halfovi i levi bek bili savršeni! Šteta što nemaju kvaliteta u napadu, ali zadnja linija pa čak i Japanac kidaju fudbala za ovu našu džiber ligu.

avatar
magister
Sunday, 06.08.2017
22:55

Prilično se slažem, pogotovo za Hajdina, koji je dobio skoro sve duele u odbrani i još stizao da preti u napadu. Napisao sam da je Spartak odigrao odlično i da je ovo bila utakmica daleko iznad nivoa naše lige.

avatar
magister
Monday, 07.08.2017
00:08

Jedino nisam siguran da je Vlad - Tepeš. Upravo proverio na google translate, gde postoji mogućnost da se i čuje kako se izgovara. Prvo pronašao kako se originalno piše: Vlad Țepeș, a onda to copy paste u g.tr. i čuo: Vlad Cepeš!

avatar
Sasa1969
Sunday, 06.08.2017
21:29

Očajna igra, katastrofa, nemamo igraca na sredini koji moze da iskreira i organizuje napad, slazem se da je teren ocajan ali nisam ni u pokusajima video ideju da igra ima ikakvog smisla, Munir je dosta los u defanzivi, ispada lako, taj Miletic sto je doveden, takvih imas koliko hoces, on nije ni prosek, kod nas se ne vidi vise ono sto nas je krasilo, fizicka i mentalna snaga, za to je Nikolic bio majstor a sadasnji trener jednostavno ne oseca i ne ume da stvori hemiju ekipe i da to funkcionise. Suma... ne znam, nonsalatno, neodgovorno, kao da se zeza sa drugarima ispred zgrade.. nikako mi ne ide u glavu kako moze profesionalac da dodje totalno nespreman a odigrao mesec dana ranije... Videcemo?

avatar
neymar-junior-10
Monday, 07.08.2017
02:48

Pa tja Miletic novi ej bio clan najgore belgijske lige sta se cudite onda kad igra lose

avatar
magister
Sunday, 06.08.2017
21:17

Kljajić odlično branio. Nema Miletić - ima kvalitet i odlična kupovina, pokriva i beka i stopera. Danas vrlo dobri Ćirković i Ostojić, za mene otkrovenje El Munir, opasan s loptom, tanji u odbrani. Everton stiže formu, kao i Jevtović, koji je fenomenalno asistirao za gol. Pantić se trudio, Suma pokazao da ume, ali morao da da bar jedan gol, Đurđević ulazio u šanse, dodavao, Tavamba - kako nam je uopšte dopao ovakav igrač? Spartak, kad bi igrao ovako bio bi u prve četiri ekipe. Drugo poluvreme na nivou mnogo jačih liga.

avatar
mihac_reds
Sunday, 06.08.2017
21:17
avatar
paok
Sunday, 06.08.2017
21:13

Lose igramo vec drugu utakmicu za redom. Daleko cemo dogirati kad nas trener vadi napadaca protiv jos losijeg Spartaka. Nesto mi nije jasno, imamo li mi neke mlade igrace iz nase skole koji se mogu prikljuciti prvoj ekipi. Hvalimo se sa nasom skolom a ja ne vidim nikoga sem Jovanovica koji igra u prosku 5 minuta sto je jako malo. Razumem da nekada nema prostora ali generalno igra malo. Imamo pola tima polovnjaka koji nisu nimalo mladi, kome cemo mi to prodati. Zar Djukic nije rekao da voli mlade, ja nesto ne vidim da imamo mladih.

avatar
ANDERSON CARVALHO 8
Sunday, 06.08.2017
21:06

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 06.08.2017
20:53

Kako smo igrali. Suma?

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 06.08.2017
21:05

Suma je igrao solidno pa je samo gol nedostajao za desetku. Ovako moja ocena 8,5 a Tawamba čista desetka.

avatar
paok
Monday, 07.08.2017
07:31

Sta sam ja rekao a da nije istina, probaj da mi objasnis. Ne napadam ja nikoga, samo kazem da smo igrali lose( da nije mozda bilo drugacije). A sto se mladih tice sta sam pogresio tu. Svi vide kako je a prave se da je drugacije. Koga od mladih imamo ove godine sem Jovanovica koji igra malo.

avatar
paok
Sunday, 06.08.2017
21:08