Tavamba: "Ovakve prilike se retko pružaju"

Autor: Beta Beta
petak 25.08.2017.
00:06
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Leandre Tavamba rekao je večeras da je srećan zbog ubedljive pobede protiv Videotona (4:0) i plasmana u grupnu fazu Lige Evropa, pošto je njegova ekipa iskoristila priliku koja se retko pruža.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige Evropa pošto su u revanšu plej-ofa u madjarskom Felčutu pobedili Videoton sa 4:0.

Tavamba je postigao vodeći gol, Sejduba Suma je udvostručio prednost, a dvostruki strelac bio je Uroš Djurdjević.

"Znali smo da je utakmica važna, ovakve prilike se retko pružaju. Srećan sam zbog rezultata, koji će biti velika inspiracija pred derbi i utakmice u grupi. Kada su ovakve utakmice u pitanju, važno je dati gol na vreme, a nama je to uspelo", rekao je Tavamba novinarima u Felčutu.

Partizan će u nedelju od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Crvene zvezde u Super ligi Srbije.

"Biće to nova motivacija za mene, jer sam poslednji put na tom stadionu ostavio odličan utisak i sada ću biti motivisaniji da protiv Crvene zvezde odigram i bolje nego prošli put kako bismo pobedili", dodao je Tavamba.

Odbrambeni fudbaler Partizana Bojan Ostojić rekao je da je ekipa verovala u plasman u Ligu Evropa.

"Posle 0:0 u Beogradu znali smo da je to bilo odmeravanje snaga za ono što će se večeras dogoditi. Znali smo šta želimo, ovo je bila velika utakmica sa velikim ulogom, ali pokazali smo da možemo. Nadam se da ćemo ovako nositi crno-beli dres i u Ligi Evropa", rekao je on.

Ostojić je kroz šalu zahvalio sudiji utakmice Endruu Marineru što ga nije isključio na početku utakmice, posle jednog starta.

Strelac drugog gola Suma rekao je da je ekipa došla u Felčut da odigra kao da joj je to poslednja utakmica u životu.

"Izabrali smo pravi model igre. Neće nam biti lako u Ligi Evropa, svi će biti motivisani",
naveo je on.

Suma je rekao i da ne zna mnogo o derbiju, ali da je mnogo toga čuo.

"Čuo sam šta su ljudi pričali, mislim da smo spremni i da možemo da budemo bolji. Svi imamo motivaciju da igramo takve utakmice... Kada si fudbaler želiš da igraš jake utakmice. Moramo kao tim da budemo čvrsti", rekao je Suma.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Friday, 25.08.2017
09:05

Ovakvom igrom mozemo lagano da prodjemo grupu ako dobijemo dobre protivnike. Ja verujem u ove momke, da je bila bolja igra u odbrani mi bi sad igrali LS

avatar
Danilo20
Friday, 25.08.2017
09:50

Da je stojke tu od pocetka i da je leo ostao i odbrana za nijansu bolja,tim bi bio spreman za ls

avatar
Forza Napoli
Friday, 25.08.2017
07:45

Cestitam zvezdi prolaz.iako ih mrzim navijao sam za njih svim srcem,cak me je i presekla ona zadnja sansa sto je borjan odbranio.i onda u onim trenucima slavlja,ceo stadion peva onu pesmu indija pakistan i zazalim sto sam navijao

avatar
peca
Friday, 25.08.2017
00:58

Vrlo je nesportski zvezda izborila plasman onim nepriznatim a regularnim golom u Krasnodaru.Sada sam zgrozen da kukaju na sudiju Nemca za sudjeni penal.Slave!Sta slave kradju iz Krasnodara.Budite sigurni u karmu sve se to vrati!

avatar
milan0009
Friday, 25.08.2017
00:26

Ne pratim srpski fudbal al su me prijatno iznenadili beogradski blizanci.nMoze li mi neko reci za koliko/kada je doso Tavamba u Partizan?

avatar
Forza Napoli
Friday, 25.08.2017
09:12

Zimus za dz 😀

avatar
Symbian77
Friday, 25.08.2017
00:10

Davno jedan derbi nije imao potencijal da bude pravi spektakl kao sada. Iskreno mi je stvarno drago sto su cigani prosli u grupnu fazu, pre svega zbog srpskog koeficijenta, a ponajvise jer ce da stucaju u prvenstvu :DnnPa da vide kako je nama poslednjih godina igrati na nasim livadama posle evropskih utakmica...

avatar
Povratak kralja 56
Friday, 25.08.2017
00:27

Nažalost sledeći derbi nema toliki potencijal da bude pravi spektakl upravo zbog jedne od mnogobrojnih livada širom Srbije.