Tako se voli Zvezda - Stotine i stotine kilometara zbog voljenog kluba!

Autor: Beta Beta
nedelja 19.06.2016.
15:11
Izvor: Beta

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dragan Džajić rekao je da je najviše voleo da igra za Crvenu zvezdu i da mu nije bilo teško da kao junior prelazi po 120 kilometara dnevno kako bi trenirao u Beogradu.

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Džajić je u opširnom intervjuu govorio o fudbalskim počecima, ali se i prisetio Evropskog prvenstva 1968. godine.

"Najviše sam voleo da igram za Crvenu zvezdu. To je veliki klub, popularan u celoj bivšoj Jugoslaviji. Posle godinu dana, sa 18 godina, postao sam jugoslovenski reprezentativac", rekao je Džajić za francuski list Ekip (L'Equipe).

"Potičem iz srpskog mesta Ub, koje se nalazi 60 kilometara jugozapadno od Beograda, a sa 16 godina počeo sam da igram u juniorskoj ekipi Crvene zvezde. Svakodnevno sam prelazio 120 kilometara dolazeći na trening. Oko podneva su se završavali časovi, a ja sam posle toga ulazio u autobus za Beograd", naveo je Džajić.

On je za prvi tim crveno-belih u prvenstvu debitovao sa 17 godina i osam dana. U crveno-belom dresu proveo je 12 sezona, posle čega je prešao u francusku Bastiju. Posle dve sezone u Francuskoj vratio se u Beograd, a potom i stekao status "Zvezdine zvezde".

Govoreći o Evropskom prvenstvu 1968, u kom je Jugoslavija u finalu posle druge utakmice izgubila od Italije, Džajić je rekao da dobar plasman njegove reprezentacije nije bio iznenađenje.

Redakciju Ekipa posebno je zanimala kvalifikaciona utakmica, u kojoj je Jugoslavija bila ubedljiva protiv Francuske i u dvomeču pobedila sa 6:2.

"Ta naša kvalifikaciona utakmica nije bila iznenađenje. Bili smo jači od njih. Sećam se ipak dobrih francuskih fudbalera iz tog perioda, Žana Djorkaefa, Marsela Abdura, Florija Di Naloa, kao i mog direktnog protivnika Vensana Estevea", rekao je Džajić.

Jugoslavija je u revanš susretu sa Francuskom, posle 1:1 u prvom duelu, već nakon 32 minuta vodila sa 4:0, a Džajić je postigao jedan pogodak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 19.06.2016
19:37

Dzajo je kralj.

avatar
Povratak kraljaXXXIX
Sunday, 19.06.2016
18:44

Najveća zabluda srpskog fudbala, čovek nije ni najbolji igrač zvezde jer su to Stojković i Vasović, a kamoli negde šire.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 19.06.2016
21:55

Nisu pitali tebe. Dzajic je bio fudbalski carobnjak klinjo troleru.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
23:22

I Zebec se visoko kotira, a i Bobek je igrao prijateljske za crvenu zvezdu:-D:-D

avatar
Делија_момак
Sunday, 19.06.2016
15:53

Најбољи српски и југословенски фудбалер свих времена. Када изговарате његово име, треба да устанете и да му се поклоните! О њему су све најлепше имале да кажу највеће легенде фудбала међу којима је наравно и велики Пеле.