Tadić: "Odluka UEFA je čista glupost"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.10.2014.
17:30
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac iz redova Sautemptona Dušan Tadić ističe da je odluka UEFA da utakmicu Srbija - Albanija registruje u korist domaćina a potom oduzme istom bodove čista glupost.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srpske reprezentativce totalno je razočarala odluka UEFA da utakmica sa Albanijom bude registrovana službenim rezultatom 3:0 a da našem nacionalnom timu bodovi potom budu oduzeti.

Kapiten Branislav Ivanović u petak je konstatovao da je odluka UEFA predstavlja presedan u reprezentativnom fudbalu a slično misli i Dušan Tadić koji se nije libio da stvari nazove pravim imenom.

"Da budem iskren, odluka uopšte nije pravedna. Moram da kažem da nešto ovako nisam očekivao, a verujem da nisu ni ostali. Fudbal nije pobedio u ovom slučaju. U pitanju je čista glupost, ali tu se ništa ne može" izjavio je Tadić a prenosi "Blic".

Najbolji asistent i jedan od najbolje ocenjenih igrača Premijer lige dodaje da su Albanci ti koji nisu želeli na teren a da su srpski reprezentativci imali veliku želju da na terenu dokažu svoj kvalitet.

"Trebalo je da igramo fudbal i pobedimo ih na terenu jer smo daleko bolji od njih. Na kraju, oni su bolje prošli nego mi" kaže Tadić.

Podsećamo da je Disciplinska komisija UEFA donela odluku da prekinuta utakmica bude registrovana službenim rezultatom u korist Srbije ali su pritom našem nacionalnom timu oduzeti osvojeni bodovi.

"Po meni, najpravednije bi bilo da su naložili da se odigra ponovljena utakmica. A ovako, desilo se nešto po sistemu piši-briši. Prvo su nam dali bodove za zelenim stolom, pa ih oduzeli. Tako nešto se još nije dogodilo, ne razumem to" zaključuje Tadić.

Ukoliko odluka UEFA ostane na snazi Srbija će pored pomenutih kazni morati da odigra i dve utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama a FSS će u kasu UEFA morati da priloži 100.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke