Tačka na prelazni rok - Ovo je 'prolećna' Zvezda!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.01.2015.
21:59
Izvor: Sportske.net

Odustajanjem od angažmana Vladimira Jovovića Crvena zvezda je stavila tačku na zimski prelazni rok i ukoliko ne bude neočekivanih odlazaka trener Nenad Lalatović već sada može da sklapa kockice za prvu utakmicu u prolećnom delu sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u utorak je stavio tačku na drugi deo priprema za prolećni deo sezone a u istom danu kada je Zvezda savladala Koper generalni direktor je podvukao crtu kada je zimski prelazni rok u pitanju.

Premda još uvek nije poznato da li će još neki igrač napustiti klub (čitaj Darko Lazić), Zvezdan Terzić je proglasio da je prelazni rok završen i da će igrači koji se trenutno nalaze u klubu biti na raspolaganju Nenadu Lalatoviću tokom prolećnog dela sezone.

"Mi smo posao dobro odradili, doveli smo igrače koji su nam potrebni i za nas je prelazni rok završen" tvrdi Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je pre početka priprema angažovala željena pojačanja. Igrački kadar je pojačan dovođenjem Miloša Cvetkovića, Aleksandra Lukovića, Dušana Anđelkovića, Saše Stojanovića, Gbolahana Salamija i Džošue Parkera a osim Nejca Pečnika nosioci igre nisu napustili klub.

Želeli su na "Marakani" i sedmo pojačanje ali je transfer Vladimira Jovovića stopiran usled nemogućnosti da se postigne dogovor sa čelnicima Sutjeske.

"Stavili smo tačku i na tu priču. Iako je Jovović želeo da obuče crveno-beli dres, a nije tajna da smo se s njim sve dogovorili, nismo našli zajednički jezik sa Sutjeskom. Prostora za nove razgovore nema i ovo je naša konačna odluka" poručuje Zvezdan Terzić.

Ako se posle urađenog u prelaznom roku i izrečenog od strane Zvezdana Terzića podvuče crta, Nenad Lalatović umnogome već sada zna kako bi trebalo da izgleda prva postava.

U zavisnosti od taktike za koju se Lalatović odluči, a čini se da je najbliži sistemu sa jednim klasičnim špicem i dvojicom krilnih napadača, crveno-beli bi u prolećnom delu sezone mogli da igraju u sledećem sastavu.

Zvezda 1

Olakšavajuća okolnost za Lalatovića biće i to što će na svakoj poziciji imati makar po dvojicu igrača a ne treba zaboraviti da su mnogi fudbaleri Crvene zvezde polivalentni pa postoji i prostor za rotaciju u svakom momentu.

Zvezda 2

U svakom slučaju, čini se da će Zvezda ući u prolećni deo sezone znatno jača ali će teren na kraju biti jedino merilo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke