Svetski mediji realni, Kolarov štitio Albance!

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.10.2014.
09:29
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj na naslovnim stranama dešavanja iz Beograda, zastava podigla tenzije, tuča posle napada Albanaca na Mitrovića, navijači na terenu, Kolarov štitio goste od projektila...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Za divno čudo engleski mediji imaju balansiran pristup onome što se dogodilo, ne proglašavaju krivca uz konstataciju da su tenzije dve zemlje iz prošlosti ogromne.

"Dejli mejl" je objasnio šta predstavlja zastava Velike Albanije, opisuje šta se dešavalo na stadionu u Humskoj, ali i piše da je Mitrović pošto je skinuo zastavu bio na meti albanskih igrača.

Sve što je usledilo posle Srbiji svakako ne ide na čast, ali realnost je da je u pitanju klasična provokacija. Policija je uspela nekako da izvede Albance sa terena, a pomogao im je Kolarov koji je zaštitio protivničke fudbalere od projektila sa tribina.

Ovaj list, poznat po tome što ističe presude bez jasnog poznavanja činjenica, na kraju dodaje da će UEFA istražiti čitav slučaj.

I ostali britanski listovi opisuju dešavanja sa meča, "Gardijan" je imao izveštače sa utakmice koji su verno preneli dešavanja na terenu i tribinama.

Prenose se izjave i našeg kapitena Ivanovića, ali i Lorika Cane koji kaže da su bili napadnuti i od redara i da psihički nisu bili spremni da nastave meč, što se poklapa sa onim što je ispričao Zoran Laković posle utakmice.

I u Španiji se pažnja posvećuje "dronu" koji je leteo iznad stadiona i od koga je sve počelo, dok u Italiji pišu da je Mitrović izazvao bes Albanaca koji su ka njemu potrčali kad je skinuo zastavu.

Takođe, na Apeninima prenose i slike Ivana "Groznog", kako od Đenove zovu Ivana Bogdanova, uz konstataciju da je bio na jednom trenutku u terenu.

Sada je naravno kasno da se o tome priča, ali većina stranih medija ukazuje na slučajeve u kojim dve zemlje u uslovima povišenih političkih tenzija ne bi trebalo da budu u istoj grupi.

Albanija je utakmicu iskoristila za nefudbalske stvari i provokaciju, Srbija ne samo da je nasela već će biti na tapetu zbog loše organizacije meča.

Na kraju, presuda je u rukama UEFA...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke