Svečano na Marakani - Tokio budi najlepše uspomene...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.12.2014.
17:10
Izvor: Beta

Povodom 23. godišnjice od osvajanja titule pobednika Interkontinentalnog Kupa u Tokiju, na Marakani je danas organizovana prigodna svečanost.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas svečanim koktelom na svom stadionu 23 godine od osvajanja titule prvaka sveta u Tokiju.

"Uobičajeno je već dugi niz godina da se u našim prostorijama okupljamo i evociramo uspomene na današnji dan. Za sve one kojima je crveno-bela boja u srcu, dva datuma u godini bude posebna sećanja i osećaj beskrajne ljubavi", rekao je Vladica Popović, trener ekipe koja je pre 23 godine osvojila Interkontinentalni kup.

Crvena zvezda je 8. decembra 1991. godine u Tokiju kao prvak Evrope savladala prvaka Južne Amerike čileanski Kolo-Kolo s 3:0, iako je tokom većeg dela meča imala igrača manje zbog isključenja Dejana Savićevića.

"Kao šef stručnog štaba, imao sam veliku privilegiju i čast, a još veću obavezu, da zaokružim ciklus koji je te godine fudbalski klub Crvena zvezda sebi zacrtao. Pobeda u finalu nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. U toj godini smo bili svi kao jedan", kazao je Popović.

Na stadionu Crvene zvezde okupio se veliki broj gostiju, prijatelja i legendi kluba, a od svih njih obratio se tadašnji predsednik i sada jedini kandidat za novog predsednika Svetozar Mijailović.

"Mi smo se opredelili da svake godine ova dva značajna datuma, Bari i Tokio, obeležavamo, ne iz razloga da se samo podsetimo na to sjajno vreme za naš fudbalski klub, već pre svega da i na ovaj način odamo zahvalnost onoj generaciji fudbalera i stručnih ljudi koji su taj cilj ostvarili", rekao je Mijailović.

"S druge strane, da ovim sadašnjim generacijama to bude podstrek i zvezda vodilja u svom odnosu prema fudblaskoj igri i fudbalskom klubu Crvena zvezda, da i oni nastoje da dostignu taj rezultat", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Monday, 08.12.2014
18:35

ма колико да се давиш у проблемима историју не можеш обрисати...славни дани наше прошлости...ух како сам само скакао од среће,у пола ноћи...чуди ме да овај портал није објавио статистику из уефе,од пре неки дан,где је звезда на 25.,а партизан 35,.иако нисмо саставили две добро одигране утакмице у европи последњих десетак година свет поштује нашу историју,сви памте победе над великанима европског фудбала...невероватна генерација за коју је и сам фергусон рекао да је играла бољи и лепши фудбал од садашње барселоне