Švajcarac pristao - "Orlovi" dobijaju pojačanje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.03.2016.
10:08
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Reprezentacija Srbije ući će u naredne kvalifikacije jača za momka koji je stasao u Bazelu i prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Švajcarske.

poznan.sport.pl
poznan.sport.pl

Povezane vesti

Gostovanje reprezentacije Srbije u Poznanju poslužilo je čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da se susretnu sa veznim fudbalerom Leha Darkom Jevtićem (23) i da sa njim obave preliminarne razgovore vezane za njegov nastup za naš nacionalni tim.

Momak srpskog porekla rođen je u Bazelu i stasao u mlađim kategorijama tog kluba, a od 2008. godine prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Švajcarske za koje je odigrao 36 utakmica i postigao 8 golova.

Sada se pojavila mogućnost da zaigra za "A" reprezentaciju Srbije i ukoliko svojim igrama u Lehu bude zaslužio poziv Radovana Ćurčića "Orlovi" će u novom kvalifikacionom ciklusu biti jači za Darka Jevtića.

"Srbija je moja zemlja, bila bi mi čast da zaigram za reprezentaciju ako dobijem poziv selektora Ćurčića. Verujem u sebe, navikao sam da se borim i tako krčim sebi put u karijeri. Nije mi nikada bilo lako, pa me zato ne plaše ni forma 'Orlova' ni očekivanja navijača" kaže Jevtić a prenosi "Kurir".

Srbija je u prošlosti imala pozitivno iskustvo sa fudbalerom koji je stasao u Bazelu a kasnije zaigrao za "A" reprezentaciju, s tim što Zdravko Kuzmanović trenutno nije u najužoj konkurenciji za nacionalni tim.

"Zahvalan sam Švajcarcima na svemu što sam naučio kod njih, ali sada želim da iz Poljske dođem do cilja. Znam da ću jednog dana igrati fudbal u jednoj od najjačih liga, samo da me zdravlje posluži" poručuje Jevtić.

"Orlovi" će narednu prijateljsku utakmicu odigrati u utorak protiv Estonije, a ukoliko Radovan Ćurčić odluči da pozove Darka Jevtića u nacionalni tim, priliku da ga testira imaće u duelu sa Rusijom koji je na programu u junu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Monday, 28.03.2016
19:27

Smešan igrač, u najmanju ruku. Dečko prosto nema talenta... Zato i nema mesta u timu Bazela pa je otišao u Leh, zato i nema mesta za njega u nacionalnom timu Švajcarske, pa će igrati kod nas... Uvek smo i bili druga liga.

avatar
10ticker
Monday, 28.03.2016
18:26

Mora gospoda iz saveza nekako da nam zamaze oci. Mislim da je vreme da se posalju pozivi Curcicu i Rambu,napokon!

avatar
Nikola Nikola
Monday, 28.03.2016
16:12

Dakle dovlačimo igrača koji je bio prekobrojan u Bazelu, koji ne treba Švajcarkoj reprezentaciji, tj. nema kvalitet za istu... , a Gudelja, Necu Maksimovića, Gruju, Sergeja, Zdjelara, Radoju (momka za kog je FSS zaboravio i da postoji)... držimo u zapećku, ili nam greju klupu.

avatar
BačjeAnri
Monday, 28.03.2016
11:14

I ne treba nama ni Ljanko ni neki Švajcarac...i neka idu na splavove, neka piju, neka puše i jure sponzoruše, samo nam treba neko kao Radomir ko će da bude glavni i da ga slušaju, da igraju kako umeju i rade kako treba na terenu.

avatar
BačjeAnri
Monday, 28.03.2016
11:11

Gudelj je za ovog tata fudbala.