Švabu deprimiraju uslovi za igru

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.02.2015.
17:39
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević nada se da će njegova ekipa uspešno startovati u prolećnom delu sezone ali priznaje da bi u derbiju sa Vojvodinom loši uslovi za igru mogli da utiču na kvalitet fudbala.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Fudbaleri OFK Beograda otvaraju prolećni deo sezone utakmicom sa Vojvodinom koju će u subotu od 13 časova i 30 minuta odigrati na terenu "Omladinskog stadiona" na Karaburmi.

Strateg "Romantičara" Dejan Švaba Đurđević opisao je sutrašnju utakmicu kao derbi i izrazio nadu da će tradicija ostati na strani njegove ekipe kada su međusobni dueli sa Vojvodinom na Karaburmi u pitanju.

"Duel sa Vojvodinom možemo slobodno da nazovemo derbijem. Protivnik je dobro pozicioniran na tabeli ali je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekolicine važnih igrača, a tu je i tradicija koja govori da je Vojvodina uvek imala problema na Karaburmi" rekao je Đurđević.

Prvi prvenstveni susret dva tima odigran na "Karađorđu" završen je ubedljivom pobedom Vojvodine koja je slavila rezultatom 3:0. Takav scenario neće se ponoviti u Beogradu, tvrdi Dejan Đurđević.

"U prvom delu prvenstva Vojvodina nas je glatko i zasluženo dobila u Novom Sadu ali sam siguran da se to u subotu neće ponoviti" poručio je trener OFK Beograda.

Strateg OFK Beograda izrazio je brigu zbog stanja terena na "Omladinskom stadionu" na Karaburmi ističući da ono što je rađeno na pripremama neće moći da bude sprovedeno u delo u potpunosti.

"Ono što brine i pomalo deprimira jesu uslovi za igru na terenima u Srbiji. Kada dođete iz onog raja u Antaliji na naše terene shvatite da igrači tamo deluju 20% bolji nego ovde. Svesni smo da ćemo zbog stanja terena imati problema da sprovedemo u delo naš plan igre ali ni protivniku neće biti ništa lakše" rekao je Đurđević.

Uprkos svemu navedenom trener OFK Beograda izrazio je nadu da će njegov mlad tim uspeti da otvori prolećni deo sezone pobedom nad Vojvodinom.

"Za ovu mladu ekipu biće jako važno da startuje dobrim rezultatom ali to neće biti nimalo lako jer smo svesni kvaliteta protivnika. Na nama je da se potrudimo, da pružimo svoj maksimum i da se nadamo da će to biti dovoljno za uspešan početak prvenstva" zaključio je Đurđević.

Konferencija za medije na kojoj se govorilo o sutrašnjem duelu sa Vojvodinom iskorišena je za promociju novih igrača kojima je trener Đurđević poželeo zvaničnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će dobrim igrama opravdati poverenje koje im je ukazano.

"Vrlo sam zadovoljan što ovakve mlade momke imam u timu. Oni su perspektiva i budućnost OFK Beograda. Želim im dobrodošlicu i očekujem da daju sve od sebe u plavo-belom dresu" poručio je trener "Romantičara".

Utakmica 16. kola Jelen Superlige između OFK Beograda i Vojvodine zakazana je za subotu, 21. februar, sa početkom od 13 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke