Susret koji je promenio sve - Mijat pomogao Ivici da stvori šampionski Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.05.2017.
13:33
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Bivši napadač Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović čestitao je crno-belima titulu i progovorio o nekim od najvažnijih stvari vezanih za minulu sezonu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kako je to obično bio slučaj u sezoni za nama, bivši napadač Partizana Predrag Mijatović ponovo je analizirao uspeh svog bivšeg kluba.

Legendarni napadač crno-belih i Real Madrida u nedelju se radovao titulama klubova za koje je sa velikim uspehom nastupao, a potom objasnio kada je bilo jasno da će Partizan završti sezonu kao šampion.

"Mislim da je posle poslednjeg derbija mnogim ljudima bilo jasno, a i samim igračima, da ova sezona ne može da se završi drugačije nego osvajanjem titule. Stvarno mi je drago i koristim priliku da igračima, stručnom štabu i svim ljudima u klubu čestitam na osvajanju ovako važne titule" rekao je Predrag Mijatović.

Nemerljiv doprinos u osvajanju šampionske titule dao je sportski direktor Ivica Iliev, čovek koji je pre godinu i po dana upravo od Predraga Mijatovića dobio određene savete vezano za poslove koje obavlja u Partizanu.

"Ivica je napravio sjajan posao i istina je da smo se sreli u Bilbau i razgovarali o stvarima koje su važne za pravljenje jednog sportskog projekta. Drago mi je da je puno tih stvari na neki način sproveo u delo i da je pojačao tim na najbolji mogući način. To je za svako poštovanje" rekao je Mijatović.

Susret Predraga Mijatovića i Ivice Ilieva dogodio se uoči gostovanja crno-belih Atletiko Bilbau u okviru grupne faze Lige Evrope.

"Drago mi je da dečko kao što je on ima kapacitet da sve to iznese na najbolji mogući način i da ima jasnu sliku kako želi da Partizan izgleda u narednom periodu i kakav profil igrača želi. To je vrlo važno za jednog sportskog direktora. Nadam se da će nastaviti istim ovim ritmom i sa istom filozofijom viđenja fudbala i potpisivanja igrača i da će Partizan bez obzira na sjajan tim koji ima u ovom trenutku biti pojačan i da će naredne sezone biti mnogo jači" dodao je Mijatović.

Bivši napadač kluba iz Humske prokomentarisao je i Partizanov tandem "Đu-Le" istakavši da klub koji u svojim redovima ima napadače sa 50 golova u nogama po sezoni mora da bude favorit za trofeje.

Predrag Mijatović se osvrnuo i na predstojeće finale Kupa Srbije ali i na ono što bi trebalo da usledi odmah nakon duela u Humskoj.

"Partizan ima divnu priliku da osvoji 'duplu krunu' i ja se iskreno nadam da će u tome uspeti. Posle te utakmice treba razmišljati o narednoj sezoni, jer Partizan kao veliki klub i kao aktuelni prvak države odmah treba da razmišlja šta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kasnije i u domaćem prvenstvu" zaključio je Mijatović.

Crno-bele već sredinom jula očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a 19. juna Partizan će saznati ime rivala u drugom kolu.

Ukoliko izbore plasman u treće kolo izabranici Marka Nikolića će osigurati još najmanje četiri evropske utakmice tokom leta, a samim tim i šansu da se domognu grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 23.05.2017
13:48

najvise mu pomogao grof koji je drzao ona tri pokemona u odbrani -lukovica penzionera,andelkovica -zalutao u fudbal i petkovica terza mora da ga proda istice ugovor ali ko ga jednom vidi bezi glavom bez obzira,sa odbranom javora,lucana bilo koje prosecne ekipe bili bi prvaci ovako ni bog ti ne da.

avatar
Calcio Nostalgija
Tuesday, 23.05.2017
14:16

Pokemoni,hahahahahah :D

avatar
Man united
Tuesday, 23.05.2017
16:16

Sve stoji, samo ne ovo za Petka. Odavno nismo imali boljeg i prodornijeg beka. Ne znam kako i posle ovih par odlicnih partija postoje ljudi koji ga i dalje osporavaju.

avatar
Tuesday, 23.05.2017
13:48

ko je bre taj Mijatovic da on prica kako je Partizan zasluzio titulu ? ... pa zar nije Terza fudbalaska svetska legenda rekao da nismo zasluzili ? ... ne verujem ja tamo nekim kontraverznim osobama kao sto je Mijat , taj nije ionako nigde igrao i ne zna nista o fudbalu , lepo se uzdam u Terzu i sta god on rekao za mene je AMIN !!! ...

avatar
Tuesday, 23.05.2017
13:46

Jednog dana da Peđa bude predsednik Partizana!

avatar
R E V O L T
Tuesday, 23.05.2017
13:40
avatar
Anderton
Tuesday, 23.05.2017
13:39

Ovak covek gde god da se pojavi uvek ima lepu prichicu, skoro je negde dao intervju u kojem je rekao da je Hajdukovac. Tipicni predstavnik sredine iz koje potiche.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 23.05.2017
16:25

A gde je to dao...ajd kazi nam izvor a ne tamo negde....na kraju krajeva ako imas blage on jeste svojevremeno bio vidjeno pojacanje hajduka koga je simpatisao pre 25 godina a od tada se dosta izdesavalo....napravio lepu karijeru delom i kod nas i logicno da je zavoleo klub kao i njega navijaci....kakva je sredina iz koje pottiice ajd da cujemo???? Ta sto nas u kosarci vode sportisti a vas godinama politicari kao najvece vrednosti i legende...u fudbalu gde su vec duze vremena nasi sportski direktori potekli iz partizana....iliev tomic krstajic... a vas sa poternice...sto nas vodi u vaterpolu sostar a vas do skoro ceda jovanovic...o cemu ti pricas....vasa sredina je izvor profitera i trgovaca grbom imenom bojama....tolko o vasoj sredini

avatar
R E V O L T
Tuesday, 23.05.2017
13:38

Da, ali mi sasvim sigurno necemo biti uopste, a kamoli ne mnogo jaci ako umesto Blekija i Urketa dodju, tacnije vrate se Mare i Peca?! Nema smisla bas toliko forsiranje povratnika cak i sada kada znamo da ce nasi klubovi moci samo tricava 4 stranca da imaju u protokolu (e, koliko bi nam samo znacilo da su stavili 5, bar neku zlatnu sredinu da odrede), ipak mi smeta to sto se ista imena stalno vrte u krug, a svakako da ovo isto vazi i za ono sto sam ja juce napisao (citaj: prekopirao), svi igraju fudbal, a UVEK ISTI...