Šurbatović potvrdio - Zvezda i Partizan vrše ''strahovit pritisak'' na FSS?!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.05.2017.
14:46
Izvor: Beta

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović upozorio je danas učesnike Super lige da prestanu da se neprimereno ponašaju i oglašavaju u javnosti, i najavio je da će pokrenuti postupak pred Etičkom komisijom da bi se sačuvao integritet tak

BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Uprava Crvene zvezde je posle dva uzastopna poraza u prvenstvu, posle kojih je pala na drugo mesto tabele, teško optužila upravu Partizana za korupciju, nakon čega su se i crno-beli oglasili saopštenjem u kome je ocenila da su crveno-beli licemerni.

U obračunu "večitih" potkačeni su i Voždovac, Vojvodina i niški Radnički, koji su se takođe oglašavali u javnosti.

"FSS upozorava sve aktere koji stvaraju zapaljivu i apsolutno nesportsku atmosferu pred odlučujuće utakmice da se više ne oglašavaju na ovakav način i da se posvete isključivo fudbalu. Kao generalni sekretar fudbalske organizacije dužan sam da pokrenem postupak pred Etičkom komisijom FSS koja je nedavno formirana da preduzme sve mere predvidjene Etičkim kodeksom i drugim pravnim aktima kako bi se očuvao integritet takmičenja. Oni koji podižu tenzije i stvaraju atmosferu haosa moraju da znaju da će snositi posledice i da će odgovarati za svoje postupke", rekao je Šurbatović agenciji Beta.

Funkcioner FSS ocenio je da je ponašanje "večitih" "apsolutno neprimereno" i da nanosi "nesagledivu štetu" svima koji vole fudbal.

"Posle svega što se ovih dana pojavljuje u javnosti u vezi sa Crvenom zvezdom i Partizanom više je nego jasno da je ponašanje dva naša najveća kluba, a posebno njihovi zapaljivi nastupi u medijima, apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima kojima je stalo do fudbala u Srbiji.

Crvena zvezda i Partizan u samoj završnici prvenstva na nedopustiv način vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije"
, rekao je Šurbatović.

On je ocenio da ovakav ambijent, koji se proširio na navijače i simpatizere oba kluba, šteti fudbalu.

"Stvari su definitivno otišle predaleko. Daleko van okvira u kojem bi trebale i morale da budu. Sigurni smo da nikome ovakav ambijent ne može da donese ništa dobro, bez obzira na to ko će se na kraju radovati trofejima", rekao je Šurbatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
relja kg
Monday, 15.05.2017
18:59

svi su oni isti.i zvezda a i partizan.da nemaju sudjenje kakvo imaju i da im se pojedine ekipe ne sklanjaju to bi bili prosecni superligasi.

avatar
Tuesday, 16.05.2017
08:46
avatar
Anderton
Monday, 15.05.2017
16:51

Nemate pravilniik?

avatar
KianyRiws
Monday, 15.05.2017
16:45

Covek je potpuno u pravu,sramote ceo srpski narod svojom nekulturom.

avatar
Monday, 15.05.2017
14:51

Ako su nasa saopstenja zapaljiva, a samo su odgovor na teske optuzbe, naravno, i lazne, sta su onda sva ona koja dolaze od druge strane?! Ako atomske bombe predstavljaju prejak izraz, napalm onda ne predstavlja. Sprzi mozak svojima da ne bi mogli vise da ga koriste, ne misli na stetu. Da se ne zavaravamo, samo prinudna uprava ovde pomaze, ne smemo vise da budemo taoci jedne bolesne grupacije koja sluzi samo za kradju na svim nivoima!

avatar
Patrick Bateman
Monday, 15.05.2017
14:48

Nego sta. Ne zna se ko je gori.