Superligaški 'Orlovi': "Ima kvaliteta i u domaćem prvenstvu"

Autor: Beta Beta
sreda 28.09.2016.
14:36
Izvor: Beta

Fudbaleri iz Superlige koji su pozvani u reprezentaciju Srbije na prijateljski meč sa Katarom u Dohi rekli su danas da su se obradovali pozivu i da će probati da iskoriste šansu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Srpski reprezentativci danas su otputovali u Katar na utakmicu sa Dohom. Nacionalni tim sastavljen je samo od igrača iz Superlige.

"Ovo je prijatno iznenađenje. Poziv u reprezentaciju Srbije je uvek i čast i obaveza", rekao je novinarima Marko Petković iz Crvene zvezde na aerodromu u Beogradu.

Čitava akcija izvedena je na brzinu pošto je poziv iz Katara stigao iznenada, a FS Srbije je rešio da ga prihvati nakon dogovora sa predstavnicima superligaša.

"Ovo je lepa prilika da mi iz domaćeg prvenstva pokažemo selektoru da imamo kvalitet za reprezentaciju Srbije. Apsolutno svaki poziv za reprezentaciju je podstrek i sigurno će mi biti motiv u nastavku karijere. Ne opterećujem se minutažom. Pretpostavljam da ćemo svi dobiti istu", rekao je Petković.

Fudbaler Vojvodine Vladimir Kovačević kazao je da se potajno nadao pozivu.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što ću igrati za reprezentaciju. Potajno sam se nadao da ću ja biti taj, što se i desilo. Hvala selektoru što me izabrao. Mnogo osporavaju našu ligu, ali ja mislim da stvarno ima kvalitetnih momaka. Mislim da je više osporavaju nego što liga vredi", rekao je Kovačević.

On je jedini igrač koga je Vojvodina pustila da ide, dok su četvorica preostalih pozvanih ostali u Novom Sadu zbog povreda.

"Imali smo trening oporavka posle utakmice sa Zvezdom. Svi smo išli u saunu i na led i neki su se žalili napovrede i udarce. Ali, ja sam 100 odsto fizički spreman. Ne mogu da komentarišem kako se ko oseća ni to što se dešavalo, jer nije na meni da to radim", rekao je Kovačević.

"Orlovi" će večeras u Dohi odraditi jedini trening pred sutrašnji duel sa Katarom koji je zakazan za 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke