Superligaši iz Moravičkog okruga: "Nemojte da proizvodite negativnu atmosferu"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.03.2017.
13:35
Izvor: Sportske.net, Beta

Javor i Mladost iz Lučana su se takođe oglasili pred 153. "Večiti derbi" za koji vlada ogromno interesovanje.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Prvi čovek Javora i predsednik Zajednice klubova Super lige Srbije Dragan Lazović rekao je danas da je Sudijska komisija donela "vrhunsku odluku" kada je odredila da Majo Vujović sudi predstojeći "večiti" derbi.
 
"Kao predsednik Zajednice klubova Superlige smatram da je odluka Sudijske komisije bila vrhunska, a to mogu da tvrdim na osnovu mog dvadesetogodišnjeg iskustva u fudbalu. I ne slažem se sa stavom da samo Milorad Mažić može i mora da sudi 'večiti' derbi, jer siguran sam da imamo bar još pet arbitara koji bi mogli da odgovore izazovu ovako važnog meča", naveo je Lazović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

U poslednjih nekoliko dana podigla se "velika prašina" oko toga ko će suditi predstojeći "večiti" derbi.

Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno Terzić koji je upitao Fudbalski savez Srbije zbog čega predstojeći "večiti" derbi ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Posle tog saopštenja Terzića oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, ali i Partizan i Čukarički i nekolicina klubova Super lige Srbije, koji su naveli da treba zaštiti integritet Sudijske organizacije.

"Svako osporavanje odluka Sudijske komisije narušava sam sistem, stvara nepoverenje, a fudbalski klub Javor apsolutno poštuje autonomnost sudijske organizacije i napore FSS da u svakom segmentu stvari budu bolje", dodao je Lazović.

Fudbaleri Zvezde i Partizana igraju sutra od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", u 24. kolu Super lige Srbije.

Zvezda je prva na tabeli sa šest bodova više od Partizana.

Danas se oglasio i FK Mladost iz Lučana.

Fudbalski klub Mladost saopštio je danas da je derbi između Crvene zvezde i Partizana institucija srpskog fudbala i da je ne treba skrnaviti, kao i da Sudijska ogranizacija ima autonomiju u svom radu.

"FK Mladost nema nameru da bilo koga uči pameti niti na bilo koji način da bude arbitar izmedju više strana, ali imamo potrebu da se oglasimo, jer smo uvereni da je našem fudbalu u ovom trenutku preko potrebna stabilnost", navodi se u saopštenju kluba iz Lučana.

"Derbi između Crvene Zvezde i Partizana je institucija našeg fudbala i ne treba ga skrnaviti. Sudijska organizacija ima autonomiju u svom radu i za to ima odgovornost i svakako ne treba ubacivati neke otrovne strelice i tako bespotrebno vršiti pritisak na njeno funkcionisanje", dodaje se.

Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je upitao FSS zašto predstojeći "večiti" derbi crveno-belih i Partizana ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, ali i Partizan, Čukarički, Radnički iz Niša i Radnik.

Iz Mladosti podsećaju da Super liga ulazi u poslednju trećinu takmičenja, da je reprezentacijom Srbije veoma važna kvalifikaciona utakmica za Svetko prvenstvo, a da mladu selekciju očekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

"Zbog svega navedenog ne treba nekim nepotrebnim postupcima, kao što je vršenje pritiska na rad svih organa FSS, dozvoliti pokretanje lavine negativnih komentara i urušavanje imidža fudbalskog sporta u našoj zemlji, koji polako kreće uzlaznom putanjom", navela je Mladost.

Klub iz Lučana smatra da se srpski fudbal nalazi u veoma specifičnom trenutku i da je više nego ikada potrebno jedinstvo, mir i zajedništvo svih institucija i pojedinaca.

"Postupci koji proizvode negativnu atmosferu su najmanje potrebni u ovom trenutku, bez obzira sa koje strane dolaze. Sve moguće sumnje i eventualne anomalije treba rešavati u okviru institucija sistema", zaključuje se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gosfkcz
Friday, 03.03.2017
18:15

Covek ima dvadesetogodisnje iskustvo u fudbalu a mrzi ga da odgleda briljantna sudjenja gosmadina Maja.

avatar
Dusko Mrakovic
Friday, 03.03.2017
15:38

Srbija,Rusija ne treba nam Unija !!!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 03.03.2017
20:46

SRBIJA, RUSIJA - NE TREBA nam unija!

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 03.03.2017
14:39

Pa zaista zasto ne sudi mazic? On je jedan od najboljih sudija u evropi nebitno je ko za koga navija ovaj vujovic ce sigurno napravit neku veliku gresku nebitno na ciju stetu I onda ce se pricati vise o sudjenju nego o samom mecu

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 03.03.2017
14:38

Pazi sad i ovu Mladost...