Superligaši glasali ZA osnivanje Asocijacije!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.08.2017.
19:47
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Zajednice superligaša Srbije donesena je odluka da se podrži osnivanje Asocijacije profesionalnih klubova.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Četiri sata trajalo je zasedanje Izvršnog odbora Zajednice superligaša Srbije na kojem su obrađene mnoge važne teme, a donesena je i jedna izuzetno bitna odluka.

Sednici je prisustvovao i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, ali i svi predstavnici klubova Super lige koji su u konstruktivnoj diskusiji raspravljali o različitim temama.

Najvažnija odluka sa osme sednice IO Zajednice klubova Super lige Srbije odnosi se na gotovo jednoglasan predlog o formiranju Asocijacije profesionalnih klubova.


Asocijacija profesionalnih klubova podrazumeva ujedinjenje Udruženja klubova Prve lige i Zajednice klubova Super lige, a taj predlog je upućen Skupštini klubova Super lige na potvrdu.

Za osnivanje Asocijacije profesionalnih klubova glasali su svi osim predstavnika Crvene zvezde i Napretka koji su bili uzdržani.

Na zvaničnom sajtu Super lige navodi se da su razjašnjene i mnoge nedoumice koje su u nekim saopštenjima unele zabunu među klubove.

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je rasprava o Nacrtu novog Statuta FS Srbije. Klubovi su u dobroj meri saglasni sa 90 odsto predloga koji su navedeni u Nacrtu, osim u delu koji se odnosi na broj delegata koji će u Skupštni FS Srbije imati Super liga. Tražili su od Saveza ako može da usvoji predlog da se sa sedam broj delegata poveća na šesnaest.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Monday, 07.08.2017
21:44

Uključiti još 4 kluba i formirati tri profesionalne lige sa po 12 klubova! Za Srbiju i više nego dovoljno! A ond krenuti na poboljšanje infrastrukture gde je Srbija na repu Evrope.

avatar
bagra
Tuesday, 08.08.2017
09:09

Prvo mora da se iskoreni banda koja sedi po upravnim odborima, savezima, da se dovedu ljudi koji bi stvarno radili svoj posao, pa onda sve ostalo.