Superliga - VANREDNO KOLO (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.04.2016.
15:47
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 26. pobedu u domaćem šampionatu zahvaljujući golu Mičela Donalda, dok je aktuelni šampion slavio u Ivanjici i vezao petu pobedu u Superligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Svih osam utakmica 29. kola domaćeg fudbalskog šampionata biće odigrane od 16 časova. U pitanju je vanredno kolo, a derbi susret igra se u Nišu gde Radnički dočekuje novosadsku Vojvodinu.

Na portalu "sportske.net" možete pratiti tekstualni prenos mečeva koji se igraju na stadionu "Rajko Mitić" i u Ivanjici, kao i promene rezultata na ostalim utakmicama.

Superliga - 29. kolo

Čukarički - Novi Pazar 1:0 (1:0)
(17' Ostojić)
Crvena zvezda - Rad 1:0 (0:0)
(73' Donald)
Voždovac - Spartak 0:1 (0:1)
(30' Milošević)
Javor Matis - Partizan 1:2 (0:2)
(73' Dražić - 4' Mihajlović, 29' Crnomarković (a.g.))
Mladost - Metalac 0:0 (0:0)
OFK Beograd - Borac 1:1 (0:1)
(53' Planić - 4' Maslać)
Radnički - Vojvodina 0:3 (0:2)
(15' Meleg, 26' i 68' Trujić)
Radnik - Jagodina 0:0 (0:0)

Superliga Srbije - 29. kolo
Mesto i datum: Beograd, 6. april 2016.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 7.000
Vreme početka: 16.00

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Edson, Ibanjez, Le Talek, Donald, Babunski (od 61' Plavšić), Ristić, Katai (od 74' Srnić), Vieira (od 61' Sikimić)

Rad: Filipović, Jovanović (od 78' Kolarević), Maraš, Bates, Ljubinković, Protić, Stanojević, Nenadović (od 46' Denić), Veselinović (od 59' Rusmir), Lutovac, Kaluđerović

Uvodnih desetak minuta na stadionu "Rajko Mitić" protiču u znaku inicijative domaćeg tima koji je u četvrtom minutu imao idealnu priliku preko Marka Petkovića. Desni bek je ostao sam u šesnaestercu ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

Na isteku desetog minuta igre David Babunski šutira sa ivice šesnaesterca ali pravo u dobro postavljenog golmana Filipovića. Novi udarac ka golu Rada, ovoga puta van okvira, uputio je David Babunski u 12. minutu.

Velike prilike pred oba gola viđene su u 17. minutu. Prvo je David Babunski uposlio Marka Petkovića koji sa deset metara tuče u dobro postavljenog Filipovića, a desetak sekundi kasnije Edson pravi kardinalnu grešku ali Andrija Kaluđerović ne uspeva da iskoristi poklon i reši situaciju "1 na 1" sa Damirom Kahrimanom.

Novu grešku štopera Crvene zvezde, ovoga puta Aleksandra Lukovića, ne uspeva da kazni bivši napadač Partizana Borko Veselinović koji sa pet metara šutira dva metra pored stative!

Ponovo je Aleksandar Luković komplikovao i unosio loptu u peterac umesto da jednostavno raščisti situaciju pa je lopta stigla Ljubinkovića koji šutira snažno i nepreciznog.

Drugu dobru priliku na utakmici Andrija Kaluđerović je imao posle centaršuta Nenadovića i loše intervencije Edsona ali je udarac glavom zaustavio Damir Kahriman.

Mora se priznati da se fudbaleri Rada za sada odlično snalaze na našem najvećem stadionu, a ako gledamo prilike gosti su imali jednu više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Završnica prvog dela igre donela je dve prilike za domaće preko Luisa Ibanjeza i Mihaila Ristića. Argentinac je šutirao iz slobodnog udarca pored gola, dok je mladi vezista izbacio dvojicu protivničkih igrača ali je loptu poslao tik pored leve stative Filipovićevog gola.

DRUGO POLUVREME

Prve prilike u nastavku utakmice stvorili su fudbaleri gostujućeg tima. Prvo je Edson izblokirao udarac i poslao loptu u korner, da bi potom direktno iz ugla Borko Veselinović pogodio stativu!

Pogrešio je pomoćni sudija ispod istočne tribine u momentu kada je Aleksandar Katai uposlio Huga Vieiru jer Portugalac nije bio u ofsajdu koji je ipak signaliziran.

Još jedna loša intervencija Edsona omogućila je gostima da ugroze gol Damira Kahrimana iz slobodnog udarca. Brazilac je igrao rukom na nekih 20 metara od svog gola ali je Protić loše izveo prekid i prebacio gol Crvene zvezde.

Novu priliku posle prekida imao je Rad ali ni ovoga puta udarac nije bio precizan. Dva minuta kasnije zapretio je Aleksandar Katai ali lopta odlazi pored gola. Miodrag Božović napravio je dvostruku izmenu, na terenu su Sikimić i Plavšić, teren su napustili Vieira i Babunski.

Može biti da su arbitri oštetili i Rad u 67. minutu pošto je signaliziran ofsajd u momentu kada je Aleksandar Lutovac bio u liniji sa zadnjim igračem Zvezdine odbrane.

73' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Probili su led fudbaleri Crvene zvezde u 73. minutu nakon prekida. Mičel Donald je bio najviši u skoku pa je glavom matirao Filipovića i doveo Zvezdu u prednost.

Gol Mičela Donalda pogledajte OVDE!

Privela je Crvena zvezda kraju utakmicu bez većih problema, a Slavoljub Srnić je u 92. minutu propustio priliku da trijumf učini ubedljivijim.

Nakon trijumfa nad Radom crveno-beli ostaju prvi na tabeli sa 30 bodova više u odnosu na Partizan.

=======================================

Superliga Srbije - 29. kolo
Mesto i datum: Ivanjica, 6. april 2016.
Stadion: Gradski
Gledalaca: 2.000
Vreme početka: 16.00

Javor Matis: Đogatović, Gajić, Crnomarković, Milović, Miletić, Docić, Ađuru (od 63' Stojaković), Eliomar Silva (od 24' Kosović), Dražić, Đokić, Gafurov (78' Zečević)

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Brašanac, Ilić (od 58' Jevtović), Kosović, Lukić (od 68' Golubović), Mihajlović, Božinov (od 57' Vlahović)

Pokušali su crno-beli da zaprete domaćima već u prvom minutu ali je centaršut sa leve strane bio previsok za Valerija Božinova pa je lopta završila u gol-autu.

4' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Vodi Partizan od četvrtog minuta susreta golom Nemanje Mihajlovića koji je preciznim udarcem u donji desni ugao gola Vladana Đogatovića pogodio mrežu i doneo prednost crno-belima!

Gol Nemanje Mihajlovića pogledajte OVDE!

Šansa za crno-bele rodila se posle greške Naemeke Ađurua koji je izgubio loptu na nekih 35 metara od svog gola, a onda su Saša Ilić i Valeri Božinov razmenili pasove pa je Bugarin uposlio Nemanju Mihajlovića koji je loptu povukao ka sredini i odmah precizno šutirao u okvir gola.

Mogli su domaći do izjednačenja tri minuta posle primljenog gola ali je Eliomar Silva zaustavljen od strane odličnog Bojana Šaranova.

Na isteku dvadesetog minuta igre u Ivanjici domaći su napravili kraću opsadu gola Bojana Šaranova ali se nije izrodila prilika iz koje bi Javor Matis mogao do izjednačenja.

Sredinom prvog poluvremena došlo je do kraćeg prekida zbog povrede Eliomara Silve koji je potom morao da napusti teren i ustupi mesto u timu rezervisti Ivanu Kosoviću.

29' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Duplirali su prednost crno-beli posle još jedne greške domaćih na sredini terena i akcije u dva poteza koju su izveli Miroslav Bogosavac i Saša Lukić. Potonji je izbegao ofsajd zamku, želeo da uposli Božinova, ali je štoper Javor Matisa Crnomarković sprečio dodavanje i poslao loptu u svoju mrežu!

Autogol Đorđa Crnomarkovića pogledajte OVDE!

Dva puta je u šezdesetak sekundi Ivan Bandalovski dobio dva snažna udarca u glavu pa je u Ivanjici na snazi bio kraći prekid kako bi se Bugarinu ukazala medicinska pomoć.

Recimo da je Javor Matis nakon drugog primljenog gola imao jednu priliku ali je Dražić loše šutirao glavom, baš kao i Docić u 37. minutu kada je lopta otišla visoko preko prečke.

Najbolju priliku za Javor Matis u dosadašnjem toku susreta beležimo u 40. minutu nakon centaršuta Gafurova. Lopta je završila na drugoj stativi ali je Đokić očajno reagovao pa nije ni uputio udarac ka golu iako se našao u sjajnoj prilici.

Nastavlja Javor Matis da pritiska Partizan ali izostaje završni udarac u momentima kada domaći dođu do šesnaesterca. Odbranio se Partizan i uspeo da ode na poluvreme sa dva gola prednosti što je odlična zaliha na teškom gostovanju kakvo je ovo u Ivanjici.

DRUGO POLUVREME

Fudbaleri Partizana imaju inicijativu na startu drugog poluvremena ali posle pet minuta igre u nastavku nema izglednih prilika, a samim tim ni golova.

Prvu opasnost po gol Partizana u nastavku otklonio je Ivan Bandalovski koji je požrtvovano ušao u sredinu i klizećim startom izbacio loptu ispred igrača Javor Matisa koji se spremao da uputi udarac ka golu.

Mogli su crno-beli da stave tačku na pobedu u Ivanjici ali Nemanja Mihajlović nije iskoristio poklon odbrane domaćeg tima. Krilni fudbaler je krenuo sam ka Đogatoviću a onda dao jači for glavom i tako "prosuo mleko".

Trener Partizana izvršio je sve tri izmene do 68. minuta meča. Poslednja je bila prinudna jer je Saša Lukić zbog povrede napustio teren i ustupio mesto u timu Marku Goluboviću.

73' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Smanjuju gosti prednost Partizana u momentu kada se činilo da crno-beli uvode utakmicu u mirnu luku! Udarac sa 30 metara napravio je problem Bojanu Šaranovu koji pravi kardinalnu grešku a Stefan Dražić natrčava na loptu i smanjuje na 2:1!

Gol Stefana Dražića pogledajte OVDE!

Velika prilika za Partizan u 87. minutu susreta! Miroslav Bogosavac uposlio je Nebojšu Kosovića a ovaj snažnim udarcem uspeva da pogodi prečku posle čega lopta završava na gol liniji i izlazi u polje!

Poslednju priliku na utakmici videli smo u 4. minutu nadoknade vremena ali je lopta "sela" na slabiju desnu nogu Igoru Stojakoviću pa Bojan Šaranov nije imao problema da je prihvati u naručje i otkloni opasnost.

Partizan je na taj način vezao petu pobedu u domaćem šampionatu i zadržao drugo mesto na tabeli ispred Čukaričkog koji je savladao Novi Pazar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke