Superliga - Odlaganje u skladu sa propisima

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.09.2015.
13:28
Izvor: Sportske.net

Zajednica superligaša oglasila se danas saopštenjem, u kome se dodatno objašnjavaju razlozi ponovnih odlaganja pojedinih mečeva.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Povod za današnje oglašavanje Zajednice bio je kritički tekst u jednim dnevnim novinama, što je čelne ljude ove organizacije očigledno pogodilo.

U saopštenju objavljenom tim povodom, Zajednica je objasnila i zbog čega je došlo do odlaganja mečeva šestog kola, između Partizana i Rada, odnosno Jagodine i Vojvodine.

''Odlaganje utakmica 6.kola FK Partizan - FK Rad i FK Jagodina - FK Vojvodina je u potpunosti izvršeno u skladu sa Propozicijama takmičenja iz razloga učešća naših klubova u kvalifikacijama za takmičenja UEFA, što je svakako opšti interes srpskog fudbala.

Takođe FK Partizan i FK Vojvodina u ovom trenutku za seniorske i mlade reprezentacije Srbije i drugih zemalja daju ukupno 11 igrača, pa su se shodno Propozicijama, na njihov zahtev, ove utakmice morale odložiti.

Shodno propisima, takmičenje u Super ligi Srbije vodi i organizuje Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije, a neposredno sa svom odgovornošću rukovodi direktor lige, bez uticaja bilo kojih drugih fudbalskih organa'', navodi se, između ostalog, u današnjem saopštenju.

A povodom novog odlaganja utakmice sa Jagodinom, danas se oglasila i Vojvodina.

''Utakmica 6. kola Superlige Srbije između fudbalera Jagodine i Vojvodine ponovo je odložena, na zahtev tima iz Novog Sada.

Podsećanja radi, ovaj susret je bio pomeren za 9. septrembar 2015. godine u 21 čas, zbog obaveza Novosađana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ni u ovom terminu neće biti odigran.

Razlog se nalazi u pozivima koje su prvotimci Vojvodine Ognjen Ožegović, Radovan Pankov i Bojan Nastić dobili u U-21 reprezentaciju Srbije za kvalifikacioni susret s Litvanijom (8. septembra 2015. godine), za EP mladih državnih timova, koji se igra u Gornjem Milanovcu, kao i zbog poziva koji je upućen golmanu Marku Kordiću u mladu selekciju Crne Gore.

Utakmica Jagodina – Vojvodina biće zakazana u prvom narednom slobodnom terminu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena'',
navodi se u današnjem saopštenju Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivancz
Thursday, 03.09.2015
21:42

Realno nekoliko svojih važnih igrača Partizan daje reprezentaciji i nebi bilo uredu da im se ne izađe u susret, mada bi im bilo bolje da protiv Jagodine igraju sada nego u nekom novom terminu. Jagodina je poslednja i nebi trebala da bude veliki problem bilo kojoj postavi Partizana, plus da se uigraju neki novi igrači za derbi, ali ovako je bolje za nas, možda čak od starta istrči Petrović.

avatar
sashki
Thursday, 03.09.2015
14:18

A sta da im se povredilo toh 11 igrača? Najveca glupost koju sam cuo. Pa i drugi timovi daju svoje igrace pa ne pomeraju datum utakmice, oba tima su znala kada igra reprezentacija

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 03.09.2015
14:03

Ne bi vi toliko odlagali da nije u pitanju Partizan, a ovako moraju što bolje da se spreme za derbi, da što manje prime..

avatar
Petar Petar
Thursday, 03.09.2015
15:49

Stvarno je cudno odloziti utakmicu a da nije Ceca u pitanju, ili neka tako ozbiljnija stvar od reprezentacije i igranje Evrope.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 03.09.2015
13:58

Ne razumem zbog cega se oko ovoga uvek pravi fama, nije ni odlaganje uvek dobro! Zbog cega se redovno apriori napada i osudjuje, jeste da je bolje nemamo tu utakmicu pred Derbi, ali nekoliko puta se desavalo da nam posle bude nepovoljan fakat zgusnutog rasporeda...