SUPER LIGA - 'Kome to smeta Spartak?'

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.09.2015.
13:53
Izvor: Beta

Fudbalski klub Spartak iz Subotice pozvao je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) i istražne organe da istraže utakmicu tog kluba i OFK Beograda i javno saopšte rezultate.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Spartaka izgubili su u nedelju u Beogradu od OFK sa 2:0, u 11. kolu Super lige Srbije, a "romantičari" su ostvarili treću pobedu i pobegli sa začelja.

Spartak je izveo kombinovani tim, sa igračima koji nisu mnogo igrali ove sezone, pa su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije da je taj duel namešten.

"Zbog istine i zbog javnosti, pozivamo FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate. Da se javno kaže ko je kriv i ko je 'nameštao'. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala", navodi se u saopštenju Spartaka.
 
Spartak je naveo da će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave.

U saopštenju piše da je "ovo nastavak neviđene hajke na klub koja je počela u prošloj sezoni".

"Kome smeta Spartak u Super ligi"
, ostavlja se pitanje u saopštenju.

"Kada je Partizan ne tako davno protiv Novog Pazara igrao i izgubio bez 11 standardnih prvotimaca niko ni reč nije rekao, a sada je Spartak problem? Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener"
, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su za Spartak protiv OFK Beograda igrali igrači koji su bili najspremniji za meč, "koje klub želi da stvara i koji jednom moraju da dobiju šansu".

Spartak će u sledećem kolu igrati protiv vodeće, do sada neporažene Crvene zvezde.

"U interesu Spartaka je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić i Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija pruženih protiv Zvezde i Partizana", piše u saopštenju.

"Da je Spartak pobedio OFK Beograd tada bi se digla prašina da je OFK pustio Spartak da bi Spartak pustio Crvenu zvezdu i tako u nedogled. Spartaku se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to 'odobri ili naredi'. Mi znamo da nije. Jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 28.09.2015
19:07

Ovo je providno da ne mož biti providnije.Spartak sada ima alibi-probali smo,bili su bolji....a alibi imaju i mus.-mogu da izgube dva ili tri boda i da kažu kako eto igraju pošteno.Ono što ne može niko da ospori je da je na sceni kriminal najgore vrste .Ostaje da se nadamo da će država reagovati mada to tek sa ovom vlasti može da bude problematično znajući kako se razračunala sa jednim kk na korist dva druga.

avatar
Monday, 28.09.2015
17:03

Kada dokažete da je OFK zvezda namešteno dokazaćete i da je ofk Spartak namešteno. Tako je Spartak mogao da ne izađe na teren i da izgubi 3:0 i šta sa tim i to je dozvoljenoNiste ponovili mnoge uakmice a baš ovu će da ponovite?

avatar
BIANCONERO 1965
Monday, 28.09.2015
15:35
avatar
РЕВОЛТ
Monday, 28.09.2015
16:52
avatar
Stefan Lazović
Monday, 28.09.2015
14:38

Samo pad kvote na 1.30 dovoljno govori....

avatar
Cica Boris Fr
Monday, 28.09.2015
14:32

Pa mozda ste odbili nagodbu za sledece kolo da ustupite bodove, pa je zato drzavni vrh krenuo u napad, a ako ste nepuslusni zna se kazna, odma kandidat za nizi rang takmicenja, a istu su sudbinu doziveli i Hajduk iz Kule, Sloboda iz Uzice, Smederevo, Radnicki iz Kragujevca i jos mnogi drugi neposlusnici..

avatar
РЕВОЛТ
Monday, 28.09.2015
16:54

Javor i Donji Srem?

avatar
baldekeita
Monday, 28.09.2015
14:19

Da je ovo Spartaku prvi put pa da im i prodje ovo sramotno objasnjenje,ali oni su stalno u ovim pricama.Setite se samo kraja prethodne sezone gde su vezali tri pobede i ostali u ligi,a posebno cirkusa protiv D.Srema koji je brzo zaboravljen i niko za tu kradju nije odgovarao.Sa Nislijama od kada su se ovi vratili u SL igraju 3 za 3 i uvek je smesna kvota na domacina,nezavisno od pozicije na tabeli.U sezoni 13/14 Radu u poslednjem kolu treba pobeda za plej-of i naravno dobijaju,godinu dana kasnije u pretposlednjem kolu Suboticani se nalaze u slicnoj situaciji i naravno ekipa sa Banjice im vraca uslugu...

avatar
РЕВОЛТ
Monday, 28.09.2015
14:58

Priseti se samo pretprosle sezone i koji je klub i kako volsebno izborio opstanak na kraju. I nikada necu zaboraviti jedan komentar ovde, lik je 'ladno napisao cetiri tacna rezultata i sva cetiri pogodio (mislim da je u slucaju svake bilo mnogo golova:-)), mislim da je bila rec o utakmicama zvezde, ali nema veze, jedna od te cetiri je bas bila i protiv tog kluba...

avatar
РЕВОЛТ
Tuesday, 29.09.2015
17:40
avatar
baldekeita
Tuesday, 29.09.2015
00:20

Naravno da se secam,ali tu su krupne ribe u igri i to se brzo zaboravilo kao i Vracar letos...

avatar
ujka Vanja
Monday, 28.09.2015
14:15

Kome smeta JAK Spartak? :D

avatar
Srbija voli Zvezdu
Monday, 28.09.2015
14:14

Svaka cast sto priznajete da ste najbolje igrace odmarali za Zvezdu. Samo trebali ste da kazete i ko vas premira i koliko vrede 2 ili 3 boda ako uspete da otkinete Zvezdi. Cisto sumnjam da ste onako dzaba sa rezervnim timom rizikovali siguran poraz protiv OFK Beograda.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 28.09.2015
13:57

spartak je svakako dao bodove zvezdi to se zna vec unapred...tako da ne moraju da izmisljaju ovo za odmaranje igraca...mogu da se odmore za nedelju dana

avatar
ujka Vanja
Monday, 28.09.2015
14:17

Pa to je jasno kao dan.

avatar
РЕВОЛТ
Monday, 28.09.2015
14:20

Uradili su to da ne bi bilo sumnjivo, a nista se ne radi bez nekog razloga, bice im vraceno kad-tad...