Sudijska režija za Srbiju u Harkovu, sreća da je prijateljski meč!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.11.2016.
21:52
Izvor: Sportske.net

Ono što je bitno je da smo ovakvo suđenje imali u prijateljskoj, a ne takmičarskoj utakmici. Švedski sudija najzaslužniji za trijumf Ukrajinaca od 2:0. Jedini poraz Srbije u 2016. ali protiv Gruzije na proleće biće neuporedivo važnije.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Oba tima sa "rezervistima", jasno Ševčenko i Muslin su želeli da provere raspoložive snage.

Ukrajina igra sledeći takmičarski meč sa Hrvatima, Srbija sa Gruzijom, oba tim su u stvari želela rivala koji podseća na protivnika u sledećem obračunu za bodove.

Bolje smo počeli, nekoliko opasnih napada, Pavlović dva puta u prilici da savlada Bojka, prvi put je neko uspeo da ga izblokira, drugi put je golman Ukrajinaca istrčao skratio ugao, pa je ostalo 0:0.

Posle toga je Ukrajina preuzela inicijativu, nisu mali neke velike prilike, Sidorčuk je uputio prvi udarac u okvir, Rajković se nije ni zabrinuo.

Ipak, do poluvremena Ševčenkovi igrači su više napadali, ne uz neki veći rizik, ali kao da su pokazivali više želje da postignu gol. I desilo se, jeftino primljen pogodak, Šakov pogađa mrežu Rajkovića u 38. minutu.

Karavajev je probio po boku gde je stvarao probleme Ignjovskom, Šakov je pratio mali karambol, odbijenu loptu je sproveo u mrežu.

Delovali smo zbunjeno, jedino što je bilo bitno je ne primiti još neki gol do odmora.

U nastavku šansu su dobili debitanti, golman Jovanović i napadač Pešić, u igri od 46. minuta i Lazar Marković.

Srbija bolja, oštećeni smo za najmanje jedan penal kada je Rotan nagazio Kataija, Šveđanin Stembergson nas je oštetio, i to ne samo jednom. Krivcov je igrao rukom u kaznenom prostoru, ponovo sudija ćuti.

Posle sat vremena Lazar Marković je mogao da izjednači, zahvatio je loptu glavom posle šuta Radoje. Srbija je pojačavala pritisak, Ukrajinci sve grublji, videli smo zaista nekoliko oštrih startova.

Ušao je i Aleksandar Mitrović umesto neubedljivog Kataija, ali do kraja nismo uspevali da ugrozimo gol rivala.

Butko je imao jedan dobar šut, desni bek Ukrajinaca je ipak bio neprecizan.

Na kraju penal za Ukrajinu, navodni prekršaj Stefana Mitrovića, Jarmolenko koji je ušao u finišu postavlja konačnih 2:0. O sudiji samo toliko da treba da budemo srećni što je ovo prijateljski meč...

Srbija nije sigurno zaslužila poraz, sa druge strane, važnije od rezultata je da je Muslin video čime raspolaže. Šteta je što nam je to jedini poraz u ovoj godini, ali na kraju krajeva biće neuporedivo važnije protiv Gruzije na proleće.

Inače, nastavili smo i seriju poraza od Ukrajine, peti put u ovom veku izgubili smo od ovog rivala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
09:45

P.S. Markovica i Kataija i nisu bili toliko losi, narocito Markovic, ali vise ih ne bih toliko koristio zbog izuzetno jake konkurencije koja sada vec duze vreme vlada na njihovim mestima, a zna se koga bih zvao umesto njih ili kome bih tu da(va)o prednost, a svi ti ljudi bi sigurno istisnuli i Kostica:-D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
09:30

Rajkovic, Pejcinovic, Radoja, MOZDA Gudelj i MOZDA Katai od onih koji su poceli utakmicu, Jovanovic, Ivanovic, Maksimovic i Mitrovic od onih koji su kasnije usli u igru. Svima ostalima se sad treba zahvaliti, nema potrebe za njima, tu prvenstveno mislim na S. Mitrovica, oba Tosica, ali i Mladenovica i Markovica i MOZDA Pesica koji je tek dobio sansu, treba mu dati kredita, ali nece ni moci da se izbori, on je tek back-up opcija:) Ignjovski i Pavlovic? MOZDA samo kad bas iz krajnje nuzde zatrebaju za akcije, odnosno samo u slucaju veceg broja povreda, u suprotnom nikako.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 16.11.2016
01:36

I u ovakvoj repki muslija je smatrao da ne treba da proba ljajica....neverovatno kakvi su danas fudblari prodefilovali reprezentacijom...valjda svaki igrac mlade je jaci vec sad od vecine ovih......izgledasa i unutar repke mora biti rreciprociteta izmedju dva kluba pa makar na stetu kvaliteta i repke...dakle Mladenovic katai tosic zaista bez komentara. ....

avatar
Wednesday, 16.11.2016
01:29

Kakvu odbranu imamo i nijee od preterane vaznosti ocenjivati sudjenje.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
00:51

* organizacije utakmica

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 15.11.2016
23:13

ajde sudije nas ostetile, nisam gledao, da verujem izvestaju, ali sto promasismo te sanse, sto kod prvog gola kiksnusmo, sve u svemu, svi ti igraci rezervisti kao sto rekoh, ne vrede ni za B reprezentaciju...

avatar
England
Tuesday, 15.11.2016
23:01

Radoja odlican, Markovic se dosta trudio. Mladenovic dosta slabo vrtio ga je protivnicki bek u par navrata i sreca sto je bio neprecizan. Naravno sansu je dobio i menadzerski igrac Pesic verovatno je menadzer zadovoljan jer sad u statistikama pise da ima i mec za A reprezentaciju. Inace sudija nas osakatio i penal nije postojao Yarmolenko je zapeo za nogu Stefana Mitrovica.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
22:59

Odmah se videlo da su bila oba ta penala, ali mene zanima nesto drugo. Nasu reprezentaciju pratim 26 godina i nikad nisam razumeo zbog cega mi toliko malo prijateljskih utakmica igramo kod kuce? Zbog cega Savez toliko skrtarti? Prijateljske se u principu uvek igraju na bazi reciprociteta, a mi protiv Ukrajine nijednom nismo igrali ovde, a nije to slucaj samo sa njima nego i sa mnogim drugim reprezentacijama! Sve se danas boduje!

avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 15.11.2016
23:31

Ne znam konkretno za ovu priliku ali smo pre prodavali svoja prava agencijama koje su nam zakazivale utakmice pa smo igrali ili na strani ili na neutralnom terenu, u svakom slučaju za to smo dobijali novac.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
00:32

Znam za to sa pravima i jesmo dobijali kes, ali to nije opravdanje da nijednom ne igramo kod kuce, ovo je sramota, hocu da vidim svoju reprezentaciju barem tri ili cetiri puta godisnje i mislim da ne trazim puno. Nas Savez se vecito vadi(o) na to da su troskovi organizacije utkamica veliki i da nam se to ne isplati (postavlja se pitanje zbog cega onda uopste igramo i zasto postoji Savez kao i koja je njegova uloga ako se toliko nipodstava domaci teren), mi smo cak vracali svoje igrace sa SP da bismo ustedeli na izdacima, neverovatno je koliko tu ima anomalija, ali hajde da barem nesto ispravimo za pocetak. Inace, to sa agencijama je upravo i dovelo do toga da redovno igramo sa istim selekcijama tj. sa Ukrajinom, Poljskom, Rusijom, ponekad i sa Ceskom, neka nam nadju neke lakse da malo podignemo rejting, ovo nije sala, ozbiljan sam sad, a 2016. godina je jos i dobra, prosle godine nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu kod kuce.

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 15.11.2016
23:32

Pa ne mogu da napune stadion ni u vaznim utakmicama, a kamoli u prijatelkskim.